«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Έναρξη Προγράμματος «Δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών» στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Αγρινίου

 

Στo πλαίσιο δράσεων προληπτικής ιατρικής που υλοποιεί ο Δήμος Αγρινίου   διενεργείται δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος παιδιών στο  Κοινωνικό Οδοντιατρείο σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.

Οι εθελοντές οδοντίατροι εξετάζουν παιδιά- μαθητές Δημοτικού Σχολείου και θα δίνουν ατομικά δελτία προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου προκειμένου οι γονείς τους να ενημερωθούν για...

τυχόν προβλήματα και για τη σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση τους.

Σήμερα Πέμπτη 1/12/2022 ξεκίνησε το Πρόγραμμα με την εξέταση 22 μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου από εθελοντή οδοντίατρο.

Στόχος του προληπτικού προγράμματος είναι  η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για την σπουδαιότητα της διατήρησης της στοματικής υγείας.

 Για την υλοποίηση του Προγράμματος ενημερώνονται τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου  Αγρινίου  προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

***

Δράση του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας

Το Παράρτημα Ρομά  του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, ¨ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ¨, την Παιδιατρική Κλινική ¨ΜΗΤΕΡΑ¨, ΚΟΜΥ Αγρινίου του ΕΟΔΥκαι την 6η ΥΠΕ θα 

 Πραγματοποιήσουν Παιδιατρική κλινική εξέταση - Εμβολιασμός παιδιών Ρομά και τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν είναι:

·         MMR: (Ιλαράς, Ερυθράς, Παρωτίτιδας)

·         Prevenar 13: (Πνευμονιόκοκκου)

·         Vaqta: (Ηπατίτιδας Α)

·         InfarixHexa: (Διφθερίτιδας-Ηπατίτιδας Β- Τετάνου-Κοκκύτη-Πολιομυελίτιδας- Αιμόφιλου)Neisvac: (Μηνιγγιτιδόκοκκου)

 

Η δράση θα γίνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022και ώρα 09:00-14:30, στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά (Δ. Γληνού 1).

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά (Γληνού 1) και στα τηλέφωνα 2641046990 & 2641048747.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

***

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ

Παρουσία εκπροσώπων αθλητικών σωματείων, του  συνδέσμου προπονητών,  διαιτητών   και πιστοποιημένων νοσηλευτών θα γίνει η παρουσίαση των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών που προμηθεύτηκε ο Δήμος Αγρινίου.

Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Αναστασιάδη 1) την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ