«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Δημοπρατείται το έργο της «Ανάπλασης της οδού Χαρ. Τρικούπη και σύνδεσης του Εμπορικού Κέντρου με το Επιχειρηματικό Κέντρο στη ΝΑ είσοδο της πόλης»

 Δημοπρατείται στις 23 Μαρτίου το σημαντικό έργο της  «Ανάπλασης της οδού Χαρ. Τρικούπη και σύνδεσης του Εμπορικού Κέντρου με το Επιχειρηματικό Κέντρο στη ΝΑ είσοδο της πόλης» τουΕπιχειρησιακούΠρογράμματος  «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού  3.300.000, 00 ευρώ  που προβλέπει την ανάπλαση της Χαριλάου Τρικούπη σε όλο το μήκος, από την πλατεία Συντριβανίου έως την είσοδο της πόλης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται...

η ανακατασκευή των εξής οδών και πεζοδρόμων του Σχ. Πόλης του Δ. Αγρινίου:

·         οδός Χαρ. Τρικούπη συνολικού μήκους 650,00 μ.

·         οδός Βαρνακιώτη συνολικού μήκους 305,00 μ.

·         πεζόδρομοι μεταξύ των ΟΤ 126-126Α-126Β-126Γ-126Δ & 126Ε συνολικού μήκους 365,00 μ.

·         πεζόδρομος μεταξύ των ΟΤ 187 & 187Α συνολικού μήκους 115,00 μ.

Σύμφωνα με τη μελέτη θα  ανακατασκευαστεί το οδόστρωμα αλλά και τα πεζοδρόμια,  θα αντικατασταθούν τα παλαιά δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης,  θα τοποθετηθούν  δίκτυα ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED  ενώ στην αρχή της Χαρ.Τρικούπη θα τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων.

«Πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους δημότες συνεχίζουμε να υλοποιούμε τον προγραμματισμό μας και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που δημοπρατούμε συνεχώς έργα που σηματοδοτούν την ανάπτυξη του Δήμου Αγρινίου.Δρομολογούμετις  διαδικασίες για την υλοποίηση μιας ακόμη σημαντικής παρέμβασης που συνδυάζει ουσιαστικά έργα  υποδομών  με την    αισθητική αναβάθμιση ενός μεγάλου τμήματος του Αγρινίου», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

 Σχετικά  με πρόσφατες καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων  που αφορούν στη  μεταφορά αδέσποτων ζώων σε περιοχή  πλησίον του Αχελώου διευκρινίζεται ότι ο Δήμος Αγρινίου  δεν πρόκειται να ανεχθεί αυθαίρετες μεταφορές  ζώων εντός των διοικητικών ορίων του.

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίουξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία με όμορους δήμους η οποία  να επιτρέπει τη μεταφορά  ή φιλοξενία αδέσποτων ζώων.Οι καταγγελίες των οργανώσεων δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για τον ολοένααυξανόμενο αριθμό  αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Δήμο  Αγρινίου.

 

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώροςανέφερε  σχετικά: «Ο Δήμος Αγρινίου υλοποιεί με ευαισθησία και ευθύνη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κυρίως από  ίδια έσοδα του Δήμου,  που περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων δημιουργία  ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων τόσο για τα αδέσποτα ζώα και την υιοθεσία τους όσο και για τα δεσποζόμενα, εμβολιασμό, στείρωση και περίθαλψη.

Έχουμε επενδύσει πολλά χρήματα ώστε να προστατεύουμε τους δημότες μας. Δεν θα ανεχθούμε παράνομες μετακινήσεις ζώων».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ