«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπο Φοιτητικών Συλλόγων από την πορεία στην Πάτρα ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΙΣ 21/01/2021

Σήμερα Πέμπτη 21/01 πραγματοποιήθηκε πορεία φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Πάτρας στις 12μμ, όπως και σε μια σειρά από πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Φλώρινα, Βόλος, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Κομοτηνή).  Όπως και μια εβδομάδα πριν έτσι και σήμερα κατεβήκαμε στο δρόμο και καταφέραμε να προχωρήσουμε σε πορεία, παρά την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που μέσα σε όλα φέρνει διαγραφές, αστυνομία στις σχολές, πειθαρχικά, εξίσωση πτυχίων κολλεγίων με αυτά των ΑΕΙ κλπ.


Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της πόλης ήταν απροκάλυπτη και συνεχείς. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που κατέβηκαν στον δρόμο προσπάθησαν να κρατήσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας παρά τον ασφυκτικό κλοιό των δυνάμεων καταστολής και κατάφεραν να υπερασπιστούν το δημοκρατικό και συνταγματικό του δικαίωμα στο να διαδηλώσουν προχωρώντας σε πορεία στο κέντρο της Πάτρας.


Η κυβέρνηση, που κανένα μέτρο δεν έχει πάρει για την ενίσχυση του ΕΣΥ και για το άνοιγμα των σχολών μας με ασφάλεια, προχώρησε στην κατάθεση ενός νομοσχεδίου που επιτίθεται σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης αναιρώντας στην πράξη το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της. Αντί να ενισχύσει την δημόσια παιδεία, ξοδεύει 30 εκ. ευρώ στη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και όχι για πρόσληψη καθηγητών, όχι για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, όχι για την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού.


Η Κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στο δικαίωμα της νέας γενιάς και ιδιαίτερα στα παιδιά των πιο φτωχών οικογενειών στην δημόσια, δωρεάν και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, ποινικοποιώντας την αντίσταση και τον αγώνα για αυτήν εντός του Πανεπιστημίου τσακίζοντας παράλληλα τα επαγγελματικά και εργασιακά μας δικαιώματα, δίνοντας ώθηση στην ιδιωτική εκπαίδευση και διά βίου μάθηση. Καθόλου τυχαία δεν βέβαια είναι η χρονική στιγμή της κατάθεσης αφού εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι σχολές μας είναι κλειστές για να περάσει μέτρα που χρόνια τώρα προσπαθεί αλλά το φοιτητικό κίνημα τα εμπόδιζε.


Απευθυνόμαστε στη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την εγκληματική πολιτική της:
Αν νομίζουν ότι θα καταστείλουν τους δίκαιους αγώνες των φοιτητών/τριών και ευρύτερα της νεολαίας είναι βαθιά γελασμένοι. Στο βάρβαρο παρόν και μέλλον που μας ετοιμάζουν απαντάμε δυναμικά και μαχητικά μέσα από τους αγώνες μας.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!

Θα περάσουμε από πάνω τους! Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να νικήσουμε!