«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

ΚΝΕ: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!»

 «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ!»

 Από το πρώτο άνοιγμα των σχολείων, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αγρινίου και του νομού μπήκανε μπροστά οργανώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Είδαμε όλο αυτό το διάστημα την κυβέρνηση να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την μόρφωση και την υγεία τόσο του κόσμου συνολικά όσο και των μαθητών συγκεκριμένα...

Στο δρόμο της πολιτικής της κυβέρνησης η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου προχώρησε σε εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές του σχολείου, οι οποίο διεκδικούσαν το αυτονόητο, να ανοίξει το σχολείο τους άμεσα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Να τονίσουμε πως το ίδιο σχολείο την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε για 14 μέρες λόγω κρουσμάτων πράγμα που αποδεικνύει την πολιτική της κυβέρνησης να μη λαμβάνει μέτρα προστασίας και να θέλει τα σχολεία κλειστά από τον κορονοΐο. Βάζει απέναντι, τους χιλιάδες μαθητές που διεκδικούν ανοιχτά, ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Όλα αυτά σε μια περίοδο που σε όλη την Ελλάδα μαθητές, καθηγητές και Σύλλογοι Γονέων κινητοποιήθηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μαθητές είχαν δίκιο! Και γι’ αυτό είναι νικητές!

Είναι νικητές γατί κέρδισαν το πιο σπουδαίο: Αγωνίστηκαν για τις πραγματικές ανάγκες τους, τα έβαλαν με όλους όσους μπαίνουν εμπόδιο σε αυτές, κυρίως με την κυβέρνηση και την πολιτική της, που τους θέλει αμέτοχους, χωρίς κανένα δικαίωμα στη μόρφωση, στο πολιτισμό, τον αθλητισμό.

Καλό θα ήταν η κυβέρνηση και η Διεύθυνση να ακούσουν τα προβλήματα των μαθητών και να σταματήσουν να τους αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες.

Η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει τέτοιες αποφάσεις και απαιτεί να παρθούν πίσω η καταγγελίες απέναντι στους μαθητές τώρα!

 

ΚΝΕ - Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας