«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Π. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

Η πορεία όλων των μεγάλων έργων που είναι σε εξέλιξη στον Δήμο Αγρινίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του  Δημάρχου Αγρινίου με τον Υπουργό Εσωτερικών  Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου είχε ακόμη την ευκαιρία να συζητήσει με τον  Υπουργό  Εσωτερικών θεσμικά ζητήματα που αφορούν...
σε διοικητικά, οργανωτικά και λειτουργικά θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: «Ενημέρωσα τον κ. Θεοδωρικάκο για την προετοιμασία του Δήμου και την ετοιμότητα μας  για  τη συμμετοχή  με μια σειρά έργωνστο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».  Πρόκειται για παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αποτελεσματική  βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας. Κατά τη συνάντηση μας έγινε εκτενής αναφορά στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και τις δράσεις στήριξης των ντόπιων επαγγελματιών.

Τέλος, είχα την ευκαιρία να επιχειρηματολογήσω για την πρόθεση  μας να συμμετάσχουμε  στο πιλοτικό πρόγραμμα «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης»,  μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΥΠΕΣ για το πρόγραμμα που υλοποιείταισε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης «Ανταποδοτική- Ανακύκλωση» και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης (11η Ιουνίου 1821).



Κυριακή 14- 6- 2020

9.30Έπαρση σημαίας στην πλατεία Δημάδη



9.45Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη Αγρινίου



10.00 Τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Σπύρο Αδάμη.



10.45 Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία  Μαρίας Δημάδη



Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

***

«Επισκευή και συντήρηση στεγών σχολικών κτιρίων»


Σε σημαντική παρέμβαση σε σχολικά κτίρια του Αγρινίου προχωρά η Δημοτική Αρχή υλοποιώντας το έργο «Επισκευή και συντήρηση στεγών σχολικών κτιρίων»  προϋπολογισμού 74.400 € με ΦΠΑ.

 Με το έργο αυτόυλοποιούνται  εκτεταμένες εργασίες στα σχολεία  του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση, αναφέρθηκε στη σημασία των έργων για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές: «Έχουμε αποδείξει έμπρακτα το  ενδιαφέρον μας για τις σχολικές υποδομές. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε αποκατάσταση σημαντικών φθορών σε σχολικά κτίρια τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με το συγκεκριμένο έργο δημιουργούμε ακόμη  καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων μας. Με κόπο και μεθοδικότητα χτίζουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας».



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ