«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Για το μπάχαλο στον Ο.Α.Ε.Ε. Ενημέρωση – ένοχοι και συνένοχοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου γνωστοποιεί ότι:

Α) α1/ Στις 21/9/2009 έληγε η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων γιατρών για να συμβεβληθούν με τον Ο.Α.Ε.Ε. για το έτος 2010.

α2/ Για τις ειδικότητες του ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ – ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ δεν κατατέθηκε καμιά αίτηση.

α3/ Την ίδια μέρα, δηλαδή στις 21/9/2009, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Ε. είχε προγραμματίσει συνεδρίαση με θέμα να πληρώνουμε οι ασφαλισμένοι 14 εισφορές το χρόνο, δηλαδή 7 δίμηνα. (Η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος αναβλήθηκε μετά από κινητοποίηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Ε.Β.Ε. και τη συγκέντρωση στα γραφεία που θα συνεδρίαζαν στην Αθήνα).

Σίγουρα όμως θα το επιχειρήσουν πάλι, μετά τις εκλογές.

Β) Για τις ειδικότητες που δεν υπάρχει γιατρός στο νοσοκομείο, ο ασφαλισμένος πηγαίνει σε ιατρό επιλογής του, πληρώνει, παίρνει την απόδειξη, την προσκομίζει στο ταμείο και παίρνει από το τοπικό κατάστημα για τη πρώτη επίσκεψη 20,00 €.
Γ) Για τις ειδικότητες που δεν έχει γιατρό το ταμείο και διαθέτει γιατρό το νοσοκομείο, αν επισκεφθεί ιατρό επιλογής του, θα πρέπει να προσκομίσει την απόδειξη με δήλωση επείγοντος περιστατικού στο τοπικό κατάστημα, αυτό να τη στείλει στη Πάτρα, να την εγκρίνει ο ελεγκτής εκεί και να του σταλούν τα χρήματα σύμφωνα με το τιμολόγιο του ταμείου.
Για την παραπάνω αθλιότητα, γραφειοκρατία και ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, είναι βεβαίως υπεύθυνη η αντιασφαλιστική κυβερνητική λαίλαπα, αλλά τεράστιες ευθύνες έχουν και η ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ που εκπρόσωποί τους μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Α.Ε.Ε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου είναι υποχρεωμένο να θυμίσει ότι:

Πρώτον:
Όταν προβήκαμε σε δημόσια σκληρή αντιπαράθεση με τον διορισμένο διοικητή του Ο.Α.Ε.Ε. για τη συνεχιζόμενη και διευρυνόμενη απουσία γιατρών, μέσα ενημέρωσης, συνδικαλιστικές οργανώσεις και «ψαγμένοι», ατομικά, εμποροεπαγγελματιοβιοτέχνες μας λοιδορούσαν, μας αγνοούσαν, μας ειρωνεύονταν και μας προπηλάκιζαν φραστικά
Είναι οι ίδιοι ένοχοι και συνένοχοι που αργότερα πανηγύριζαν, θριαμβολογούσαν και επαινούσαν δημόσια την μικροατομική και μικροπολιτική αντίδραση κυβερνητικού υπουργού για την κατόπιν ενεργειών του εντός μηνός επίλυση του θέματος.

Δεύτερον:
Έχουν μεγάλη ευθύνη οι εμποροεπαγγελματοβιοτέχνες:
Που απουσίαζαν από τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις για το συγκεκριμένο θέμα.
Που αντιδρούν αποκλειστικά και μόνο όταν το πρόβλημα, τους αφορά προσωπικά.
Είναι απαράδεκτη η στάση αρκετών από αυτούς, που έχοντας τώρα το πρόβλημα με τον παιδίατρο, όταν τους λες και για τον οφθαλμίατρο, τον δερματολόγο κ.λ.π. σου απαντούν: Ε! σιγά μωρέ αυτό αφορά κανα-δυο γερόντια, με το παιδίατρο τι θα γίνει;

Τρίτον:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ξεκαθαρίζει ότι:
Ø Η απουσία γιατρών,
Ø Η υποβαθμισμένη περίθαλψη,
Ø Οι συντάξεις της ντροπής,
Ø Οι υπέρογκες εισφορές
Ø Το κραυγαλέο μπάχαλο στον Ο.Α.Ε.Ε. και όχι μόνο,
δεν είναι καιρικά φαινόμενα αλλά επακόλουθα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών και πρακτικών. Οι κυβερνητικές επιλογές με την αβάντα των συμβιβασμένων συνδικαλιστών στις οργανώσεις των εμπόρων, βιοτεχνών κι επαγγελματιών.

Είναι σαφές ότι στηρίζουν και υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο:
¬Την απαξίωση του αποκλειστικά Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης προς όφελος της ιδιωτικής.
Την απόλυτη εκχώρησή μας στη κερδοσκοπική δράση των ιδιωτικών κλινικών.
Την εξάρτησή μας από τις αδηφάγες ασφαλιστικές εταιρείες.

Τέταρτον:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου τονίζει ότι:
1. Λύση και απάντηση μόνιμη και σταθερή θα υπάρξει μόνο όταν καταφέρουμε να την επιβάλλουμε.
2. Η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια, το συγκράτημα της οργής, το γλείψιμο του υποψήφιου, το ανέμισμα του βουλευτή, το προσκύνημα της εικόνας, το τάμα στη Χάρη Της, δεν λύνουν προβλήματα. Το πρόβλημα έχει πιο απλή λύση: Σκούζε για να ταϊστείς.

Υ.Γ.
1. Οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ του Νομού ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ στους οποίους εστάλη το κείμενο διαμαρτυρίας με τις εκατοντάδες υπογραφές για το συγκεκριμένο θέμα, το αγνόησαν και σιώπησαν εκκωφαντικά.
2. Η προϊσταμένη του Ο.Α.Ε.Ε. παρά τη δέσμευσή της στη συνάντησή μας εντός της ημέρας να μας χορηγήσει διάφορα έγγραφα που ζητήσαμε, στη συνέχεια επικαλούμενη εντολή από τα κεντρικά, αρνήθηκε να μας τα δώσει και απαιτούσε χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τούτο.

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.