«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Άνευρη η «πολυδιαφημισμένη» τηλεοπτική «μονομαχία»!!!

Έληξε πριν από λίγο, η τηλεοπτική «μονομαχία» μεταξύ του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κώστα Καραμανλή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Οι δύο αρχηγοί αναφέρθηκαν σε κοινωνικά θέματα, στα ζητήματα του κράτους, του περιβάλλοντος, της εξωτερικής πολιτικής, της παιδείας της υγείας και τέλος, της οικονομίας.
Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ.
Οι δύο «μονομάχοι», μεταξύ των άλλων είπαν:
Κώστας Καραμανλής:Το υπέρογκο δημόσιο χρέος είναι «κληρονομιά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ» - έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τις συνέπειες - «πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα να χτυπηθούμε μετωπικά με τις αδυναμίες»-
«Το δημόσιο χρέος το δημιούργησε και το διόγκωσε το ΠΑΣΟΚ. Πώς θα κάνει νοικοκύρεμα μοιράζοντας ακάλυπτες επιταγές;» αναρωτήθηκε και υποστήριξε ότι ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ το κόστος των μέτρων του ΠΑΣΟΚ.-το χρέος αυξήθηκε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ και «το πληρώνουμε ακόμα». «Δεν έχετε ούτε σχέδιο ούτε αντίληψη της πραγματικότητας» τόνισε
«Το ζήτημα είναι να μας πείτε ένα πραγματικό υπαρκτό μέτρο, ένα δυσάρεστο μέτρο για να αποκτήσετε στοιχειώδη αξιοπιστία. Δεν το κάνετε ποτέ. Δεν είπατε τίποτα ούτε για φορολογικά»
Γιώργος Παπανδρέου:«Ο κ. Καραμανλής χρέωσε τη χώρα» -«Αυτήν την πολιτική, λέει η ΝΔ, θα πρέπει να την πληρώσει ο λαός. Εμείς ξέρουμε που θα βρούμε τα λεφτά» - «Ας μας πει γιατί οι πέντε προϋπολογισμοί του πέσανε έξω. Και μετά μας μιλά για αξιοπιστία»
«Εσείς μιλάτε για πάγωμα μισθών συντάξεων. Πόσα θα βγάλετε; 500 εκατομμύρια; Δεν μπορείτε να τα βρείτε από τους ανείσπρακτους φόρους, ή από τη φορολόγηση του πλούτου και ζητάτε από τον μέσο Έλληνα να πληρώσει αυτήν την πολιτική;»
Για την Υγεία υπογράμμισε, ότι πρέπει να προσληφθεί προσωπικό για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και οι μονάδες που δεν λειτουργούν γιατί δεν προσλαμβάνουμε νοσηλευτές, αλλά προσλαμβάνουμε αγροφύλακες,-
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το σύστημα των stage, καταγγέλλοντας ότι εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας ο ΟΑΕΔ προωθεί 10.000 θέσεις μέσα από βουλευτικά γραφεία - «Ως προς το πρόγραμμά μας, να σας το στείλω, είναι λεπτομερέστατο. Να το διαβάσετε, αλλά να ξέρετε εμείς βάζουμε στο επίκεντρο τον πολίτη».
Χωρίς φραστικές παρεκτροπές, χωρίς ακρότητες, μέσα σ' ένα ήπιο κλίμα, διεξήχθη το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών. Θέματα που είναι γνωστά και απασχολούν όλους τους Έλληνες θίχτηκαν και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τοποθετήθηκαν πάνω σ’ αυτά, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Σε προσωπικό επίπεδο απ’ ευθείας στην αρχή, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, που απέφυγε αυτής της τακτικής την συζήτηση. Συμπερασματικά μπορεί να αναφερθεί, ότι για μια ακόμα φορά οι αρχηγοί των δυο κομμάτων εξουσίας, προσπαθούσαν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για την άσχημη οικονομική και όχι μόνο κατάσταση, που έχει περιέλθει η χώρα. Σχετικά με την επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές, ο καθένας απ’ την σκοπιά του ισχυρίστηκε κλείνοντας, ότι διαθέτει τα εχέγγυα να πάει τη χώρα μπροστά. Πάντως και οι δύο φάνηκαν αρκετά προετοιμασμένοι γι’ αυτήν τη συνάντηση και περισσότερο ο Γ. Παπανδρέου. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έδειξε μια μεθοδευμένη δυναμική και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έντεχνα αμυνόμενη στάση.

Δημήτρης Ντόκας