«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  
«ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ    ΚΑΘΑΡΟΥΣ».
Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοτών για την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας,  υπενθυμίζει ότι :

·         Τα οικιακά απορρίμματα πρέπει να τοποθετούνται σε καλά δεμένους ανθεκτικούς σάκους, τους οποίους πρέπει, πριν την ώρα διέλευσης του απορριμματοφόρου, να έχουν τοποθετήσει στον κάδο μηχανικής αποκομιδής.
·         Δεν αφήνουμε τις σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες.
·         Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση σάκων απορριμμάτων έξω από τους κάδους μηχανικής αποκομιδής και γύρω από αυτούς.
·         Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος αναζητούμε κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή κρατάμε τη σακούλα στο σπίτι για μια ακόμη ημέρα.
·         Δεν επιτρέπονται υγρά απόβλητα ή απόβλητα που μπορούν να προκαλέσουν ρύπανση στον κάδο ή ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά στον κάδο ή ζημιά σε οποιοδήποτε σημείο ή μηχανισμό του κάδου (π.χ. κολλώδεις ή τοξικές ουσίες, μέταλλα, πέτρες κ.α.).
·         Δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται ογκώδη απορρίμματα όπως παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές ή παλιά στρώματα.
·         Δεν επιτρέπεται να τοποθετούνται άχρηστα υλικά από ανακαινίσεις και κατεδαφίσεις, προϊόντα εκσκαφών, κουφώματα, κλπ. Εκτός των άλλων, όταν στους κάδους απορριμμάτων βάζουμε τέτοια υλικά, προκαλούνται προβλήματα και φθορές στους κάδους και τα απορριμματοφόρα και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του προσωπικού καθαριότητας.
  • Τα εσωτερικά ογκώδη απορρίμματα και ογκώδη κλαδέματα δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε αλλά παραλαμβάνονται από το Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία Καθαριότητας
(τηλ: 15194 - χωρίς χρέωση).
  • Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.τ.λ. που έχουν μικρό όγκο και βάρος, συσκευάζουνται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και να τοποθετούνται εντός των κάδων απορριμμάτων.
  • Απαγορεύεται η μετακίνηση των κάδων από τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί από τα συνεργεία του Δήμου.
  • Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες (από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλα κ.λ.π) θα πρέπει να τοποθετούνται στα ειδικά σημεία ανακύκλωσης, δηλαδή στους μπλε κάδους, σε ειδικούς μπλε κωδωνόσχημους κάδους ανακύκλωσης γυαλιού.
Παρακαλούμε τους δημότες για την κατανόηση τους και υπενθυμίζουμε την υποχρέωση για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας. Στους παραβάτες επιβάλλονται πρόστιμα με βάση τον Κανονισμό Καθαριότητας  (100-300 ευρώ με διπλασιασμό σε περίπτωση υποτροπής ή ανάλογα με το μέγεθος της ρύπανσης).
Η Καθαριότητα και η προστασία του Περιβάλλοντος είναι Πολιτισμός, είναι Υγεία και απαιτεί την συμβολή όλων μας.

***

Τη λειτουργία δύο ακόμη νέων ΚΔΑΠ  ανακοίνωσε το  Ν.Π.Δ.Δ.  «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΟΙ. Π.Α)» του  Δήμου  Αγρινίουστην προσπάθεια του να ικανοποιήσει αιτήματα των πολιτών.
Τα δύο νέα Κέντρα που θα λειτουργήσουν την σχολική χρονιά 2020-2021, είναι στις Δημοτικές Ενότητες :

1.      Δ.Ε.  ΓΑΒΑΛΟΥΣ
2.      Δ.Ε.   ΣΤΡΑΤΟΥ

Ήδη λειτουργούν τα ΚΔΑΠ «Το Αερόστατο», «Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ» και το  ΚΔΑΠ  Δ.Ε  Παραβόλας  και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα λειτουργήσουν δύο ακόμη Κέντρα στην Γραμματικού και στην οδό Θυσίας στο Αγρίνιο.

Στη λειτουργία των νέων κέντρων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου: «Μεμεγάλη προσπάθεια και πολύ δουλειά καταφέραμε να διπλασιάσουμε τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που θα λειτουργήσουν την επόμενη σχολική χρονιά.
Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί πετύχαμε να ανταποκριθούμε στα αιτήματα συμπολιτών μας και στις δημοτικές ενότητες. Με αγάπη και φροντίδα δημιουργούμε χώρους με το κατάλληλο περιβάλλον για να υποδεχθούν τα παιδιά μας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
ΣΤΑΔΙΑΚΗ  ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ   ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Από την Τετάρτη 10/06/2020  επαναλειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη με αναδιάταξη των χώρων, εναρμονισμό με τις οδηγίες και προσαρμογή στις νέες συνθήκες ως εξής:
Δευτέρα – Παρασκευή
Ώρες προσέλευσης κοινού: καθημερινά 9.00 – 14.00
Η Παπαστράτειος Βιβλιοθήκη δεν θα λειτουργεί  το Σάββατο  και τα απογεύματα.
Παρακαλούμε, για την προστασία και την ασφάλεια υπαλλήλων και επισκεπτών, να τηρούνται οι συστάσεις. 
Υπενθυμίζουμε τη χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών στην είσοδο/ έξοδο, τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου, αποφυγή άμεσης επαφής προσωπικού και χρήστη, χρήση μάσκας και γαντιών όπου χρειάζεται.
Η  λειτουργία του Δανειστικού Τμήματος θα γίνει ως εξής:
Οι επιστροφές υλικού(βιβλίων κλπ.) θα γίνονται με φύλαξη σε ειδικό χώρο – καραντίνα 72 ωρών.
Δανεισμός ένας – ένας επισκέπτης με σειρά προτεραιότητας
Σε κάθε περίπτωση που είναι αναγκαία η πρόσβαση στα ράφια από τον χρήστη θα γίνεται μόνο με χρήση γαντιών
Περιορισμός εισόδου στα 4 άτομα (στο βιβλιοστάσιο) και παραμονή 15΄.
Στο Αναγνωστήριο επιτρέπονται 12 άτομα.
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ: Ξεναγήσεις, Ομαδικές επισκέψεις, Εκδηλώσεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***