«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Για την έκδοση εκκρεμών συντάξεων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  Ι.Κ.Α ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΕΔΡΑ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 13

Αγρίνιο 11 / 02/ 2021

Για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων

Από χρόνια γινόμαστε μάρτυρες των υποσχέσεων των κυβερνήσεων για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων. Τη σκυτάλη των «εκσυγχρονιστικών» μέτρων τώρα την  έχει πάρει η σημερινή κυβέρνηση και το σήριαλ των εκκρεμοτήτων συνεχίζεται.

θα έλεγε κανείς τι πιο δίκαιο και απλό για τους ανθρώπους του μόχθου που έχουν δουλέψει σε όλη τους την ζωή και έχουν πληρώσει τις εισφορές τους  να πάρουν την σύνταξή τους; Και όμως αυτές καθυστερούν δύο, τρία, ακόμη και πέντε χρόνια για την απόδοσή τους με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι αυτοί να ζουν στην εξαθλίωση...

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πενταετή σχεδόν θητεία της δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να λύσει το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων. Σήμερα ασκεί κριτική, πως ενώ εκείνη άφησε 250.000  καθυστερημένες εγκρίσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ τις αύξησε σε πάνω από 300.000, επικαλούμενη την πανδημία και τις άδειες ειδικού σκοπού.  Αυτή είναι η μόνη διαφορά τους, ενώ και οι δύο διαχρονικά κορόιδεψαν τους δικαιούχους αδιαφορώντας για το πώς επιβιώνουν.

Η σημερινή κυβέρνηση, ενώ υποσχόταν πως οι εκκρεμείς συντάξεις θα βγουν άμεσα με «ένα κλικ», τώρα ο νέος Υπουργός κ. Χατζηδάκης εξήγγειλε πως μετά από 2 – 3 μήνες θα ξεκινήσει να δίνει στους συναδέλφους 345 – 384 ευρώ τον μήνα, μετά θα δοθεί η προσωρινή κύρια σύνταξη και αργότερα (άραγε πότε;) η οριστική. Στη συνέχεια θα αποδοθεί η επικουρική, ενώ θα δημιουργηθεί μια νέα φουρνιά εκκρεμών συντάξεων για όσους συνταξιούχους είναι μικρότεροι των 62 ετών. Δηλαδή των συντάξεων που απομένουν πετσοκομμένες  από τις διαχρονικές θανατηφόρες μειώσεις όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Γι’ αυτό το τεράστιο, κατά τ’ άλλα, έργο η κυβέρνηση τοποθέτησε στον ΕΦΚΑ ειδικό μάνατζερ!!! απόφαση που αποτελεί προοίμιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και παροχών του ΕΦΚΑ, όπως άλλωστε έχει ήδη εξαγγείλει για τις επικουρικές συντάξεις.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, αντί να κινήσει τους μηχανισμούς του ΕΦΚΑ για να μαζέψει τα δεκάδες δισεκατομμύρια που του χρωστούν οι μεγαλοεργοδότες, τους πριμοδοτεί και από πάνω με εκατομμύρια, όπως ιδιοκτήτες εταιριών αερομεταφορών, βιομήχανους, τραπεζίτες και άλλα… φτωχαδάκια, ενώ μείωσε τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές συρρικνώνοντας έτσι προοπτικά τα έσοδα του ταμείου. Από το νέο ιδιωτικό- επαγγελματικό ταμείο επικουρικής σύνταξης προσδοκά να αποδώσει στο μεγάλο κεφάλαιο πάνω από 80 δις αποθεματικά σε βάθος 40 χρόνων.

Όχι άλλα ψέματα και καθυστερήσεις. Απαιτούμε τώρα η κυβέρνηση να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΦΚΑ, με κατάλληλη εκπαίδευση, καθώς τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα  ώστε να εκδοθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς συντάξεις (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ). Να μπει τέλος στον εμπαιγμό, την ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων  και σταθερά να εξυπηρετηθεί η ανάγκη γρήγορης έκδοσης των συντάξεών τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ