«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΙΚΑ – OAEE  ΑΓΡΝΙΟΥ- ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ-ΜΕΣΟΛΟΓΙΟΥ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-

ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ- ΤΑΕ ΕΜΠΟΡΩΝ

Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ – ΤΗΛ. 26410 22325   FAX : 264120 46515

Αγρίνιο 08/01/2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τα ψέματα, τις μισές αλήθειες, τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις της κυβέρνησης και μιας μερίδας των ΜΜΕ-Τύπου για τα προβλήματα των συνταξιούχων. 

Μπροστά στη στρατευμένη επίθεση με ψέματα, μισές αλήθειες και διαστρεβλώσεις από τα κυβερνητικά επιτελεία και μερίδα των ΜΜΕ, για τα προβλήματα των συνταξιούχων, οι Συνεργαζόμενες  Συνταξιουχικές Οργανώσεις  Αιτωλ/νίας  δεν θα σταματήσουν ούτε στιγμή (παρά τα προβλήματα της πανδημίας), με όσα μέσα διαθέτουν, να ενημερώνουν  τους συνταξιούχους για όλα εκείνα που σκόπιμα κρύβουν και διαστρεβλώνουν οι καλοθελητές...

Το μοτίβο της «ενημέρωσης» που έχει επιλεγεί είναι: να θάβονται τα μεγάλα προβλήματα που καίνε τον συνταξιουχικό κόσμο, από την μια και από την άλλη να προβάλλονται ορισμένα ψίχουλα που η κυβέρνηση κατά καιρούς διανέμει να εμφανίζονται ως σπουδαίες παραχωρήσεις προς τους συνταξιούχους. 

- Η αλήθειες που κρύβονται είναι: Όλες οι περικοπές που μέχρι σήμερα έχουν γίνει σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, στα πληρωμένα δώρα, στο ΕΚΑΣ, Εφάπαξ, μερίσματα, φάρμακα, υγεία, κοινωνικές παροχές, ισχύουν και παραμένουν στο ακέραιο. Αποτέλεσμα αυτών των περικοπών είναι, οι συνταξιούχοι να πληρώνουν κάθε χρόνο από τις συντάξεις τους 7.5 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο από αυτές τις περικοπές. Οι νέοι συνταξιούχοι σαφώς να έχουν μικρότερες συντάξεις από τους παλιότερους με τις ίδιες αποδοχές, ίδια χρόνια και ίδιες προϋποθέσεις. Όλοι οι συνταξιούχοι σύμφωνα με την αντασφαλιστική νομοθεσία από το 2010 μέχρι το 2023 δεν θα λάβουν καμιά αύξηση.

- Τα αποτελέσματα της κατάστασης που ζουν οι συνταξιούχοι (που κατά την κυβέρνηση και τους καλοθελητές δεν έχουν ανάγκη) αναγράφονται αναλυτικά από τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας («ΗΛΙΟΣ»), για το 2020. Από αυτά προκύπτει ότι: 

-Συντάξεις κάτω των 500 ευρώ λαμβάνουν 606.280 συνταξιούχοι

-Συντάξεις κάτω από 700 ευρώ λαμβάνουν 1.104.663 συνταξιούχοι (44,5% επί του συνόλου)

-Η μέση κύρια σύνταξη έχει πέσει στα 727,97 ευρώ 

-Η μέση επικουρική σύνταξη ανέρχεται στα 194,35 ευρώ.

·        Οι αντασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις εξακολουθούν να ισχύουν, οι δε αποφάσεις του ΣτΕ που έχουν εκδοθεί από το 2015 δεν εφαρμόστηκαν. Η μόνη απόφαση που έχει εφαρμοστεί είναι αυτή που κρίνει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές για το 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 και αυτά κουτσουρεμένα αφού δεν δόθηκαν τα Δώρα και οι Επικουρικές. Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τις παροτρύνσεις διαφόρων για νέες αγωγές και προσφυγές. Πρέπει να εκδοθεί πολιτική απόφαση που θα εφαρμοστεί στο σύνολο των συνταξιούχων.

·        Στα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχει δοθεί ούτε ένα λεπτό του Ευρώ από τα κουρέματα δεκάδων δισεκατομμυρίων που αυτά δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χρήματα πληρωμένα από τον ιδρώτα μας. Ταυτόχρονα τα χρήματα που δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κοινωνική ασφάλιση μειώνονται. Με τα στοιχεία που δοθήκαν στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ για το έτος 2020 προκύπτει ότι: Κάθε χρόνο όλο και λιγοστεύει η κρατική χρηματοδότηση, συνεχίζεται το τσάκισμα συντάξεων και κοινωνικών δαπανών. Μειωμένη κατά 2,067 δις ευρώ (-12,4%) θα είναι η χρηματοδότηση των κύριων συντάξεων (ΕΦΚΑ) από τον κρατικό προϋπολογισμό το 2021 σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. Η μείωση αυτή, από τα 16,703 δις. ευρώ το 2020 στα 14,636 δις, αποτυπώνει τη διαρκή τάση για μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Κοινωνική Ασφάλιση, που συμβαδίζει με τη διαρκή μείωση συνολικά των συντάξεων εξαιτίας των διαχρονικών ανατροπών.

·        Στον αέρα είναι η επικουρική σύνταξη γιατί όπως ο ΕΦΚΑ αποτέλεσε το εργαλείο για την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους - με την εξίσωση φυσικά προς τα κάτω - στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η νέα ενοποίηση. Ο στόχος της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της επικουρικής θα στερήσει σημαντικά ποσά από τα έσοδα της επικουρικής αν οι ασφαλιστικές εισφορές μπαίνουν σε ατομικούς λογαριασμούς τζογαρίσματος. Τα έσοδα για την πληρωμή της επικουρικής των ήδη δικαιούχων και όσων βγαίνουν στην επικουρική, δε θα επαρκούν. Έτσι θα έρθει σαν ώριμο φρούτο η μείωση της επικουρικής, η ενοποίηση με την κύρια, αλλά με ανάλογη μείωση του αθροίσματος κύριας συν της επικουρικής. Φυσικά και οι νεο-ασφαλισμένοι για επικουρική από το τέλος του έτους 2021 θα χουν πολύ χειρότερη προοπτική. Στην επικουρική θα εμφανιστεί έλλειμμα 274 εκ. ευρώ και προτίθενται να το καλύψουν από το κοινό κεφάλαιο και να μην κάνουν μειώσεις, όπως μας λένε οι γνωρίζοντες…

·        Όσον αφορά το κονδύλι των επικουρικών συντάξεων, είναι μειωμένο κατά 127 εκατ. ευρώ για το 2021 σε σχέση με το 2020, δείχνοντας και εδώ τη διαρκή τους συρρίκνωση. Κάθε χρόνο θα συνεχίζονται οι περικοπές στις συντάξεις αφού τα όρια ηλικίας αυξάνονται και τα ποσοστά αναπλήρωσης των παλιών συνταξιούχων θα συμψηφίζονται με την προσωπική διαφορά. 

·        Οι συντάξεις χηρείας που μετά από τις μεγάλες κινητοποιήσεις μας, η σημερινή κυβέρνηση αναγκάσθηκε να επαναφέρει από το 50% στο 70% κουτσουρεύονται για μια ακόμη φορά με νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε από το υπουργείο εργασίας-κοινωνικής ασφάλισης, που από τον υπολογισμό του ποσού που αποδίδει στην χηρεία αφαιρεί την προσωπική διαφορά, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό που ο δικαιούχος λαμβάνει να είναι μικρότερο. Πρόβλημα επίσης υπάρχει με τις συντάξεις χηρείας του δημοσίου, οι συντάξεις που είχαν αποδοθεί πριν από τις διατάξεις του νόμου 4387/16 δεν αποδίδονται όπως των άλλων κατηγοριών συνταξιούχων με βάση τον νόμο 4670/20, αλλά είναι μειωμένες. 

·        Ο επανυπολογισμός που έγινε στις επικουρικές και έγινε μερική αποκατάσταση, όχι όλων των περικοπών, αλλά μόνο αυτών του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) αυτό δεν έγινε για τις επικουρικές των συνταξιούχων δικηγόρων, που άμεσα πρέπει να γίνει και με καταβολή των αναδρομικών τους.   

·        Οι εκκρεμείς για χρόνια συντάξεις με βάση τα επίσημα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση φθάνουν τις 160χιλιάδες. Από τον ΕΦΚΑ για φέτος έχουν αποχωρήσει για συνταξιοδότηση 557 εργαζόμενοι. Για το σκοπό αυτό η κυβέρνηση αντί να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις, προσλαμβάνει μόνο 180 νέους εργαζόμενους και επιστρατεύει παλιούς συνταξιούχους για να βγάλει τις συντάξεις!!! Έτσι λοιπόν υπάρχει «Κρυφό χρέος» παρά το οριακό πλεόνασμα των 176 εκ. Ευρώ που καταγράφει ο κοινωνικός προϋπολογισμός για το 2021 στο σκέλος των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς δεν συνυπολογίζει στο σύνολο των εκκρεμοτήτων τις εκκρεμείς συντάξεις και από το γεγονός ότι ένα ποσό 285 εκατομμυρίων από την κρατική επιχορήγηση του 2021 έχει μπει στο ταμείο του ΕΦΚΑ τον προηγούμενο χρόνο, με το οποίο θα πληρωθούν το 2021 αναδρομικά των κληρονόμων θανόντων συνταξιούχων. Από το 2022 τα όρια συνταξιοδότησης αλλάζουν για όλους τους συνταξιούχους. Στα 62χρόνια για όποιον έχει 40χρόνια εργασίας και όλοι οι άλλοι στα 67χρόνια. 

·         Να δοθούν άμεσα οι συντάξεις που εκκρεμούν στους συνταξιούχους που έχουν χρέη στα ασφαλιστικά τους Ταμεία και προέρχονται κυρίως από το πρώην ΟΑΕΕ. Να αφαιρεθούν τα πρόστιμα και οι τόκοι από τα χρέη τους και το υπόλοιπο ποσό χωρίς πλαφόν να κρατηθεί από τις συντάξεις τους ,  το ποσό  της κράτησης αυτό να μην ξεπερνάει το 10% από το ύψος της σύνταξής τους.

·        Από τα 70 δις που η κυβέρνηση έχει εισπράξει από τα Ευρωπαϊκά ταμεία, για τους συνταξιούχους όχι μόνο δεν έχει δοθεί ούτε ένα λεπτό, αλλά αντίθετα προσπαθούν να μας «φάνε» και το 0.5% του κρατικού προϋπολογισμού που με δικό της νόμο 4670/20 ψηφίσθηκε και αντιστοιχεί σε ένα περίπου δισεκατομμύριο για κάθε χρόνο προς τους συνταξιούχους. Τα περισσότερα από αυτά έχουν δοθεί σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αεροπορικές εταιρίες, εφοπλιστές, μεγαλοτουριστικές μονάδες. Πολλοί από αυτούς χρωστούν το μεγαλύτερο ποσό από τα 37δίς ανείσπρακτα στα ασφαλιστικά ταμεία. 

·        Το συνολικό χρέος στο Κ.Ε.Α.Ο. (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) στις 31/3/2020 ήταν 36.315.172.547 ευρώ. Μέσα στο επόμενο τρίμηνο το χρέος αυξήθηκε κατά 687.261.533 ευρώ και αφορούσε αύξηση 264.030.375 ευρώ σε κύριες οφειλές και αύξηση 423.231.158 ευρώ σε πρόσθετα τέλη, με αποτέλεσμα να υπερβεί το ποσό των 37 δις Ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αφορά λίγους μεγαλοοφειλέτες με οφειλές άνω του 1εκ. ευρώ οι οποίοι καταφέρνουν να είναι στο απυρόβλητο των αναγκαστικών μέτρων. Πρόκειται για 2.013 οφειλέτες, οι οποίοι οφείλουν συνολικά 8,7 δις ευρώ, ή το 23,5% του συνόλου των οφειλών, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης ασφαλιστικών Οφειλών, χωρίς να γίνεται τίποτα για να σταματήσουν οι παράνομες δραστηριότητες.

·        Το σχέδιο της επιτροπής Πισαρίδη αποκαλύπτει ποια θα είναι η επόμενη μέρα της «επιστροφής στην κανονικότητα»: Εφιάλτης για τον λαό με κλιμάκωση της πολιτικής επιβολής φθηνής εργατικής δύναμης και ολοκλήρωσης της επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, συνταξιούχων που με το πέρασμα της κοινωνικής ασφάλισης στους ιδιώτες θα είναι παράδεισος για τους επιχειρηματικούς ομίλους.  

·        Εν μέσω πανδημίας οι δαπάνες συνολικά για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι μειωμένες κατά 600 εκατομμύρια. Οι μεταβιβάσεις στον ΕΟΠΥΥ από τον τακτικό προϋπολογισμό προβλέπονται από 608 εκατ. ευρώ το 2020 σε 300 εκατ. ευρώ για το 2021, ή αλλιώς μειωμένες κατά 50,6%! Μάλιστα, τα 170 εκατ. ευρώ αφορούν το πρόγραμμα εθνικού εμβολιασμού, που σημαίνει ότι η πραγματική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος περιορίζεται μόλις στα 130 εκατ. ευρώ, ακόμα πιο κάτω και από το 2019, που ήταν 171 εκατ. Ευρώ!! Από τα στοιχεία του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ προκύπτει ότι, από τα προβλεπόμενα συνολικά έσοδά του ύψους 5,5 δις ευρώ, το κράτος θα καλύψει ΜΟΝΟ τα 300 εκατ. ευρώ! 

·        Οι μεταβιβάσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό το 2020 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) περικόπτονται από τα 249 εκατ. ευρώ 2020 στα 152 εκατ. ευρώ το 2021, μείωση κατά 39% μέσα σε ένα έτος! Η φαρμακευτική δαπάνη προβλέπεται μειωμένη κατά 130 εκατ. ευρώ (από τα 2,488 δις, στα 2,358), και οι λοιπές παροχές ασθένειας κατά 96 εκατ. (από τα 2,030 δις, Στα 1,934).

·        Δεν έχουν αποδοθεί για τους κοινωνικούς σκοπούς που παρακρατούνται τα χρήματα των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που τώρα φθάνουν τα 40εκατομμύρια Ευρώ. 

·        Δεν έχει ακόμη γίνει ο επανυπολογισμός των κύριων συντάξεων με βάση τον νόμο 4670/20 για όσους συνταξιούχους έχουν τριάντα χρόνια εργασίας και πάνω, αυτό έχει μετατεθεί για το πρώτο 3μηνο του 2021. Ωστόσο επανυπολογισμός θα γίνει μόνο για τους νέους συνταξιούχους που έλαβαν την σύνταξή τους μετά την ψήφιση του νόμου 4387/16 και για τους παλιούς συνταξιούχους αυτό θα γίνει απροσδιόριστα στο μέλλον. Το γεγονός αυτό από τους καλοθελητές προπαγανδιστικά εμφανίζεται ως νέο επίτευγμα περί νέων αυξήσεων γενικά στους συνταξιούχους, κρύβοντας την αλήθεια ό,τι αυτοί οι συνταξιούχοι θα έχουν ένα ποσοστό αναπλήρωσης πάνω από αυτό που προέβλεπε ο νόμος 4387/16, αλλά το σύνολο της σύνταξή τους θα έχει όλες τις περικοπές των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφισθεί και τελικά η σύνταξή τους θα είναι μικρότερη από αυτές των παλαιών συνταξιούχων που με τους αγώνες μας αποτρέψαμε την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. 

·        Η αντιπαράθεση στις 29.12.20 ανάμεσα στην Ν.Δ και τον ΣΎΡΙΖΑ για τα φάρμακα των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, θύμισε ότι είμαστε κοντά στην πρωταπριλιά. Τόσα ψέματα, τόσο θράσος, τόση υποκρισία. Από την μία ο ΣΎΡΙΖΑ που με τον νόμο 4387/16 νόμος Κατρούγκαλου, έκοψε το ΕΚΑΣ από εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους δικαιούχους και τους τσάκισε, άνοιξε «μάχη» δηλαδή φραστική λογοδιάρροια με την Ν.Δ που η οποία κατά τ’ άλλα θα καταργούσε τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά τον διατηρεί και βέβαια διατηρεί τις περικοπές του ΕΚΑΣ, οι οποίες φθάνουν μέχρι 250 ευρώ το μήνα και ολοκληρώθηκαν το 2019. Η αντιπαράθεση βέβαια έγινε μόνο για το εάν οι συνταξιούχοι αυτοί θα συνεχίσουν να έχουν μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα. Για ευνόητους λόγους την εξαγγελία της παράτασης για 1 χρόνο ακόμα βγήκε την τελευταία στιγμή μεγαλόσχημα την έκανε ο Πρωθυπουργός και όχι όπως θα έπρεπε ο αρμόδιος υπουργός, όπως του έχουμε ζητήσει με Υπόμνημά μας εδώ και ένα μήνα. Όλοι αυτοί που μας τσάκισαν με τις περικοπές των συντάξεών μας, τώρα εμφανίζονται να μας κάνουν τη χάρη που εξαγγέλλουν ένα χρόνο ακόμη τη δυνατότητα να ισχύει το μέτρο της μηδενικής συμμετοχής στα φάρμακα για τους συνταξιούχους του ΕΚΑΣ, που οριστικά από το τέλος του 2019 έχουν χάσει τις συντάξεις τους!!! Εμείς οι συνταξιούχοι που λόγω της ηλικίας μας πιστεύουμε ότι μπορεί να τα έχουμε δει όλα, ας κρατήσουμε ό,τι το «γηράσκω αεί διδασκόμενος» είναι πάντα επίκαιρο.  

Τα  παραπάνω στοιχεία αποδείχνουν ότι όσα ψέματα και αν λένε, την αλήθεια δεν μπορούν να την κρύψουν ούτε η κυβερνητική προπαγάνδα ούτε οι καλοθελητές των περισσότερων ΜΜΕ και του τύπου. Ορισμένοι από αυτούς, όπως έχουμε διαπιστώσει, φθάνουν στο σημείο της γελοιότητας του να τάζουν στους συνταξιούχους περισσότερα ακόμη και από τους Υπουργούς. Να είναι σίγουροι ότι στη σκέψη και τη δράση μας σε long dawn δεν θα την βάλουν. Το ψέμα λέει ο λαός έχει κοντά ποδάρια και το ραβδί δύο άκρες.  

Κάνουμε καθαρό σε όλους, ότι οι συνταξιούχοι δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν ό,τι με την βία μας έχει αφαιρεθεί σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, 13η -14η σύνταξη, χηρεία, υγεία - φάρμακα, έκδοση συντάξεων. 

Καλούμε την κυβέρνηση με πολιτική απόφαση τώρα να σταματήσει το νέο φιάσκο που ετοιμάζεται την νέα κοροϊδία με τις νέες προσφυγές και ατέρμονες, δίχως νόημα αγωγές και να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους άμεσα δίχως προαπαιτούμενα τα αναδρομικά για το 11μηνο Ιούνης 2015-Μάης 2016, στις κύριες, επικουρικές συντάξεις και τα δώρα. Αυτό που στην συνάντηση του Δεκέμβρη του 2019 δεσμεύτηκαν οι τρεις υπουργοί της κυβέρνησης στην συνάντηση με την ΣΕΑ.  Άμεσα να αποδώσει τα δώρα και να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους. 

Να σταματήσει η πριμοδότηση συγκεκριμένων κυκλωμάτων που προσπαθούν να βάλουν στο χέρι ξανά τους συνταξιούχους μέσω των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων ένα νέο σαφάρι που έχουν ξεκινήσει διάφορα μεγαλοδικηγορικά γραφεία και δίκτυα που βέβαια έχουν μόνιμο στασίδι στην πλειονότητα των εκπομπών των ΤV και των δημοσιευμάτων.  

Από την μεριά μας θα κάνουμε ό,τι μας περνάει από το χέρι οι συνταξιούχοι να μαθαίνουν την αλήθεια. Έχουμε αναφερθεί ξανά ότι από το 2017 οι προσφυγές που έγιναν στα πολυέξοδα Ευρωπαϊκά δικαστήρια απορρίφθηκαν, με απαράδεκτο τρόπο, ό,τι οι περικοπές που έγιναν στους συνταξιούχους από τις κυβερνήσεις έγιναν δίκαια, λόγω δημοσιονομικού συμφέροντος. 

Να σταματήσουν οι αυταπάτες. Ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε αποκρούσει, αναβάλει και κερδίσαμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας και όχι δικαστικών αποφάσεων. Η πορεία του κινήματος των συνταξιούχων το έχει αποδείξει.  

Οι Συνεργαζόμενες  Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Αιτωλ/νίας  εύχονται καλή δύναμη και υγεία, καλή και αγωνιστική χρονιά, σε όλους τους συνταξιούχους. Μαζί με τις ευχές μας καλούμε όλους του συναδέλφους να προσέχουν την υγεία τους από την πανδημία, να κλείνουν τα αυτιά τους σε διάφορες ανορθολογικές - συνομωσιολογικές θεωρίες. Για ό,τι είναι ιατρικά αναγκαίο  να συμβουλεύονται και να ακολουθούν τις συμβουλές των γιατρών, της επιστημονικής κοινότητας, για τις ενέργειές τους, έτσι ώστε να βγούμε ξανά υγιείς στους δρόμους του αγώνα. Αυτές τις δύσκολες ημέρες αφού δεν έχουμε την δυνατότητα της ζωντανής επαφής μεταξύ μας, με τα σωματεία μας, να έχουμε στον νου μας και να βρούμε τον τρόπο ώστε να προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξη στους συναδέλφους που την έχουν άμεση ανάγκη. 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς  

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ

 ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ