«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση στήριξης στην 48ωρη απεργία των ναυτεργατικών σωματείων, αντικαπιταλιστικών κινήσεων της Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

 23 και 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

 penen-apergia.jpg

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΩΝ  ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΩΝ  ΓΡΑΜΜΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑ

Εν μέσω πανδημίας οι Ναυτεργάτες δέχονται μια σφοδρή επίθεση ενάντια σε όλα τα δικαιώματά τους (ΣΣΕ,  ασφάλιση, ωράρια κτλ) από την κυβέρνηση και τους εφοπλιστές.

Ο στόχος είναι σαφής και ξεκάθαρος, να χτυπήσουν τα εναπομείναντα δικαιώματά τους παρέχοντας απεριόριστα προνόμια στους εφοπλιστές για να αντιμετωπίσουν επιτυχώς την κρίση και παράλληλα τις συνέπειες από αυτή να τις φορτώσουν στις πλάτες των Ναυτεργατών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργιακή τους κινητοποίηση  και στηρίζουμε το  πλαίσιο αιτημάτων των ναυτεργατικών σωματείων για:

·                Κατάργηση των νόμων 4714/2020, 4150/2013, 4770/2021 και όλων των αντιδραστικών νομοθετικών ρυθμίσεων που έγιναν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και θίγουν θεμελιώδη Ναυτεργατικά δικαιώματα.

·                Επαναφορά όλων των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, αυτοτέλεια του ΝΑΤ, του Οίκου Ναύτη και των υπόλοιπων ταμείων.

·                Υπογραφή ΣΣΕ 2020 - 2021 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, κοινωνική ασφάλιση και ΣΣΕ για όλους τους Ναυτεργάτες.

·                Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμεση απόδοση του επιδόματος covid-19 και ανεργίας σε όλους τους Ναυτεργάτες.

·                Καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους Ναυτεργάτες.

·                Δημόσια εκπαίδευση, αναβάθμιση των υποδομών, προσλήψεις προσωπικού, βελτίωση της υλικοτεχνικής βάσης και της διδακτέας ύλης.

 

Οι περιφερειακές κινήσεις

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα ΙΟΝΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στη ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ (Α.Ρ.Π.Η.)