«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ψήφος στο ΚΚΕ για να βγει ο λαός πιο δυνατός, πιο σίγουρος για το αύριο.

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο Αγρίνιο, την Πέμπτη 24/09 μίλησε το μέλος του ΠΓ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Μεταξύ άλλων σημείωσε:
« Στις 4 του Οκτώβρη αυτό που πραγματικά κρίνεται είναι αν θα βγει ο λαός πιο δυνατός, πιο σίγουρος για το αύριο. Ότι υπάρχει ελπίδα, με ψηλά το κεφάλι να αντισταθεί, να παλέψει από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσει το δίκιο του, να ανοίξει το δρόμο της αντεπίθεσης μέχρι να κατακτήσει την δική του εξουσία.
Για να συμβεί αυτό όμως πρέπει να γυρίσει την πλάτη, να φύγει οριστικά από τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου, τους υπηρέτες των πολυεθνικών, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να κάνει πολύ ισχυρό το ΚΚΕ, τη μοναδική δύναμη που δεν το βάζει κάτω, που δεν υποχωρεί στις σειρήνες του συστήματος, που ο μόνος λόγος ύπαρξης του είναι η υπηρεσία του λαϊκού συμφέροντος, η πάλη για τα δικαιώματα των εργατών, των υπαλλήλων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των γυναικών, της νεολαίας, η πάλη και ο συνεπής αγώνας για την ανατροπή, την ρήξη με το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της διαφθοράς, που έχουν εγκαθιδρύσει στην χώρα μας, για να ξεζουμίζει τον ιδρώτα του ανθρώπου του μόχθου.
Τους βαρόνους του χρήματος, συνολικά την αστική τάξη τους βολεύει η δικομματική εναλλαγή-πότε ΝΔ πότε ΠΑΣΟΚ- και ξανά από την αρχή, ακριβώς γιατί τους έχουν στο χέρι. Τα κόμματα αυτά έχουν υποσχεθεί να περάσουν τα αντιλαϊκά, αντεργατικά, αντιαγροτικά μέτρα που βολεύουν το μεγάλο κεφάλαιο, για να μεγαλώσουν τα κέρδη του, ρουφώντας το αίμα της φτωχολογιάς.
Σήμερα, σε αυτές τις εκλογές, είναι φανερό ότι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο ΠΑΣΟΚ, επειδή θεωρούν ότι τους εξυπηρετεί καλύτερα μετά την λαϊκή κατακραυγή και διαμαρτυρία που υπάρχει για την ΝΔ. Ταυτόχρονα όμως δεν θέλουν ο ένας από τους δυο εταίρους της δικομματικής εναλλαγής να δεχθεί πολύ μεγάλο πλήγμα, θέλουν ισχυρό δικομματισμό.
Όμως, αυτό που πρέπει να γίνει καθαρό είναι ότι στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη η πραγματική αναμέτρηση ουσιαστικά διενεργείται ανάμεσα σε δυο μέρη: από την μια μπάντα είναι ΝΔ –ΠΑΣΟΚ και από την άλλη μπάντα είναι το ΚΚΕ. Αυτή η αντιπαράθεση εκφράζει τη σύγκρουση και ριζική διαφορά ανάμεσα στους δυο δρόμους ανάπτυξης και εξέλιξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, και πριν ακόμη εκδηλωθεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση, αλλά και μετά τι ξέσπασμα της, μπροστά στους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες, την νεολαία και τις γυναίκες, τίθεται επί τάπητος το γενικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας, που αφορά το δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας, της κοινωνίας, ποιος θα πληρώσει τις συνέπειες της κρίσης, τι σημαίνει διέξοδος από την κρίση. Καθημερινά υψώνεται το κρίσιμο ερώτημα « ανάπτυξη για το λαό» ή «ανάπτυξη για τα μονοπώλια, για το μεγάλο κεφάλαιο»
Δείτε τι γίνεται τώρα με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με τις εξελίξεις στον κλάδο της ασφάλισης. Έρχεται ξανά στην επιφάνεια το πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Το παράδειγμα της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και των άλλων αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων είναι η πολιτική που ενισχύει τους περιβόητους πυλώνες της ιδιωτικής ασφάλισης και των επαγγελματικών ταμείων. Την ίδια ώρα που οι ασφαλιστικοί όμιλοι είναι κερδοφόροι, την ίδια στιγμή ρίχνουν «κανόνι», ακριβώς γιατί ετοιμάζονται για νέο μοίρασμα της αγοράς, για νέες εξαγορές και συγχωνεύσεις, μεγαλύτερη συγκέντρωση του κεφαλαίου. Κι όλα αυτά βέβαια τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και μόνο. Να γιατί λέμε ότι ο δρόμος ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι αντιλαϊκός αδιέξοδος.
Η λαϊκή απάντηση πρέπει να δίνεται καθημερινά στους αγώνες, στην οργάνωση, στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, στην ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας, αλλά και στην κάλπη που θα ανοίξει το πρωί της Κυριακής στις 4 Οκτώβρη για τις εθνικές εκλογές. Η διέξοδος από τα αβάσταχτα προβλήματα δεν θα προκύψει σε μια μέρα, ούτε είναι δυνατό να δώσει ριζική λύση η κάλπη αν δεν ακολουθήσει η ακάθεκτη αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, του λαϊκού κινήματος, αν δεν ισχυροποιηθεί η πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού σε βάρος των μονοπωλίων».
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Νίκος Μωραίτης, υποψήφιος βουλευτής Αιτωλ/νιας του ΚΚΕ

« Στις 4 του Οκτώβρη και ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας πρέπει να δώσει την δική του απάντηση, να πάει στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά. Να γίνει κριτήριο ψήφου η ίδια του η ζωή τα μεγάλα προβλήματα καθημερινά που βιώνουν καθημερινά τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νομού.
Να τους καταδικάσει για την ανεργία που έχουν σκορπίσει οι πολιτικές τους χρόνια τώρα, ανεργία που στο νομό έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Να τους καταδικάσουν οι μικρομαγαζάτορες που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο ή βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας στενάζοντας κάτω από το βάρος της φορομπηχτικής πολιτικής και την επιδρομή των πολυκαταστημάτων, των πολυεθνικών.
Να τους γυρίσει την πλάτη η νεολαία του νομού που την έχουν οδηγήσει να εργάζεται εργασιακό μεσαίωνα, σε ανασφάλιστη εργασία. Να τους τιμωρήσουν οι λαϊκές οικογένειες του νομού που υψώνουν καθημερινά ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση των παιδιών τους. Γιατί έχουν κάνει την μόρφωση εμπόρευμα πανάκριβο απλησίαστο για τα λαϊκά νοικοκυριά. Γιατί απαξιώνουν καθημερινά το σύστημα υγείας. Να καταδικαστούν και οι δυο τους από την φτωχή αγροτιά του νομού που την οδήγησαν με τις πολιτικές τους σε βίαιο ξεκλήρισμα. Πολιτικές που αφάνισαν δυναμικές καλλιέργειες καπνό, βαμβάκι, που οδηγούν τους κτηνοτρόφους στην απόγνωση, που ερήμωσαν την ύπαιθρο.
Το ΚΚΕ έδωσε όλες του τις δυνάμεις στα δίκαια της εργατικής τάξης, της δοκιμαζόμενης αγροτιάς, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτό έκανε το ΚΚΕ και στο νομό Αιτωλοακαρνανίας ήταν μπροστάρης σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων στον ΚΑΤΣΙΚΗ, στους εκδοροσφαγείς Αγρινίου, στο Πλατυγιάλι του Αστακού να μην μετατραπεί το λιμάνι σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, των φονιάδων των λαών, στους αγώνες της φτωχής αγροτιάς, στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.
Για όλα αυτά και πολλά άλλα στις 4 του Οκτώβρη δίνουμε μια καθαρή απάντηση. Μια απάντηση που δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία. Δίνουμε δύναμη στην δύναμη μας. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ το μόνο κόμμα που δεν έλειψε από κανένα δίκαιο αγώνα του λαού μας».