«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Πορεία σήμερα 10 Φλεβάρη 2021 των Φοιτητικών Συλλόγων Πάτρας στο κέντρο της Πόλης

Αύριο, στην πλατεία Γεωργίου στις 13:00,  κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

Σήμερα, σε όλη την Ελλάδα αντικρίσαμε μαζικές αντιδράσεις των φοιτητών, εκπαιδευτικών, μαθητών και ευρύτερα της κοινωνίας,ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως–Χρυσοχοΐδη. Πανελλαδικά, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα και τα Χανιά, χιλιάδες κόσμος κατέβηκε στους «δρόμους της φωτιάς» για να παλέψει ενάντια στην διάλυση της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, ενάντια στον αυταρχισμό, την καταστολή και την περιστολή των ελευθεριών μας. Με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους φοιτητές ακολούθησε όλη η κοινωνία στην κλιμάκωση του αγώνα μας. Καταγγέλλουμε τα απροκάλυπτα περιστατικά αστυνομικής βίας που επικράτησαν στις διαδηλώσεις...

της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Δε μας τρομοκρατούν!Μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματείακαι φορείς του κινήματος κατέβηκαν στον δρόμο απαιτώντας μια καλύτερη ζωή ενάντια στην δυστοπία που μας επιβάλλουν.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή πλέον για τις πολιτικές της επιλογές. Με κλειστές τις σχολές τον τελευταίο χρόνο, επιλέγει να φέρει ένα νομοσχέδιο,  το οποίο καταστρέφει  την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες της τις βαθμίδες και αναδιατάσσει τον χάρτη εκπαίδευσης και δικαιωμάτων.Παράλληλα δεν έχει ενισχύσει τη δημόσια και δωρεάν υγεία, το ίδιο το ΕΣΥ, τα ΜΜΜ και παίζει με την καθημερινότητα του απλού λαού υποβάλλοντάς τον σε διαρκή lockdown. Συνειδητάαντί να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση των πανεπιστημίων για καθηγητές, μόνιμο προσωπικό καθαριότητες και σωστές υποδομές που θα επιτρέψουν το άνοιγμα των σχολών, η κυβέρνηση δίνει εκατομμύρια στα ΜΜΕ, στην ΕΛ.ΑΣ, στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας και σε πολεμικούς εξοπλισμούς. Προτάσσει διαγραφές και πειθαρχικά, καλλιεργώντας τον φόβο, δημιουργώντας ασφυκτικά πλαίσια σπουδών, εντείνοντας την εντατικοποίηση. Σε συνέχεια της εξίσωσης πτυχίων ΑΕΙ – Κολεγίων, συμπιέζει επαγγελματικά δικαιώματα προς τα κάτω και στερεί το δικαίωμα της νέας γενιάς για δημόσια παιδεία, δίνοντας ώθηση σε ιδιωτικά και επαγγελματική εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη βουλή ξημερώματα. Γιατί; Τι φοβάται η κυρία Κεραμέως και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;
Αυτό που φοβάται είναι η οργή και η αγανάκτηση του ίδιου του λαού. Φοβάται να αντικρίσει στα μάτια τους φοιτητές, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς λέγοντάς τους πως καταστρέφει το παρόν και το μέλλοντους.


Εμείς όμως δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Κοιτάμε κατάματα την κυβέρνηση και την Κεραμέως και φωνάζουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε πως αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περάσει, πως όση καταστολή και αν ρίξουν εμείς και αύριο θα είμαστε εκεί να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. Καταθέτουν το νομοσχέδιο βράδυ, θα μας βρουν μπροστά τους το πρωί.
Καλούμε όλη τη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς, τα εργατικά σωματεία, φορείς και τον λαό της Πάτρας, να βρεθούν αύριο, τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, δίπλα μας στον δρόμο του αγώνα. Καλούμε όλη την κοινωνία να παλέψει για τα δίκαια αυτού του κόσμου.

Όλοι/ές αύριο στην πλατεία Γεωργίου στις 13:00 στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κλιμακώνουμε και οξύνουμε τον αγώνα μας!