«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΕΣΒΔΕΝ - Ενημέρωση από τον Ε. Σ. Αγρινίου

 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ

(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ  8  -  ΑΓΡΙΝΙΟ   Τ.Κ.  30132

Τηλ.-Fax: 2641057390

e-mail:omospondiaesbden@gmail.com 

 

Αγρίνιο:25-1-2021

Αρ.Πρωτ.:2881

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Μπροστά στη δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες συνάδελφοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στην περιοχή μας αλλά και πανελλαδικά λόγω των επιπτώσεων του lockdown αλλά και της δικαιολογημένης ανησυχίας λόγω της πανδημίας μιας και η κυβέρνηση έχει αφήσει αθωράκιστο το σύστημα υγείας η Ομοσπονδία μας καλεί τους Εμπορικούς Συλλόγους να προβούν σε αγωνιστικές παρεμβάσεις, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Αναδεικνύουμε τα τεράστια προβλήματα του εμπορικού κόσμου και ιδιαίτερα των μικρών εμπόρων. Με όπλο μας το αγωνιστικό μας πλαίσιο διεκδικήσεων...

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ !! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ !!

27 ΓΕΝΑΡΗ καλούμε τους Εμπορικούς Συλλόγους σε  αγωνιστικές παρεμβάσεις σε κάθε πόλη.

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε κάθε συνάδελφο καθώς και σε κάθε σωματείο επαγγελματιών της περιοχής μας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσης. Ήδη δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες επαγγελματιών στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα ανακοινώνουν αγωνιστικές παρεμβάσεις για τις 27/1.

Παράλληλα καλούμε εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής μας να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Είναι αγώνας για την επιβίωσή μας. Επίσης στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στους Συλλόγους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τόσο στην Ήπειρο όσο και στην υπόλοιπη χώρα.

Παράλληλα με τα μέτρα στήριξης των μικρών εμπόρων και αυτοαπασχολουμένων, απαιτούμε και θωράκιση του συστήματος Υγείας.

Παραθέτουμε το ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδικήσεων μας και παλεύουμε για την άμεση υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσων έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ:

·         Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. 

·         Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

·         Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

·         Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων

·         Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

·         Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.

·         Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

·         Μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα επαγγελματικά οχήματα.

·         Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

·         Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό  νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ . 

·         Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.

·         Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

·         Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Σε σχέση με τα δημοτικά τέλη:

    Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, τέλος 0,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) τουλάχιστον μέχρι 30/6/2021

    Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το έτος 2021 καθώς και για το διάστημα που ισχύουν ειδικά περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία καταστημάτων. Παραγραφή των δημοτικών τελών που έχουν πιστωθεί για το ήδη υπάρχον διάστημα των έκτακτων μέτρων.

     •Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής  είσπραξης -κατασχέσεων, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις   λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή   έχουν δρομολογηθεί για   χρέη   προς τους δήμους για 6 μήνες.

      Απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία μέχρι 30/6/2021 (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια, κουλούρια, κάστανα, άνθη κ.λπ.). Διαγραφή των χρεών τους για το 2020 και για τους μήνες που ήταν σε ισχύ ειδικά μέτρα περιορισμού της λειτουργίας τους

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.ΒΔ.Ε.Ν.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ                                        ΠΟΣΟΤΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

***

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

 

 
Ο ΕΡΜΗΣ

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1911

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ 8-ΑΓΡΙΝΙΟ Τ.Κ. 30132

ΤΗΛ.- FAX: 2641057390

E-mail: empsilo@otenet.gr

 

ΑΓΡΙΝΙΟ:26-1-2021                                                                         

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ.:17750                                                                                                             

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΡΑΤΑ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου επανέρχεται για άλλη μια φορά στο θέμα των επιταγών που απασχολεί έντονα τους συναδέλφους .

 

Η Κυβέρνηση καθυστερεί ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ την απόφαση για τη ρύθμιση των επιταγών, τόσο αυτών που έχει ανασταλεί η πληρωμή τους για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο όσο και εκείνων που λήγουν τον μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

 

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να δώσει ΑΜΕΣΑ λύση όπως έχει ήδη εξαγγείλει από την αρχή του μήνα και να δοθεί τέλος στην αγωνία των συναδέλφων . 

 

Σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί τους συναδέλφους έρχεται να προστεθεί και η υποχρέωση καταβολής των Ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ για τον μήνα Δεκέμβριο, οι οποίες έπρεπε να ΠΛΗΡΩΘΟΥΝαπό τη Πολιτεία όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει σε προηγούμενα ΔΤ και όχι λίγο πριν το τέλος του μήνα να κάνει ανάρτηση των ειδοποιητηρίων και να ζητά την πληρωμή τους από τους συναδέλφους που πριν λίγες ημέρες άνοιξαν τα καταστήματα τους έχοντας ήδη συσσωρεύσει πολλές υποχρεώσεις μετά απόδύο και πλέον μήνες που ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. 

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.