«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ενημέρωση απο το δήμο Αγρινίου

Διοργάνωση 13ου Ημιμαραθώνιου «Μιχάλης Κούσης»



Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 θα διεξαχθεί ο 13ος  Ημιμαραθώνιος  «Μιχάλης Κούσης» που  διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την  Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, τον “ΠΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ 80”, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου.
Οι αθλητές θα έχουν ως αφετηρία την Τριχωνίδα, θα τρέξουν παραλίμνια διαδρομή και...
θα τερματίσουν στο Αγρίνιο,  στην πλατεία Δημοκρατίας.

Η διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στον κορυφαίο Αγρινιώτη αθλητή Μιχάλη Κούση  περιλαμβάνει ακόμη διαδρομή   10km  και  km Ανδρών – Γυναικών – Εφήβων – νεανίδων  και διαδρομή   1 km για μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

Οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές με την προκήρυξη.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

   ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ.ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΉΣ ΔΡΌΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ


 Κατασκευή οδών και δικτύων υποδομών  ύψους 965.000 ευρώ


Πρόκειται για  χωμάτινους δρόμους, στην επέκταση σχεδίου πόλεως μεταξύ νεόδμητων κατοικιών, οι  οποίοι παρουσίαζαν πολλαπλά προβλήματα.

Οι οδοί  θα ανακατασκευαστούν ώστε να προσφέρουν ασφαλή πρόσβαση στους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου,  για την υλοποίηση της οποίας συνάφθηκε προγραμματική σύμβαση με την ΔΕΥΑΑ,  θα γίνουν εργασίες διανοίξεων, εκσκαφών, κατασκευή επιχώματος, κατασκευή πεζοδρομίων, ρείθρων,  ασφαλτικά, υποδομή ηλεκτροφωτισμού  και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης όπου κριθεί απαραίτητο.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου  επισκέφθηκε τα έργα και ενημερώθηκε για  την πορεία των εργασιών: «Με το συγκεκριμένο έργο δίνουμε  λύσεις σε χρόνια  προβλήματα παρέχοντας ασφάλεια και προστασία στους κατοίκους και τις περιουσίες τους. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα πολυσήμαντο έργο απαντώντας σε αιτήματα των συμπολιτών μας.

Πρόκειται για μια σειρά παρεμβάσεων που  εκσυγχρονίζουν τις υποδομές και σταδιακά  “χτίζουν”  την πόλη που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας και εργαζόμαστε για το συμφέρον της πόλης και των πολιτών».



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων στα «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) – Νέα Φάση» ΟΠΣ 5002212



Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ενημερώνει όλους τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), απευθύνει την με Α.Π.:660/4/16980/10-06-2020Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων προς πλήρωση θέσεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων στο πλαίσιο της πράξης “Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-ΝΕΑ ΦΑΣΗ” (ΟΠΣ 5002212). 

Οι ιστοσελίδες πρόσβασης στα σχετικά αρχεία της Πρόσκλησης είναι οι ακόλουθες:

Ιστοσελίδα Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. www.inedivim.gr

Ιστοσελίδα Έργου: http://kentradiaviou.gr



Σύμφωνα με τη σχετική Ανακοίνωση και τους όρους της σχετικής Πρόκλησης του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.:

Η αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://mis.inedivim.gr

H προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ορίζεται: από 15/06/2020 (ώρα 11:00 π.μ.) έως και 29/06/2020 (ώρα 11:00 π.μ.).

Οι υποψήφιοι θα αποστείλουν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορές τα δικαιολογητικά τους εντός σφραγισμένου φακέλου διάστασης Α4 έως και τις 03/07/2020, στη διεύθυνση: Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη Τ.Κ. 11143 Αθήνα (Κεντρική Γραμματεία  2ο όροφος).

Αιτήσεις που δεν υποβάλλονται με την ανωτέρω (ηλεκτρονική) μορφή και αποστέλλονται ταχυδρομικά, με e-mail ή fax, δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται.

Φάκελοι δικαιολογητικών που θα κατατεθούν ιδιοχείρως δεν θα γίνονται δεκτοί.

Πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και τους όρους της θα παρέχονται στα τηλέφωνα και κατά τις ώρες που αναφέρονται σε αυτή.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».