«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Οι απόντες επηρεάζουν τις εσωκομματικές ισορροπίες στην Αιτωλοακαρνανία!

«Άραγε τώρα θα εκπροσωπηθεί με 4 ή 5 έδρες το ΠΑΣΟΚ; με πόσες η ΝΔ; και πόσες τα άλλα κόμματα;»


Με αυτή τη σκέψη(ίσως και με ένα συμπέρασμα από τα γκάλοπ) κερδισμένοι φαίνονται απο το ΠΑΣΟΚ ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Βασίλης Αντωνόπουλος (παιδίατρος) που ανέβηκε κατακόρυφα στην προηγούμενη εκλογή και ήδη φαίνεται ως ένας απο τους νέους βουλευτές στην Αιτωλοακαρνανία.
Από την άλλη μεριά στη ΝΔ κερδισμένοι φαίνονται πολοί αφού μετά την αποχώρηση Μαγγίνα εκτός απο τους 3 βουλευτές ο Καραμανλής έδειξε το δρόμο σε νέα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν ξαναδιεκδικήσει μια θέση στο κοινοβούλιο.
Το 2007 επανέκτησε το προβάδισμά του το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία , που το 2004 είχε βρεθεί πίσω από τη Ν.Δ. Όμως λόγω του εκλογικού νόμου η εκπροσώπησή του παρέμεινε στους τρεις βουλευτές, με τη Ν.Δ. να καταλαμβάνει 4 έδρες και η όγδοη έδρα να πηγε στο ΚΚΕ, όπως είχε συμβεί το 1993 και το 2000.

Ν.Δ.
Κυρίαρχο στοιχείο στο ψηφοδέλτιο του κόμματος είναι η αποχώρηση του Βασίλη Μαγγίνα, που είχε την πρώτη θέση με 35.241 σταυρούς. Παρόντες είναι οι άλλοι τρεις βουλευτές της Ν.Δ. ο υφυπουργός Μάριος Σαλμάς (2ος με 28.642 σταυρούς), ο Σπήλιος Λιβανός (3ος με 22.099) και ο Δημήτρης Σταμάτης (4ος με 20.898). Σε αλλαγή των υπολοίπων προσώπων του ψηφοδελτίου προχώρησε το κυβερνών κόμμα, επιλέγοντας αυτή τη φορά να κατέβει με τους Νίκο Καραπάνο, επιχειρηματία, Ειρήνη Κολώνια, νοσηλεύτρια, Έλενα Κοτρόλου-Μάντζιου , εκπαιδευτικό, Γιώργο Παπαναστασίου, ηλεκτρονικό μηχανικό, Αλέξανδρο Φραΐμη, δικηγόρο (ο οποίος αντικατέστησε τον Κώστα Ναούμη, μετά την απόφαση του τελευταίου να παραιτηθεί αφού είχε ήδη ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο), Ασημάκη Φωτόπουλο, ιδιωτικό υπάλληλο και γιο του πρώην βουλευτή Χρίστου Φωτόπουλου και Λίνα Χατζή, αρχιτέκτονα και νομαρχιακή σύμβουλο.

ΠΑΣΟΚ.
Ο αποκλεισμός του Χρίστου Βερελή (2ου με 30.196 σταυρούς το 2007) σημάδεψε και την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο παραμένουν 7 από τα 11 πρόσωπα των προηγούμενων εκλογών. Στη μάχη ρίχνονται οι τρεις βουλευτές Θανάσης Μωραΐτης (1ος με 31.484 σταυρούς), Σοφία Γιαννακά (3η με 28.965) και Ανδρέας Μακρυπίδης (4ος με 24.000), ο οποίος εισήλθε στη Βουλή μετά την παραίτηση Βερελή, ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής (5ος με 22.533), καθώς και οι Βασίλης Αντωνόπουλος (6ος με 18.278), Θανάσης Κατερινόπουλος (7ος με 8.569) και Ζέφη Δημαδάμα (10η με 7.912). Το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν ο καθηγητής Πανεπιστημίου Θανάσης Μπασαγιάννης , γιος του του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου και βουλευτή Χρήστου Μπασαγιάννη, η Μαρία Σιούνα- Δημητρακοπούλου , στέλεχος του κόμματος από την Αμφιλοχία, ο Σάκης Τορουνίδης, δήμαρχος Ινάχου και ο Γιάννης Ψαράκης, πρώην αντινομάρχης από την Κατοχή Μεσολογγίου.

ΚΚΕ.
Με 5 νέα πρόσωπα κατεβαίνει το ΚΚΕ: τον εμποροϋπάλληλο Δημήτρη Δήμα, τη συνταξιούχο Βάνα ΛυγερούΤζιαντζή , τη φυσικό Μαρία Ντουντούμη, τον νομαρχιακό σύμβουλο Γιώργο Σολδάτο και την εκπαιδευτικό Πηνελόπη Τριάντη. Εκτός από τον βουλευτή Νίκο Μωραΐτη (1ος με 4.214 σταυρούς), από τους υποψήφιους του 2007 συμμετέχουν εκ νέου ο (παλιός διεθνής διαιτητής ποδοσφαίρου) Βασίλης Νικάκης (2ος με 2.669), ο Γεράσιμος Αραβανής (6ος με 1.852), η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου (9η με 1.212), ο Γιώργος Μακρής (10ος με 1.055) και ο Σπύρος Κοτοπούλης (11ος με 814).

ΣΥΡΙΖΑ.
Παρόντες όπως και το 2007 είναι ο Δημήτρης Δούρος (2ος με 1.033 σταυρούς), ο Γιώργος Μπενάτος (3ος με 820), ο Ανέστης Μαυρομμάτης (7ος με 472) και ο Χρήστος Φαρμάκης (8ος με 431). Η ανανέωση στο ψηφοδέλτιο έρχεται μέσα από τα ονόματα των Μαρία Γκασούκα, Χρήστου Δρόγγου, Γιώργου Ζαρέντη, Σταύρου Καραγκούνη, Ανδρέα Κολοβού, Όλγας Νικολοπούλου και Ασπασίας Σαλούρου.

ΛΑΟΣ.
Σε νέες επιλογές κατέληξε ο ΛΑΟΣ, που διατήρησε από τις προηγούμενες εκλογές μόνον τους Λάμπρο Θανασούλα (3ος με 567 σταυρούς), Δημήτρη Γκιόλια (4ος με 560) και Θανάση Κάκκο (7ος με 391) και βάζει στο ψηφοδέλτιο για πρώτη φορά τους Κωνσταντίνο Γκέκα, Νικόλαο Γκουβάτσο, Κατερίνα Δημοπούλου, Σπύρο Ελευθερίου, Σοφία Καλαβρυζιώτου, Θόδωρο Κουφό, Βασιλική Τσαμπιέρη και Ουρανία Φιλιπποπούλου.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.
Με τον δεύτερο σε σταυρούς των προηγούμενων εκλογών Κωνσταντίνο Καπρέλη (296 σταυροί) κατέρχονται οι Οικολόγοι. Στις νέες υποψηφιότητες βρίσκονται οι Σοφία Απέργη, Μαρία Δημαρά, Γρηγορία Κακαρούνα, Ρένα Σταύρου, Στέλιος Φουντάς και Αγγελική Χριστιανούδη.

Πηγή: http://thermo.forumandco.com/portal.htm