«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Ποιοι ψήφισαν ΟΧΙ στη Μονιμοποίηση των Αναπληρωτών;

Α.Ε.Κ.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ

Τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” στο 19ο συνέδριο της ΟΛΜΕ αποκαλύφτηκαν…
Ποιοι ψήφισαν ΟΧΙ στη Μονιμοποίηση των Αναπληρωτών;

Η παράταξη της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ=ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ που πραγματοποιήθηκε από 29/6 έως και 2/7/19 στην Αθήνα, καταψήφισαν την κοινή πρόταση των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΚΙΝΗΣΕΩΝ και του ΠΑΜΕ, που απαιτούσε την «ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ».
Αντίθετα ψήφισαν μαζί ως κυβερνητικοί εταίροι(;) την πρόταση, όπως...
αυτή αναφέρεται στην διακήρυξη της τοπικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ» για τις εκλογές της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας (4-12-2019), την αντιγράφουμε αυτούσια από την ενότητα: Βασικές διεκδικήσεις …«Μόνιμοι διορισμοί σε ειδική και γενική αγωγή και εκπαίδευση για την κάλυψη όλων των αναγκών»!
Έτσι είναι καταγεγραμμένη και στα πρακτικά του 19ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ, που ψήφισαν όλοι αυτοί και τώρα ζητούν τη ψήφο των αναπληρωτών στις εκλογές της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, για να τους ξεγελάσουν για μια ακόμη φορά.
Και οι δύο παρατάξεις πιστές στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, έβαλαν και βάζουν κριτήρια διορισμού (κάτι σαν ήπιο προσοντολόγιο), ότι έλεγε περίπου το υπουργείο παιδείας. Με τον τρόπο αυτό ο κάθε συνάδελφος αναπληρωτής να είναι «δεμένος» στο άρμα του πολιτικού συστήματος και η όποια πρόσληψή του να εξαρτάτε εάν «έχει μπάρμπα στη «Κορώνη».
Ξεκάθαρα πράγματα αναζητούν «πελάτες» στα πολιτικά τους κόμματα, και οι δύο κυβερνητικές παρατάξεις! Στα πλαίσια βέβαια των περικοπών των μη διορισμών και της υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης, της επιτροπείας των «θεσμών» Ε.Ε. και του ΔΝΤ που έρχεται ξανά για να σώσει την πατρίδα μας! Τι ενώνει πολιτικά αυτές τις δύο παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ) στην ΟΛΜΕ και δεν ψήφισαν τη πρόταση για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών; Στο νέο Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ θα στηρίξουν το αίτημα των χιλιάδων αναπληρωτών για μονιμοποίηση εδώ και τώρα;
Η ενίσχυση του κυβερνητικού συνδικαλισμού στις εκλογές της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας, σημαίνει για τους συναδέλφους αναπληρωτές, συνέχιση της ομηρίας τους και για τους περισσότερους, θα βιώνουν το κόστος των ελαστικών σχέσεων εργασίας και θα συνεχίζουν με μια βαλίτσα στο χέρι, από χωρίων εις χωρίων!
Εμείς λέμε STOP σε αυτό το καθεστώς που εξαθλιώνει τους νέους επιστήμονες, που στερεί του καθηγητές από τα δημόσια σχολεία και διαλύει οικογένειες ενώ φέτος ανάγκασε ένα μεγάλο ποσοστό αναπληρωτών να παρατηθούν, επειδή δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα….
Ας βγάλει τα συμπεράσματά του ο κάθε συνάδελφος αναπληρωτής σε ποιους θα δώσει την ψήφο του σήμερα για το νέο Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ.
Συνεχίζουμε μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ για τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των Αναπληρωτών χωρίς προϋποθέσεις και κομματικά καπέλα.
«Οι δυνατοί αέρηδες θέλουν μεγάλες κόντρες, στον συντηρητικό χειμώνα»
Αγρίνιο 3 Δεκεμβρίου 2019
Από το ψηφοδέλτιο της ΑΕΚ