«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Ε.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ - Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Η νέα παράταση στο υποχρεωτικό ΚΛΕΙΣΙΜΟ των καταστημάτων του Λιανικού Εμπορίου που ανακοινώθηκε χθες από την Κυβέρνηση μέχρι στις 18/1/2021 έφερε ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ,αλλά και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στην Αγορά . Είναι φανερό ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ από την Κυβέρνηση.

Ο Εμπορικός κόσμος περίμενε την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων να λειτουργήσει έστω και με αυστηρά μέτρα προσέλευσης των καταναλωτών (Ένας - Ένας ) για να σώσει ότι μπορεί να σωθεί μετά από δύο μήνες κλειστά καταστήματα. Έχουμε τονίσει επίσης ότι...

θα μπορούσε να υπάρξει γεωγραφικός διαχωρισμός ανά νομούς ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο κάθε περιοχής.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι πλέον οι ΑΝΤΟΧΕΣ έχουν ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ,οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους συναδέλφους δεν είναι μόνο για την κάλυψη των υποχρεώσεων των μικρών επιχειρήσεών τους αλλά και του ίδιου του ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ τους.

Η υγειονομική κρίση και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας έχουν φέρει κρίση στην αγορά και έχουν φέρει ΑΔΙΕΞΟΔΑ στις μικρές επιχειρήσεις.

Η Κυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕΙ να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης για να αποφύγουμε τα λουκέτα με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

• Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού στους επιχειρηματίες που έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους με κρατική εντολή, όπως είχε δοθεί στο πρώτο lockdown του Μαρτίου - Απριλίου.

• Πληρωμή των χρημάτων των κομιστών των επιταγών –συναλλαγματικών από τις τράπεζες και αποπληρωμή του ύψους των επιταγών με χορηγούμενο άτοκο κεφάλαιο κίνησης από τις τράπεζες προς τους εκδότες για διάστημα μέχρι 4 έτη.

• Παράταση πληρωμής 120 ημερών σε όσες επιταγές - συναλλαγματικές λήγουν τον Ιανουάριο και παράταση της αναστολής των επιταγών ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. Η απόφαση για την αναστολή των επιταγών του Ιανουαρίου να γίνει ΑΜΕΣΑ και όχι όπως τον Νοέμβριο που έγινε στο παρά ένα.

• Άμεση ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων με μη επιστρεπτέα προκαταβολή , άνευ προαπαιτούμενων, ανεπίστρεπτη χρηματοδότηση σε όλους με βάση το τζίρο της κάθε επιχείρησης των αντίστοιχων μηνών που είναι σε αναστολή, καθώς και ανεπίστρεπτη χρηματοδότηση στο ύψος των τιμολογίων αγοράς περιόδου 1/10 – 30/12/2020 σε όσες νέες επιχειρήσεις δεν είχαν περσινό αντίστοιχο τζίρο.

•- 50% έκπτωση στη δεύτερη δόση του ΦΠΑ τρίτου τριμήνου και αναστολή για 4 μήνες, σε όσους έχουν πληρώσει εφάπαξ, αντίστοιχη έκπτωση στο επόμενο τρίμηνο.

• Πληρωμή του ΕΦΚΑ από το κράτος Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου.

• Διαγραφή υπολοίπων δόσεων του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που τελούν σε αναστολή και για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αυτών των επιχειρήσεων.

• Κλείσιμο του φορολογικού έτους την 31η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

• Ψήφιση αφορολόγητου ορίου όπως στους υπόλοιπους φορολογούμενους πολίτες.

• Διαγραφή της τελευταίας δόσης φόρου εισοδήματος

• Άμεση εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων για όλες τις οικονομικές οφειλές των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία μέχρι και σήμερα.

• Προώθηση της θεσμοθέτησης του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

• Απαγόρευση πώλησης από τα e -shop ειδών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή εκτός από τα e-shop τα οποία έχουν φυσικό κατάστημα . Άν αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί και να διαχωριστεί τότε υπερφορολόγηση των e-shop που δεν έχουν φυσικό κατάστημα.

ΚΥΡΙΟΙ, με γνώμονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, απαιτούμε ΓΕΝΝΑΙΕΣ και ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ για να αποφευχθούν τα επικείμενα ΛΟΥΚΕΤΑ στις μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.