«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Η ερημοποίηση των χωριών του Δήμου μας προχωρά χωρίς αμφισβήτηση με γοργούς ρυθμούς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ερημοποίηση των χωριών του Δήμου μας προχωρά χωρίς αμφισβήτηση με γοργούς  ρυθμούς. Αυτό δεν μπορεί να αποκρυφτεί  ούτε από αυτούς που κυβέρνησαν και κυβερνούν τον τόπο ούτε από τις Δημοτικές Αρχές του Δήμου μας. Από τη πλευρά τους γίνεται προσπάθεια να αποκρύψουν ή  αποποιηθούν τις ευθύνες  που έχουν. Όμως η ερημοποίηση δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν, στήριξαν και στηρίζουν .

Η  αγροτική παραγωγή  δεν στηρίζεται ούτε με έργα υποδομών, ούτε για την μείωση του κόστους παραγωγής, ούτε κατά της ασυδοσίας των εμπόρων.

Υπάρχουν Δημοτικές Κοινότητες ακόμη και Δημοτικές Ενότητες ολόκληρες που το 2021 δεν έχουν ακόμη καθαρό και επαρκές νερό. Αποχετευτικά έργα και...

όπου ξεκίνησαν έχουν στοιχειώσει ημιτελή. Οδικό δίκτυο  που σε όλη την έκταση του Δήμου μας προσφέρεται για τριτοκοσμικές εικόνες.

Το τελευταίο διάστημα η διαδικασία ερημοποίησης φαίνεται να επιταχύνεται από συγκεκριμένες ενέργειες και επιλογές, όπως :

·         Τα αγροτικά ιατρεία όπου υπήρχαν με αφορμή και την πανδημία αντί να στηριχθούν, αποψιλώνονται και στη καλύτερη περίπτωση από ιατρεία έχουν μετατραπεί σε συνταγογραφεία.

·         Υποκαταστήματα τραπεζών που λειτουργούσαν σε Δημοτικές Ενότητες κλείνουν δυσκολεύοντας  ακόμη περισσότερο τη ζωή όσων ζουν στη περιφέρεια του Δήμου.

·         Τελευταία βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία κλεισίματος περιφερειακών ταχυδρομείων αλλά και απαξίωσης του κεντρικού του Ταχυδρομείου Αγρινίου.

  

Μπροστά  σ’ αυτές  τις εξελίξεις η Δημοτική Αρχή κάθεται άφωνη, παρατηρεί στηρίζοντας και στηρίζει παρατηρώντας πολιτικές επιλογές που βλάπτουν σοβαρά το μέλλον του τόπου μας. Και επειδή όπως έχει δείξει και η πείρα (βλέπε ανακοινώσεις για Νοσοκομείο Αγρινίου, για σχολικές καθαρίστριες και σχολικούς τροχονόμους)δεν θα έχει καμία αντίρρηση    να εκδώσει ανακοίνωση διαφωνίας  κατά όλων αυτών, τονίζουμε πως και πάλι αυτή θα ήταν προσχηματική, αποποίησης ευθυνών και αποπροσανατολιστική.

Καμία εμπιστοσύνη στη Δημοτική Αρχή. Οι μαζικοί φορείς, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, η νεολαία, οι συνταξιούχοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους και να απαιτήσουν:

·         Στελέχωση εδώ και τώρα όλων των αγροτικών ιατρείων με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό

·         Να επαναλειτουργήσουν όλα τα υποκαταστήματα  των Τραπεζών σε όλες τις Δημ. Ενότητες.

·         Κανένα ταχυδρομικό κατάστημα μην κλείσει

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

 

ΛΑ.Σ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ