«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Στο  Αγρίνιο  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών.  
Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών με επιστολή της προς τον Δήμο Αγρινίου  ενημέρωσε για την απόφαση του  Δ.Σ για τη διοργάνωση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Άρσης Βαρών όλων των κατηγοριών στο Αγρίνιο.

Η διοργάνωση, η οποία  θα έχει τη στήριξη του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδος,  θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η δυνατότητα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος στο Αγρίνιο συζητήθηκε διεξοδικά κατά την  πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πύρρου Δήμα στο Αγρίνιο και τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αγρινίου...


«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Ε.Ο.Α.Β Πύρρο Δήμα και τον Γενικό Γραμματέα Φώτη Καϋμενάκηγια την ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Αγρινίου.
Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί η πόλη μας θα φιλοξενήσει την διοργάνωση», ανέφερε σχετικά ο Γιώργος Παπαναστασίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΗΓΕΣΙΑ Π.Υ.

Συνάντηση εργασίας  με τον Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ Δυτ. Ελλάδος   Αρχιπύραρχο Νίκο Ρουμελιώτη,  τον  Διοικητή Π.Υ. Ν. Αιτ/νιας  Πύραρχο Χρ.Μπόκα και τον  Αντιπύραρχο Ευστρ.ΠετράκηΔιοικητή Π.Υ. Αγρινίου είχε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ο σχεδιασμός και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου αλλά και ο συντονισμός δράσεων για την πρόληψη έκτακτων φαινομένων.
«Θέλω να ευχηθώ στην ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.  Είμαι βέβαιος για τονυψηλό βαθμό ετοιμότητας της Υπηρεσίας σας. Η προστασία του περιβάλλοντος από κάθε απειλή απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.  Όπως κάθε χρόνο θα συνεργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να θωρακίσουμε τον Δήμο προς όφελος των πολιτών», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Υπογραφή έργου Αγροτικής Οδοποιίας σε Αμπέλια, Ποταμούλα και Άγιο Βλάσιο

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει  το έργοΑγροτικής Οδοποιίαςσε Αμπέλια, Ποταμούλα και ΆγιοΒλάσιο προϋπολογισμού 1.736.000,00 €.
Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες προβλέπουν εκσκαφή, εξομάλυνση και ασφαλτόστρωση των  αγροτικών δρόμων σε μεγάλο εύρος της Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου,  κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, η  καλή συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που καλείταινα διασφαλίσει η Δημοτική Αρχή : «Κάνουμε πράξη τις προτεραιότητες μας και μια από αυτές είναι η στήριξη των πολιτών στις Δημοτικές  Ενότητες. Ο Δήμος Αγρινίου δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης.Στόχευσή μας ήταν, και παραμένει,  η αντιμετώπιση των αναγκών όλων των συνδημοτών μας.
 Το συγκεκριμένο έργο είναι αναγκαίο γιατί δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς πρόσβασης στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων.
Παρεμβαίνουμε με σημαντικές εργασίες και βελτιώνουμε οδικά τμήματα διευκολύνοντας την καθημερινότητα των αγροτών αλλά  και των  κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών.  Τηρούμε τις υποσχέσεις μας και συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε για τον Δήμο μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ