«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΑΑ - Προγραμματισμένη διακοπή νερού στο Καινούργιο

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ

 Από τη ΔΕΥΑA ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 3-2-2021 και από ώρα 09:00 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι θα γίνει διακοπή νερού στο Καινούργιο, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης. Η διακοπή θα επηρεάσει...

όλη την δυτική περιοχή του χωριού (από την οδό Ιεράς Μονής Βλοχού και την οδό Παπαφλέσσα και δυτικά).

***

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Με τον νέο Διοικητή  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας  ΠύραρχοΧρήστο Καλογερόπουλο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.  
Ο κ. Παπαναστασίου διαβεβαίωσε τον νέο Διοικητή και τον Επιπυραγό Θεόδωρο Αποστόλου ότι  η Δημοτική Αρχή θα είναι αρωγός στο  έργο του ΠΣ και αναφέρθηκε στη συνέχιση της ουσιαστικής συνεργασίαςτους σε θέματα διαχείρισης κρίσεων.
«Σας συγχαίρω για την ανάληψη των καθηκόντων σας και εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας. Η επιχειρησιακή εμπειρία σας αποτελεί εχέγγυο για τη συνέχιση της προσφοράς των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αιτωλοακαρνανίας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

***

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡ.ΖΑΡΚΑΒΕΛΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αγρινίου επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των Γυμνασίων και Λυκείων της Χώρας.

Ο κ. Ζαρκαβέλης  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές  στο 3ο και  4ο Λύκειο Αγρινίου για τον τρόπο λειτουργίας και τη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

«Εύχομαι καλή επιστροφή στους μαθητές  στο φυσικό τους χώρο και ιδιαίτερα στους μαθητές της Γ´ Λυκείου  καλή δύναμη και επιτυχία στις εξετάσεις  με την ευχή να πετύχουν τον προσωπικό τους στόχο.

Ενημερώθηκα από τους Διευθυντές για την τήρηση των πρωτόκολλων  του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας καθώς επίσης ότι οι μαθητές επιδεικνύουν πειθαρχία και προσοχή στις οδηγίες», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου.

 Ο Διευθυντής 3ου ΓΕΛ Ευθύμιος Κότσαλος και του 4ου ΓΕΛ Αγρινίου Μιχάλης  Ζαραβίνας υπογράμμισαν  ότι τα σχολεία υποδέχτηκαν τους μαθητές σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Yπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στον Δήμο Αγρινίου

  Ο Γιώργος Παπαναστασίου  υπέγραψε τη σύμβαση για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου στον Δήμο  Αγρίνιο προϋπολογισμού  274.040 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

 Το σημαντικό έργο  προβλέπει μεταξύ άλλων  τη δημιουργία ΣυστήματοςΠαρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δηλαδή τη δημιουργία  μιας πλατφόρμας  παροχής ανοικτών δεδομένων ποιότητας του αέρα  με χρήση σύγχρονων αισθητήρων.Τα δεδομένα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για  μελλοντικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την εφαρμογή προληπτικών μέτρων στις περιπτώσεις που προβλέπονται επίπεδα ρύπανσης που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το γενικό πληθυσμό ή ευαίσθητες ομάδες.

«Με αυτό το σχέδιο αποδεικνύουμε  ότι, επενδύοντας στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την ενημέρωση των πολιτών,  προστατεύουμε την εθνική περιουσία μας. Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα συμβάλλουμε για  μια περιβαλλοντικά υγιή,  βασισμένη στις αρχές και τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης, αναβάθμιση του περιβάλλοντος που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας»,  ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 Το έργο περιλαμβάνει  ακόμη Σύστημα Παρακολούθησης του περιβάλλοντοςμε τη χρήση δορυφορικών δεδομένων και Σύστημα  Παρακολούθησης Υδάτινων Πόρων  με την λειτουργία τηλεμετρικού συστήματος ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου.

Προβλέπεται  ακόμη η χρήση Πλατφόρμας επικοινωνίας και συμμετοχικού χωρικού σχεδιασμού   σύμφωνα με την οποία οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης θα μπορούν να αξιοποιούν  στοιχεία που αφορούν το σχεδιασμό των έργων της πόλης ζητώντας από τους πολίτες να συμμετέχουν και να διαμορφώσουν συλλογικά τα χαρακτηριστικά των έργων και των παρεμβάσεων. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΗΡΥΞΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Με απόφαση του Υπ. Προστασίας Του Πολίτη και της Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας    αποφασίστηκε η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρίνιου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας,  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 26-01-2021.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 26 Ιουλίου 2021.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ