«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου καλωσορίζει  και πάλι από 1η  Ιουλίου το κοινό της  με την παράταση της έκθεσης  «Τό θέμα εἶναι τ ώ ρ α τί λές.  Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βουλής των Ελλήνων.
Ώρες επισκέψεων: Τρίτη – Σάββατο 10.00 – 13.30 & 18.00 – 21.00

Κυριακή 11.00 – 13.30,  Δευτέρα & αργίες κλειστά

***
Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισόδου - εξόδου στο ΔΑΚ Αγρινίου


Στην εφαρμογή  ηλεκτρονικού  συστήματος ελέγχου εισόδου-εξόδου στο ΔΑΚ Αγρινίου προχώρησε ο Δήμος Αγρινίου.

Το σύστημα εγκαταστάθηκε  στην  Ανατολική κεντρική είσοδο του Σταδίου (είσοδ
ος Μπάσκετ)και θα λειτουργεί πιλοτικά έως  την 1/9/2020 οπότε  θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία...

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου πρόκειταιγια μια εφαρμογή που στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλουμένων: « Στοπλαίσιο λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας προχωρήσαμε  στην εγκατάσταση του ηλεκτρονικού  συστήματος ελέγχου εισόδου-εξόδου. Με τη συνδρομή του Τμήματος Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου Αγρινίου καταφέραμε να εγκαταστήσουμε το συγκεκριμένο σύστημα .


Οι  ενδιαφερόμενοι  κάνουν μια απλή εγγραφή στο σύστημα μέσω του  agrinio.gov.gr ή κατευθείαν στην ιστοσελίδα agrinio.gov.gr/ticket/e_stadio_index.php.Με την εγγραφήκαταχωρείται ένα qrkode, το οποίο μπορεί να εκτυπωθεί ή να αποθηκευτεί στο κινητό, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την προσέλευση και αποχώρηση  από το στάδιο».

Όσοι πολίτες αδυνατούν να προβούν στην εγγραφή, μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου, στον παλαιό σταθμό τρένων στην  οδό  Λ. Μαβίλη (πλατεία Μελίνας Μερκούρη).Πληροφορίες στο τηλ: 2641360680.ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 17.00 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου επί της οδού Αναστασιάδη 1 στο Αγρίνιο, κεκλεισμένων των θυρών, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα της ημερήσιας διάταξης:         1.      Απόδοση τιμών στον εκλιπόντα Βασίλειο Αντωνόπουλο.

(Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου).2.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Αγρινίου έτους 2020.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 165/2020 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

(Εισηγητής: Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής & Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).3.     Έκτακτη επιχορήγηση  Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγρινίου για  απολυμάνσεις  και λοιπές ενέργειες αποφυγής διάδοσης Covid 19 (Φάση Β΄).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).4.     Έγκριση υποβολής αίτησης συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στο πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ. Τζιώλης).5.     Λήψη απόφασης συναίνεσης για την μεταφορά του έργου «Αγροτική Οδοποιία εκτός οικισμών Τ.Κ. ΑΜΠΕΛΙΩΝ, Τ.Κ. ΠΟΤΑΜΟΥΛΑΣ, Τ.Κ. ΑΓ. ΒΛΑΣΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ του Δήμου ΑΓΡΙΝΙΟΥ» από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).6.     Επιλογή υδρονομέων άρδευσης για το έτος 2020.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Καλαντζής).7.     Καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ., Μαθητεία ΕΠΑ.Σ., Μαθητεία Ι.Ε.Κ.) για απασχόληση στο Δήμο Αγρινίου  κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Καλαντζής).8.     Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Αγρινίου.

(Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Παπαγεωργίου).9.     Οικονομική ενίσχυση οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του Δήμου Αγρινίου.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 3/2020 απόφαση Επιτροπής Υγείας – Κοινωνικής Πρόνοιας, Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων και επίλυσης προβλημάτων πολιτών ή ομάδας πολιτών με ειδικά προβλήματα).

(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής & Αντιδήμαρχος κ. Καλαντζής).10. Ονοματοδοσία Δημοτικού Γηπέδου Κοινότητας Παναιτωλίου.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 16/2019 απόφαση Κοινότητας Παναιτωλίου και η υπ’ αριθμ. 1/2020 απόφαση Επιτροπής Αθλητισμού).

(Εισηγητής: Πρόεδρος Επιτροπής Αθλητισμού & Αντιδήμαρχος κ. Ζαρκαβέλης).

·         Για το συγκεκριμένο θέμα ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παναιτωλίου κ. Ανδρέας Γκορόγιας συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 74 και 82 του Ν. 4555/2018 αντίστοιχα).11. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 16/2017απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Καθιέρωση 12ωρης ή 24ωρης λειτουργίας καθώς και λειτουργίας τις Κυριακές και αργίες των υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου», όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αριθμ. 193 & 400/2017 και 100 & 323/2019 αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γρίβας).12.  Χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχειρήσεων προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φλώρος).13.  Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Αγρινίου σε επιτροπές του Δασαρχείου Αγρινίου.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φλώρος).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ