«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίιου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΠΗΛΙΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ Γ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

 Την πρόταση του Δήμου Αγρινίου για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Καπνικού Σταθμού Αγρινίου  παρουσίασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου στον κ. Σπήλιο Λιβανό, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή, επισκέφθηκε το χώρο και άκουσε με προσοχή την πρόταση του Δήμου Αγρινίου:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αγρινίου για την επίσκεψη στονΚαπνικό Σταθμό και την πρόταση που παρουσίασε και αφορά στην αξιοποίηση του χώρου. Με ενδιαφέρον άκουσα τις σκέψεις και το όραμα σας για την δημιουργία Μουσείου Καπνού, σε μια πόλη που ταύτισε την ιστορία και την κουλτούρα της με τον καπνό. Χαίρομαι που συνδυάζετε, στον ίδιο χώρο, την ίδρυση Μουσείου με την λειτουργία Λαϊκής Αγοράς Βιολογικών Προϊόντων και εκπαιδευτικά προγράμματα. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ξανά για αυτή την πρόταση και να συνδράμω στην υλοποίηση της».

 

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  και αναφέρθηκε στο ιστορικό της πρότασης:

« Είχαμε, ήδη,  από το 2019  ζητήσει με επιστολή προς τον τότε ΥπουργόΑγροτικής Ανάπτυξηςτην παραχώρηση της κυριότητας στον Δήμο Αγρινίου του συγκεκριμένου ακινήτου. Προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την αξιοποίηση του υποβάλλαμε μια πρόταση,  σε συνεργασία με την  Ιστορική Αρχαιολογική Εταιρεία  και το ΤΕΕ,  για την «Χωροθέτηση Μουσείου Καπνού, στεγασμένου Πολυχώρου  και υπαίθριων Αθλητικών Υποδομών με αξιοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Καπνικού Σταθμού Αγρινίου». Ηδημιουργία Μουσείου Καπνού με αναφορά στην ιστορία της παραγωγής και επεξεργασίας καπνού αποτελεί οραματική διεκδίκηση μας. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δικαιωθεί το πάγιο αίτημά μας».

 

Η πρόταση   του Δήμου Αγρινίου προβλέπει :

Κτίριο Στεγασμένου Πολυχώρουσυνολικής επιφάνειας (2055,07τ.μ.).

Το κτίριο τοποθετείται στο αδόμητο τμήμα του οικοπέδου και στα όρια που εφάπτονται επί της Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων και επί της οδού Ηρακλείτου. Ο προτεινόμενος χώρος θα αξιοποιηθεί μελλοντικά για χρήσεις που θα καθοριστούν όπως αυτή της φιλοξενίας εκθέσεων γεωργικού χαρακτήρα.

 

Μουσειακό χώρος με αναφορά στον καπνό καθώς και πολυχώρος συνεδρίωνμε ανάπλαση και ενοποίηση υφιστάμενων κτιρίων καπνικού σταθμού 582μ2.

Πρόκειται για την ανάπλαση και κατάλληλη διαμόρφωση υφιστάμενων  κτιρίων του Καπνικού Σταθμού που βρίσκονται επί της οδού Λυσιμαχίας. Μετά την προτεινόμενη ανάπλαση τα κτίρια θα ενοποιηθούν με μεταλλικά ημιυπαίθρια στέγαστρα και θα δημιουργηθεί σύγχρονος πολυχώρος καθώς και μουσείο που θα στεγάσει την ιστορία του καπνού στην περιοχή. Επίσης με την κατάλληλη διαμόρφωση υφιστάμενου κτιρίου  με τη μία του πλευρά προς την οδό Ηρακλείτου που σήμερα εξυπηρετεί τις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού.

Κτίριο πολυχώρου εκπαίδευσης και σεμιναρίων.Αφορά υφιστάμενο κτίριο συνολικής επιφάνειας (115μ2) που με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και διαμορφώσεις θα στεγάσει έναν πολυχώρο εκπαίδευσης και σεμιναρίων

Κτίριο με χρήση υγειονομικού ενδιαφέροντος με ανάπλαση και κατάλληλη διαμόρφωση 2 υφιστάμενων κτιρίων του Καπνικού Σταθμού.

Τα 2 κτίρια θα ενοποιηθούν για να ανταποκριθούν στη λειτουργία καφέ- μπαρ αλλά και χώρων υγιεινής,  εξυπηρετώντας έτσι τις ανάγκες των παραγωγών εμπόρων αλλά και των επισκεπτών.

Περιβάλλον χώρος

Η διαμόρφωση των ακάλυπτων χώρων του οικοπέδου αποσκοπεί στο σεβασμό του περιβάλλοντος και στην ανάδειξη του. Διατηρείται το ανάγλυφο του οικοπέδου σε όλους τους ακάλυπτους χώρους με πολύ περιορισμένες υψομετρικές παρεμβάσεις για λόγους λειτουργικούς, όπως η απορροή των επιφανειακών όμβριων υδάτων και η πρόσβαση οχημάτων και πεζών στο κτίριο. Ο βόρειος και ανατολικός ακάλυπτος φυτεύεται συμβάλλοντας στην αναβάθμιση, όχι μόνο της εικόνας της αγοράς, αλλά και της περιοχής. Επίσης ο χώρος προβλέπεται να έχει 2 βασικές εισόδους, μία στη βόρεια πλευρά στην οδό Λυσιμαχίας και μία στη νότια πλευρά στον παρόδρομο της Ε.Ο. Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Το τμήμα του ακάλυπτου χώρου στη δυτική πλευρά του οικοπέδου προτείνεται να διαμορφωθεί σε χώρο στάθμευσης για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των εγκαταστάσεων. Επίσης διαμορφώνονται κατάλληλοι διάδρομοι κυκλοφορίας των εγκαταστάσεων ενώ με ασφαλή και λειτουργικό τρόπο έχει συνδεθεί ο χώρος με το οδικό δίκτυο.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

                           

                                                                                             

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                    Αγρίνιο 26 Φεβρουαρίου 2021

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ                           Αριθμ. πρωτ.: 11668

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                                     

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ταχ. Δ/νση: Αβραάμ Αναστασιάδη 1 
30131  Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο

Πληρ.: Παναγιώτης Ζωναράς

Τηλ.:   26413 60308, 60491, Fax: 26410 28668

E-mails: dimotiko-symboulio@agrinio.gr

pzonaras@agrinio.gr                                

                                                      

                                                                          ΠΡΟΣ:

1.      Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου                        

2.      Τον Δήμαρχο

3.      Τον Γενικό Γραμματέα

4.      Τους Προέδρους Κοινοτήτων

5.      Τους Διευθυντές Υπηρεσιών

6.      Τους Νομικούς Συμβούλους

7.      Τους Εισηγητές Υπαλλήλους

8.      Το Γραφείο Τύπου

                                                                                Ε ν τ α ύ θ α

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η/2021  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018, θα διεξαχθεί ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ η 3η/2021 ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10, παρ. 1 της ΠΝΠ όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 55, τ. Α΄, 11-3-2020 και όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του Ν. 4682/2020, σχετ. η υπ’ αριθμ. 426/2020 εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ., ΑΠ: 77233/13-11-2020), στις 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 17:00, για τη συζήτηση του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης:  

 

Συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών».

(Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου).

  

                                                                                                      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  

                                                ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ