«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Τ.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Συμπόρευση με το ΚΚΕ και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Υγεία

ΤΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συμπόρευση με το ΚΚΕ και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Υγεία

Με ενδιαφέρον η εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης «Πανδημία Covid-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του»

Με τη συμμετοχή υγειονομικών απ’ τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού (Μεσολογγίου και Αγρινίου), αλλά και άλλων εργαζομένων, η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης του Τμήματος Υγείας της ΚΕ: «Πανδημία Covid-19: Ο καπιταλισμός στη Δύση του», το απόγευμα του Σαββάτου στο Αγρίνιο.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας, ενώ την εκδήλωση άνοιξε ο Μάκης Αραβανής, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος της ΕΙΝΝ Αιτωλοακαρνανίας, που αναφέρθηκε και στην δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας και στο νομό...

Φανερώθηκαν τα αδιέξοδα  του καπιταλιστικού συστήματος

«Οι μεγάλες αντιφάσεις φάνηκαν μέρα με τη μέρα σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Άλλωστε, οι τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι αποτέλεσμα της διαχείρισης της πανδημίας από όλες τις αστικές κυβερνήσεις που όλες τους έγιναν παράδειγμα προς αποφυγή», σημείωσε, μεταξύ άλλων στην παρουσίασή του ο Γιώργος Σιδέρης, που αναφερόμενος και στην κατάσταση στην Ελλάδα, τόνισε:

«Στη χώρα μας, το εργατικό-λαϊκό κίνημα, με τη συμβολή του ΚΚΕ από την πρώτη μέρα αποδόμησε το επικίνδυνο και παραλυτικό αφήγημα της κυβέρνησης της ΝΔ για “εθνική ενότητα”, ότι “είμαστε όλοι μαζί”, ότι “είναι κοινός ο εχθρός”, προκειμένου να εξασφαλίσει σιγή “νεκροταφείου” ώστε να μη μιλάει κανείς για τον κίνδυνο από την εγκληματική πολιτική της. Δεν της πέρασε, παρόλο που πολύτιμο συμπαραστάτη είχε το ΣΥΡΙΖΑ του “θα λογαριαστούμε μετά”, της “εθνικής συνεννόησης”, του “πολιτικού μορατόριουμ”, “των υπουργών κοινής αποδοχής”. Ο λαός μας δεν έχει να περιμένει καλύτερες μέρες από το αυτό το κόμμα που ακόμα και όταν ψέλλιζε κάτι φαινομενικά φιλολαϊκό έτρεχε να υποβάλει τα σέβη του στους επιχειρηματικούς ομίλους και την κερδοφορία τους. Κάπως έτσι ακούσαμε από τα στελέχη του για “επίταξη του ιδιωτικού τομέα αλλά ...σε λογικές τιμές”, “μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας αλλά ...πάντα κοστολογημένα”. Αυτό το τονίζουμε γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει πως "μετά την πλήρη αφωνία τους τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, τώρα τελευταία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να αρθρώσουν υποτιθέμενος αντιπολιτευτικός λόγος. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι τόσο το νέο ΕΣΥ της ΝΔ όσο και οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κινούνται στην ίδια κατεύθυνση» .

Συνεχιστές της αντιλαϊκής πολιτικής

Έδωσε και παραδείγματα της αντιλαϊκής σύμπλευσης των αστικών κομμάτων και στον τομέα της Υγείας, υπογραμμίζοντας: «Ο νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ για τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ, την ΠΦΥ αποτελεί συνέχεια της αντιλαϊκής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί συνέχεια των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων και πάει λέγοντας.

Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες με ψήφους των βουλευτών της ΝΔ για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη ένα νομοσχέδιο πραγματικά οδοστρωτήρα σε βάρος της υγείας του λαού και των εργασιακών δικαιωμάτων των υγειονομικών ,η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ειδικά αυτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Δραματικές οι επιπτώσεις των μέτρων της ΕΕ,  που υπερασπίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τους λαούς

Με βάση και την εμπειρία απ’ το παρελθόν αλλά και την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, στάθηκε και στην ταύτιση της πολιτικής ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κ.α. αστικών κομμάτων με την πολιτική της ΕΕ, επισημαίνοντας:

«Πότε δεν χρειάζεται “εξορθολογισμός των δαπανών”, πότε φταίνε οι “δημοσιονομικοί στόχοι”, πότε δεν τους “άφηνε η τρόικα και ο Σόιμπλε”, πότε το ένα και πότε το άλλο... αλλά ο λαός δεν έχει δει άσπρη μέρα. Η συζήτηση στη βουλή επιβεβαίωσε ότι κάθε αναμονή για «λύσεις» από την εναλλαγή κυβερνήσεων, ακόμα και η παραμικρή προσμονή να «ξεψηφιστεί» το συγκεκριμένο νομοσχέδιο από μια επόμενη κυβέρνηση, είναι απάτη που θα οδηγήσει τελικά στα χειρότερα.

Άλλωστε, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται να υπηρετήσουν την επιχειρηματική δράση στην Υγεία: Οι μεν το έδειξαν με το νομοσχέδιό τους, οι δε με τις υποσχέσεις τους για έναν ιδιωτικό τομέα που θα λειτουργεί «συμπληρωματικά», θα «συνυπάρχει αρμονικά» με τον - με επιχειρηματικά κριτήρια λειτουργίας - «δημόσιο».

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι τα μέτρα που παίρνει, και αυτό είναι αλήθεια, είναι μέτρα που υλοποιούνται σε όλη την ΕΕ. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως αυτά τα μέτρα είναι δήθεν παρέκκλιση από την «ευρωπαϊκή κανονικότητα».

Σε τέτοιο βαθμό έχουν φτάσει για να υπερασπιστούν τον ευρωμονόδρομο. Αυτό που δε λέει κανείς τους είναι ότι αυτά τα μέτρα, που όντως έχουν εφαρμοστεί σε αρκετές χώρες της ΕΕ, έχουν δραματικές επιπτώσεις για τους λαούς, δεν έλυσαν τα προβλήματα των ασθενών αλλά αντίθετα τα διόγκωσαν και κυρίως απέδειξαν μέσα στην πανδημία ότι όχι απλά δεν προστάτευσαν τους λαούς αλλά μετέτρεψαν ολόκληρες πόλεις σε νεκροταφεία, εκτόξευσαν τη θανάτους από όλα τα νοσήματα».

Έχουν επίδραση οι θέσεις του ΚΚΕ

Ο Γιώργος Σιδέρης, καυτηρίασε και όσα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ανέφερε για τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών κόντρα στην ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου για την Υγεία, δηλώνοντας:

«Και κάτι ακόμα: η κ.Γκάγκα ανακάλυψε από το βήμα της Βουλής ότι η Πρόεδρος των νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας είναι μέλος του ΚΚΕ! Μεγάλη ανακάλυψη! Και ο συλλογισμός της συνεχίστηκε με το εξής στρεβλό τρόπο: “Αντιδρούν μόνο οι ΚΚΕδες”.

Δεν πήρε χαμπάρι η κ.Γκαγκα ότι απέναντι στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκες ήταν το σύνολο των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας, το σύνολο των Ιατρικών Συλλόγων; Σαφώς και το κατάλαβε. Και ακριβώς αυτό δείχνει την επίδραση που μπορεί να έχουν οι θέσεις του ΚΚΕ σε κόσμο που δεν είναι παραδοσιακά μαζί μας αλλά κατανοούν ότι οι θέσεις μας είναι δίκαιες και εκφράζουν τις ανάγκες του λαού.

Δε χρειαζόταν λοιπόν η κ.Γκάγκα να ψάξει πολύ για να μάθει πως και η Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της χώρας είναι στέλεχος του ΚΚΕ, ούτε για να δει πως το μόνο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου που ήταν στο πλευρό της μεγάλης διαδήλωσης έξω από τη βουλή ήταν το ΚΚΕ με παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του Δημήτρη Κουτσούμπα και αρκετών βουλευτών του».

Δύο δρόμους έχει μπροστά του ο λαός

Και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, τέλος, ο ομιλητής επεσήμανε: «Οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας επιβεβαιώνουν ότι δύο δρόμους ανάπτυξης έχει μπροστά του ο λαός. Το ΚΚΕ παλεύει για μια κοινωνία με τέτοια οργάνωση της παραγωγής και των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας, που η ανάπτυξή της θα καθορίζεται με αποκλειστικό γνώμονα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και στην Υγεία. Σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για το δικαίωμα στην υγεία, για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, κατάργηση πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αύξηση της χρηματοδότησης».

 

ΚΚΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας