«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο - Σ. Λαμπρινίδης

Την εκδήλωση άνοιξε ο Σ. Τουρουνίδης, απ’ την νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, με σύντομο χαιρετισμό. Αναφέρθηκε στην ισόρροπη ανάπτυξη, στην ενίσχυση της οικολογικής δραστηριότητας, στα θέματα, της παιδείας και της υγείας.
Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα, ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σταύρος Λαμπρινίδης, που μεταξύ των άλλων είπε:
"Κάθε ευρώ που ξοδεύεται στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, δημοσιεύεται αμέσως στο διαδίκτυο.
Που βρήκε τα 2 εκ ευρώ ο Καραμανλής, για να βάλει το προσωπάκι του παντού στην Ελλάδα, να μας πει ποιος τον χρηματοδότησε;
Καθαρά λεφτά, καθαρό περιβάλλον, καθαρές κουβέντες.
Πράσινη ανάπτυξη, φίλες και φίλοι τα πράγματα είναι απλά, το πετρέλαιο τέλειωσε, ο λιγνίτης τελειώνει, ο αέρας, ο ήλιος και το νερό είναι το νέο πετρέλαιο του 21ου αιώνα. Όποιος τα έχει, όποιος τα δαμάσει, θα γίνει η Σαουδική Αραβία του αύριο. Όποιος δεν τα έχει… θα υπάρχει αέρας, θα υπάρχει ήλιος, θα υπάρχει νερό, όπως σήμερα υπάρχει πετρέλαιο. Όταν λέει το ΠΑΣΟΚ πράσινη ανάπτυξη, δεν εννοεί απλώς την προστασία του περιβάλλοντος.
Είδαμε τον Καραμανλή στα ντιμπέιτ και είδαμε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον μελλοντικό πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου και όταν δεν τους βγήκε ούτε αυτό, αρχίσανε την κινδυνολογία και τα ψέματα. Ψέματα για τα περίφημα stage! 7.000 άτομα έχουνε διορίσει μετά την προκήρυξη των εκλογών και βγήκε ο Καραμανλής στο ντιμπέιτ και είπε : Μα γιατί φωνάζετε; με ευρωπαϊκά κονδύλια τους πήρα όλους. Ο ίδιος ο ΟΑΕΔ, ο δικός τους ΟΑΕΔ βγήκε και είπε ψέματα! με Ελληνικά κονδύλια κάνει ο Καραμανλής τα ρουσφέτια του stage!
Δεν ντρέπονται να λένε ψέματα, για τους δήθεν κρυφούς πόρους του ΠΑΣΟΚ και έφτασαν να πούνε, έφτασαν να αμφισβητήσουν τον πατριωτισμό του Γ. Παπανδρέου, οι ίδιοι άνθρωποι που αμφισβήτησαν τον πατριωτισμό του Α. Παπανδρέου
Η Νέα Δημοκρατία, έρχεται να πάρει την ψήφο μας, με δύο μύθους: Πρώτος μύθος «Δεν φταίω εγώ, φταίει η παγκόσμια οικονομική κρίση, φταίει το ΠΑΣΟΚ, φταίει ο κακός μου ο καιρός, φταίνε όλοι, δεν φταίω εγώ»
Ο Δεύτερος μύθος είναι: «Η Ελλάδα δεν μπορεί, αυτά μπορεί να κάνει η Ελλάδα, αυτά κάνει»
Έναν - έναν θα τους πιάσω αυτούς τους μύθους, γιατί ένας – ένας πρέπει να καταρριφτούν!
Για την κατάντια της οικονομίας, φταίει το σπάταλο κράτος, συμφωνώ! Ποιοι κυβερνούσαν τα τελευταία πεντέμισι χρόνια; ποιοι αύξησαν από το 18% στο 20% του ΑΕΠ τις δαπάνες και τη σπατάλη του κράτους, δισεκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να είχανε πάει στην παιδεία και στην υγεία. Μας λέει φταίει η φοροδιαφυγή, σύμφωνοι! Ποιος κατάργησε όλους τους μηχανισμούς ελέγχου; ποιός χάρισε χρήματα σ’ όλους αυτούς που κλέβανε και τα ξεπλένανε μέσω των off shore, δυο φορές τα τελευταία πέντε χρόνια; ποιος πήρε απ’ τα 6 δις τους φόρους που δεν είχαν εισπραχτεί απ’ το κράτος το 2004 και τους πήγε στα τριάντα; 30 δις, φίλες και φίλοι, είναι οι ανείσπρακτοι φόροι! Και έρχονται και μας λένε τώρα, που θα βρούμε τα λεφτά, δεν ντρέπονται;
Η Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια έπεσε σε ανταγωνιστικότητα στον κόσμο 31 θέσεις !
Δανείστηκαν τα νοικοκυριά από 40 δις ευρώ σε πέντε χρόνια 120 δις ευρώ!
Ο Γ. Παπανδρέου είπε: Εμείς θα περάσουμε νόμο για να ανακουφίσουμε τα νοικοκυριά, που δεν μπορούν να πληρώσουν αυτά τα υπέρογκα δάνεια.
Επειδή εδώ είναι και έντονα αγροτική περιοχή, θέλετε και ένα ακόμα στοιχείο, για να δούμε αν στράβωσε ο γιαλός η στραβά αρμενίζουμε, το αγροτικό εισόδημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπεσε κατά μέσο όρο 3,5% ξέρετε πόσο έπεσε στην Ελλάδα 8%.
Επιτέλους τέλος, μ’ αυτήν την κυβέρνηση!
Φτάνει πια, η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ αυτή τη Ν. Δημοκρατία και απ’ αυτόν τον πρωθυπουργό.
Δεύτερος μύθος:
Η Ελλάδα δεν μπορεί! το βάλανε στο στόμα του πρωθυπουργού και το είπε πριν από τρείς βδομάδες.
Η Ελλάδα δεν μπορεί, να έχει πράσινη ανάπτυξη.
Για να το δούμε λιγάκι αυτό. Θυμάστε το 1993 όταν ο Α. Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές, τι παρέλαβε τότε το ΠΑΣΟΚ; αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης όπως και σήμερα, είπε ο Ανδρέας Παπανδρέου, είπε ο Κώστα Σημίτης δεν μπορώ; είπαμε παραλάβαμε καμένη γη, φταίνε οι άλλοι;
Σηκώσαμε το μανίκια και η Ελλάδα λίγα χρόνια μετά, μπήκε με το σπαθί της στη ΟΝΕ, αυξάνοντας την κοινωνική δαπάνη, αυξάνοντας το κοινωνικό κράτος.
Η Ελλάδα μπορεί η Ν. Δημοκρατία δεν μπορεί!
Για την εξωτερική πολιτική:
Το 1999 όλοι οι Χόλμπρουγκ της γης, οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί και οι άλλοι, μας λέγανε: Ξεχάστε την Κύπρο, αποκλείεται να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν δε λυθεί πρώτα το Κυπριακό, θα είναι πάντα η Κύπρος δέσμια των εκβιασμών της Τουρκίας. ο Γ. Παπανδρέου τότε υπουργός Εξωτερικών, τους είπε ΟΧΙ και η Κύπρος μπήκε στην Ε.Ε. χωρίς να λυθεί το Κυπριακό και χωρίς να ανοίξει μύτη. Η Τουρκία και οι απειλές της, από διμερές θέμα γίνανε Ευρωπαϊκό, αυτό ήταν η περίφημη συμφωνία του Ελσίνκι.
Ήρθε ο Καραμανλής το 2004 και είπε εγκαταλείπω το Ελσίνκι, δεν τόλμησε να το πει στον Ελληνικό λαό, το είπε στο CNN στην Αμερικάνικη τηλεόραση. Εγώ καταργώ τα βέτο εναντίον της Τουρκίας αυτά τα είπε ο Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου τους λέει: Εγώ αύριο θα είμαι ένας απ’ τους 27 πρωθυπουργούς, σ’ αυτό το συμβούλιο των υπουργών κι’ εγώ αύριο θα ξαναφέρω την Τουρκία σ’ Ευρωπαϊκή τροχιά, να την ξαναβάλω στην Ευρωπαϊκή επιτήρηση, για το συμφέρον της Ε. Ε. της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Το ΠΑΣΟΚ μπορεί η Ν. Δ. δεν μπορεί!
Στις 4 του Οκτώβρη αν είμαστε όλοι μαζί θα γράψουμε ιστορία …
Στις 5 του Οκτώβρη ανατέλλει η ελπίδα, η αισιοδοξία η αλληλεγγύη, η περηφάνια.
Στις 5 του Οκτώβρη συντρόφισσες και σύντροφοι ανατέλλει η Ελλάδα!
Με τη νίκη, δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους"
Η εκδήλωση έκλεισε, με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ.
Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές ανέβηκαν στην εξέδρα και χαιρέτησαν με ενθουσιασμό τον κόσμο.
Στην προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο, Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη 08:30μ.μ. παραβρέθηκαν: όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο νομάρχης Αιτωλ/νίας Θ. Σώκος, δήμαρχοι, στελέχη, οπαδοί και πολλοί φίλοι του κόμματος.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας