«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ερώτηση Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου
Προς τη Δημοτική Αρχή

 

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της πρωτοβάθμιας εκπ/σης ανοίγουν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας.
 

Αν και ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί , προχωρούν πολύ αργά και με προβλήματα. Επίσης το προηγούμενο διάστημα δεν πάρθηκε από την κυβέρνηση κανένα πρόσθετο μέτρο για τη στελέχωση των δομών υγείας, τον πολλαπλασιασμό των γινόμενων τεστ, την καλυτέρευση των συνθηκών λειτουργίας των σχολείων. Ο εκπεφρασμένος κίνδυνος επιδείνωσης της πανδημίας και...

λόγω των καιρικών συνθηκών αυξάνεται περισσότερο λόγω της επιλογής της κυβέρνησης να τα αναγάγει όλα στην ατομική ευθύνη για να συγκαλύψει τις δικές της αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ερωτάται η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας σε ποιες ενέργειες προέβη και τι προτίθεται να κάνει για την αντιμετώπιση και την περαιτέρω προστασία των συνδημοτών μας, ιδίως εκπ/κών – μαθητών – γονιών.
Συγκεκριμένα:
-    Για την πραγματοποίηση άμεσων & δωρεάν τεστ στους εκπ/κούς, σε μαθητές και σε όλους όσους εμπλέκονται με την λειτουργία των σχολείων τα οποία θα επαναλαμβάνονται σε συχνά διαστήματα.
-    Να υπάρξουν μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση κρουσμάτων που παρουσιάζονται στα σχολεία και όχι να φορτώνεται αυτή η διαδικασία στους εκπ/κούς.
-    Τι έχει γίνει για την υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, για μετατροπή των συμβάσεων των καθαριστριών σχολείων από μερικής απασχόλησης σε πλήρους ωραρίου.