«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Κεντρική εκδήλωση του Κ.Κ.Ε. στο Αγρίνιο – Δ. Κουτσούμπας

Η συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. έγινε στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο. Με κεντρικό ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα, που είναι μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη, στις 08:30μ.μ.
Η Εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε η Π. Τριάντη (Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης-υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε στην Αιτωλ/νία) εκ μέρους της Κ.Ν.Ε.
Αφού αναφέρθηκε με συντομία, στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία και στις διεκδικήσεις με ακατάπαυστους αγώνες, της νέας γενιάς τόνισε:
«Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι να φτάσουμε παντού, σε πόλεις, σε χωριά, σ’ όλες τις γειτονιές, σ’ όλα τα σπίτια»!
Για να συνεχίσει: «Σ’ αυτή την εκλογή κρίνεται αν θα επιλεγεί ο δρόμος της υποταγής, η της αντεπίθεσης»!

Στη συνέχεια αναγνώστηκε το γνωστό (Κείμενο-Καταπέλτης) του Γιώργου Τζωρτζόπουλου που είναι:
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου (ΕΣΑ)
Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ).
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ)
(Διαβάστε το στο δημοσίευμά μας με τίτλο)
Γιώργος Τζωρτζόπουλος: Ο δύσκολος δρόμος απαιτεί στήριξη και βοήθεια σε όσους ματώνουν για να τον διαβούν!!!Ακολούθησε παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κ.Κ.Ε. στην Αιτωλ/νία:
1. Αραβανής Γεράσιμος του Αντρέα. 29 ετών. Γιατρός.
2. Δήμας Δημήτριος του Ιωάννη. 25 ετών. Εμποροϋπάλληλος.
3. Κοτοπούλης Σπυρίδων του Ιωάννη. 30 ετών. Αγρότης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
4. Κωνσταντακοπούλου Ειρήνη του Φωτίου. 52 ετών. Εκπαιδευτικός.
5. Λυγερού – Τζιατζή Βασιλική του Γεωργίου. 51 ετών. Συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος.
6. Μακρής Γεώργιος του Παναγιώτη. 42 ετών. Πολιτικός μηχανικός.
7. Μωραίτης Νικόλαος του Επαμεινώνδα. 52 ετών. Αγρότης.
8. Νικάκης Βασίλειος του Ελευθερίου. 56 ετών. ΕΒΕ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αγρινίου, επικεφαλής ΔΑΣ Αγρινίου και πρώην διεθνής διαιτητής.
9. Ντουντούμη Μαρία του Χρήστου. 34 ετών. Φυσικός.
10. Σολτάτος Γεώργιος του Βασιλείου. 57 ετών. Λογιστής. Νομαρχιακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, επικεφαλής ΝΑΣ Αιτωλοακαρνανίας.
11. Τριάντη Πηνελόπη του Χριστοφόρου. 26 ετών. Εκπαιδευτικός.
Στο βήμα μετά ανέβηκε ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Ν. Μωραΐτης που εκλέγεται στην Αιτωλ/νία.
Αναφέρθηκε οξυμένα προβλήματα του λαού και στην αναγκαιότητα για αγώνα των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, όλου του λαού.
« Το μεγάλο κεφάλαιο απαίτησε αυτές τις εκλογές τα δύο κόμματα εξουσίας να τις περάσουν με λιγότερες αντιδράσεις. Θέλουν να κερδίσουν χρόνο σχετικά με την νέα καταιγίδα που έρχεται» «…χρόνια τώρα υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν αλλάζουν» «σ’ αυτές τις εκλογές κρίνεται αν θα ενισχυθεί το ΚΚΕ» «Ο λαός της Αιτωλ/νίας να πάει στην κάλπη με ψηλά το κεφάλι, να καταδικαστεί αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα» «Στις 4 του Οκτώβρη δυναμώνουμε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που δεν έλειψε από κανέναν αγώνα του λαού μας. Αυτό έκανε το ΚΚΕ και στο νομό Αιτωλ/νίας, ήταν παντού μπροστά είναι στην πρωτοπορία του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».
Ήρθε η σειρά του Δ. Κουτσούμπα να ανέβει στο βήμα. Με λόγο διαυγέστατο, μεστό και περιεκτικό ανέλυσε την σημερινή πολιτική κατάσταση και τις προοπτικές που υπάρχουν για το μέλλον. Στήριξη στο Κ.Κ.Ε. και ανυποχώρητος αγώνας.
Μεταξύ των άλλων, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, (Με το κλείσιμο των ασφαλιστικών αυτών εταιριών, με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους ασφαλισμένους, με τους χιλιάδες άνεργους)
Είπε χαρακτηριστικά: «Το παράδειγμα της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ είναι χαρακτηριστικό για το πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η πολιτική» «Διέξοδο απ’ τα βαριά προβλήματα δε θα δώσει η κάλπη αν δε συνεχιστεί η πάλη και ο αγώνας» « Εδώ και τώρα να καταδικαστεί η πολιτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και να ενισχυθεί το ΚΚΕ»!
Το ΚΚΕ παλεύει για μια Ελλάδα που δε θα είναι υποταγμένη στο μεγάλο κεφάλαιο» «μόνο ένα ενιαίο μέτωπο εργατών, αγροτών, μικροαυτοαπασχολούμενων… μπορεί να φέρει αποτελέσματα»
«Τα κόμματα αυτά έχουν υποσχεθεί να περάσουν τα αντιλαϊκά, αντεργατικά, αντιαγροτικά μέτρα που βολεύουν το μεγάλο κεφάλαιο, για να μεγαλώσουν τα κέρδη του, ρουφώντας το αίμα της φτωχολογιάς.»
«Νέες και νέοι να πάμε στην κάλπη αγωνιστικά ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε.»!

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Ντόκας