«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΚΚΕ: Το άνοιγμα των καταστημάτων να μην αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση για να αποφύγει να πάρει πρόσθετα μέτρα στήριξης των μικρών εμπόρων

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το εξής σχόλιο σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων:

«Το άνοιγμα των καταστημάτων δεν θα πρέπει να αξιοποιηθεί για να αποφύγει η κυβέρνηση την υποχρέωση να πάρει πρόσθετα μέτρα στήριξης των μικρών εμπόρων και άλλων επαγγελματιών που, με δική της ευθύνη, βρίσκονται στα όρια της καταστροφής.

Πολύ περισσότερο που μπροστά στο ενδεχόμενο τρίτου κύματος της πανδημίας, δεν αποκλείεται και αυτό το άνοιγμα να είναι προσωρινό, από τη στιγμή που...

δεν συνοδεύεται με κανένα επιπλέον μέτρο για την προστασία της υγείας του πληθυσμού.

Η χορήγηση επιδόματος ειδικού σκοπού για τους μήνες που βρίσκονται σε αναστολή, η επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης και κυρίως η γενναία διαγραφή μέρους των χρεών που έχουν συσσωρευτεί, είναι το ελάχιστο, προκειμένου να επιβιώσουν χιλιάδες επαγγελματίες.

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης, ότι οι αντοχές της οικονομίας δεν χωρούν τις παραπάνω διεκδικήσεις των αυτοαπασχολούμενων, είναι προσχηματικές και υποκριτικές, αφού την ίδια στιγμή χορηγούνται δεκάδες δισεκατομμύρια για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ: www.902.gr