«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΟΞΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. ΔΟΞΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

"Γίναμε κακοί για το δίκιο μας"
 
Στη σημερινή (2-12-2022) παρουσίαση του Δήμου Αγρινίου για την προμήθεια ιατρικών συσκευών "απινιδωτων", για τους αθλητικούς αγώνες στα γήπεδα των σωματείων του δήμου, παραβρέθηκα, ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση της ΕΠΣΑ και ως όφειλα ως Πρόεδρος.
Κατά την παρουσίαση - ενημέρωση - από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στους εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών σωματείων - ΕΠΣΑ, διαιτησίας, προπονητών και των πιστοποιημένων νοσηλευτών, εκτός του θέματος, που είχαμε προσκληθεί να ενημερωθούμε, μαζί με τον κ. Δήμαρχο, θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν απολογισμό έργων του Δήμου στον τομέα των αθλητικών χώρων και όχι μόνο, ως δημοτική αρχή.
Παρουσιάσανε ότι έγινε "τεράστιο" έργο στον αθλητικό τομέα, παραγνωρίζοντας βέβαια τα υπαρκτά προβλήματα σε υποδομές και σε λειτουργικά θέματα των ερασιτεχνικών σωματείων, ενώ ένοιωσα ότι είχα προσκληθεί σε προεκλογική συγκέντρωση, απολογισμού πεπραγμένων (!)
Μετά από τους εκπροσώπους των φορέων, έλαβα το λόγο και αφού εξήρα ως θετικό το γεγονός, της διάθεσης επινιδοτων (στείλαμε σήμερα και αίτηση συμμετοχής μας), στη συνέχεια έθεσα "επί των τύπων των υλών", τα υπαρκτά προβλήματα ( όπως αυτά τα βιώνω από κοντά), των υποδομών των γηπέδων, όπως του Καινούργιου, της Παντάνασσας και γενικά των περιφερειακών γηπέδων των κοινοτήτων
Επίσης έθιξα τη μη ύπαρξη μελετών και προγράμματος ανάλογων παρεμβάσεων εκσυγχρονισμού και... αποκατάστασης μικρής και μεγάλης κλίμακας, σε όλα τα γήπεδα του δήμου.
Στην Προσπάθεια μου να αναδείξω την απουσία του δήμου από τα ουσιαστικά προβλήματα των ποδοσφαιρικών σωματείων. Σε σχέση με άλλους δήμους, που ενισχύουν ακόμα και οικονομικά όλες τις ομάδες τους.
Εν μέσω της ομιλίας και πριν ολοκληρώσω την άποψη μου, δέχθηκα αναίτια προσωπική επίθεση από τον κ. Δήμαρχο, με διακοπές και τεχνική αφαίρεση του λόγου, ίσως γιατί τα όσα έλεγα δεν ήταν αρεστά στην ηγεσία.
Τα προβλήματα που ανέφερα και τα οποία όλοι οι παράγοντες βιώνουν δεν έχουν αντιμετωπισθεί και οι άνθρωποι (λίγοι μείνανε) των ομάδων, ιδιωτικά προσπαθούν να δίνουν κάποιες, έστω προσωρινές λύσεις.
Με αλαζονικό ύφος και με προσβολές, ακόμα και απειλές, μου αφαιρέθηκε στην ουσία ο λόγος και δεν μπόρεσα να τοποθετηθώ σε όσα αναφέρθηκαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος.
Η διακοπές δικαιολογούνταν από τον προεδρεύοντα Αντιδήμαρχο ότι δεν είχαν άλλο χρόνο, ενώ εγώ ήμουν ο τελευταίος ομιλητής.
Πρέπει να γνωρίζουν ορισμένοι, όταν ανοίγουν τη συζήτηση εφ όλης της ύλης σε ένα θέμα, οφείλουν να σέβονται το δικαίωμα του κάθε προσκεκλημένου στην εκδηλωση να προβεί και αυτός σε τοποθέτηση, να αντικρούσει τα όσα ειπώθηκαν η για όσα δεν αναφέρθηκαν.
Η απαγόρευση της άλλης άποψης και μάλιστα στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε η εκδήλωση (είναι δύο φορές επιλήψιμο) και γι' αυτό δηλώνω ως εκπρόσωπος τους ιστορικότερου ερασιτεχνικού Πολιτιστικού - Αθλητικού Σωματείου του Δήμου ότι το Καινούργιο έχει εγκαταληφθεί σε πολλά επίπεδα.
Η νεολαία στερείται αθλητικων χώρων. Έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Δήμαρχος ότι το Καινούργιο εχει πάνω από 5500 μονιμους κατοίκους και όχι 2200 εγγεγραμμένους, πουόπως ανέφερε, για να αντικρούσει τις μεγάλες ανάγκες που έθεσα στην τοποθέτηση μου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ελείψεων η μη ύπαρξη μιας παιδικής χαράς που να καλύπτει τις ανάλογες απαιτήσεις και δεν μιλάμε για κλειστο γυμναστήριο 🏀 κλπ. παρά τα υπομνήματα που υποβάλαμε ως ΔΟΞΑ και δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Θέματα που έχουν τονιστεί και από το. Πρόεδρο της Κοινότητας.
Με εξέπληξε αυτή η επίθεση σε προσωπικό επίπεδο, από το κ. δήμαρχο (😉
Εάν δεν αντέχετε τη στοιχειώδη καλοπροαίρετη κριτική, στον τομέα του αθλητισμού, τομέας ενασχόλησης μου, Κυριε Δήμαρχε μην ανοίγετε τα ζητήματα.
Ήταν άστοχο να λέτε μαζί με τον κ. Αντιδήμαρχο ότι ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο χθες.... (😉
Αφού όπως είπατε παρακολουθείτε το τι γράφω (προφανώς εννοείτε σε βαρο σας;), δείτε την ομάδα για την ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑΣ για να ενημερωθείτε και για την αθλητική μας ιστορία, που ούτε έχουμε ανάγκη να την προβάλουμε.
Γιατί όμως αυτή η προσωποποίηση και η αντιπαράθεση;
Η άλλη άποψη εκτός της δικιά σας στο "πυρ το εξώτερο";
Για το λόγο του αληθές, ας κάνουμε μαζί μια βόλτα κ. Δήμαρχε στα χωριά της Β/Α Τριχωνίδας.
Να δείτε από κοντά το γήπεδο στο Καινούργιο τις ελλείψεις.
Κωμόπολη χωρίς έναν οργανωμένο παιδότοπο, χωρίς γυμναστηρίο.
Ας πάτε στη γειτονική Παντάνασσα να δείτε τις τριτοκοσμικές συνθήκες στους χώρους του γηπέδου, χωρίς ρεύμα, ενω η κολόνα της ΔΕΗ έχει 5 μέτρα απόσταση από το χώρο των αποδυτηρίων.
Ας μας απαντήσετε πως κατανέμονται οι αθλητικοί πόροι του 10% του προϋπολογισμού του Δήμου και ποιο ποσοστό δίνεται στα ποδοσφαιρικά σωματεία;
Πως γίνεται άλλοι δήμοι (Ιωαννίνων, Πάτρα, Αμφιλοχία, Μεσολογγίου κ.α), να ενισχύουν οικονομικά τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία τους.
Κύριοι όχι άλλη στάχτη στα μάτια.
Όσον αφορά τους εκφοβισμούς και τις απειλές που άφησε στο τέλος ο δήμαρχος τις έχω εκλάβει ως φάρσα και τις προσπέρασα....
Υ.Γ. Ειλικρινά δεν κατάλαβα αυτό το "παρακολουθώ ότι γράφεις..."
Κώστας Διον Κορδάτος
Πρόεδρος Δ Σ.