«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Κ Ρ Α Τ Η Σ Ε   Κ Α Ν Ε Ν Α Σ   Γ Ι Α   Τ Α Ξ Ι;
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, η παρουσίαση του πρώτου μυθιστορήματος του Αιτωλοακαρνάνα στιχουργού κ. Γιώργου Κλεφτογιώργου.

Για το βιβλίο μίλησαν...
ο κ. Κώστας Νάκος, συντονιστής Εκπαίδευσης και ο Επικοινωνιολόγος και Εκδότης κ.Αντώνης Παπαϊωάννου. Αποσπάσματα από το βιβλίου διάβασε η Ηθοποιός-Σκηνοθέτης κ.Γιούλη Μαρούση.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Τσακανίκας.

 Παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος  Δημητρογιάννης και η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου.
Επίσης ήταν εκεί ο τ. Βουλευτής και Δήμαρχος Γιάννης Βαϊνάς, ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Κοντονάσιος, πρόεδροι Συλλόγων  και Φορέων.
 Ο Γιώργος Κλεφτογιώργος κατάγεται από τον Βάλτο και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, για να συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα και την καταξίωση στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, ενώ τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει οι σημαντικότεροι τραγουδιστές. Πολλά από αυτά, είναι πασίγνωστα και χιλιοτραγουδισμένα.
Αν και είναι γνωστός στο πανελλήνιο για τους στίχους του, το πρώτο του μυθιστόρημα έχει τύχει σημαντικής αποδοχής, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Αγρίνιο, έγινε γνωστό πως ετοιμάζει και νέες συγγραφικές δουλειές.
***

Το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, παρουσιάζει αφιέρωμα με τίτλο «Και πάλι κίνησα να ΄ρθω Χριστέ μου στην αυλή Σου…»
 την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 7 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης (Δ.Δ. Αγίου Κωνσταντίνου). Την καλλιτεχνική διεύθυνση υπογράφουν η κ. Ευσταθία Γρέντζελου και ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος.
Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης συνομιλεί με βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά παινέματα και τραγούδια, ακουμπώντας μια προσευχή της Παναγιάς στα χέρια των ανθρώπων και ανασύροντας θύμησες που δίνουν απάντηση για ‘κείνο το με μακρυσμένο φως που κάποιος μπορεί να ανακαλύψει κοιτάζοντας μέσα του…
Σε αυτή τη γιορτή αγάπης συμμετέχουν το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κ.Ε.Δ.Α. (υπεύθυνοι χορωδίας : Ευσταθία Γρέντζελου & ορχήστρας : Γιώργος Αθανασόπουλος), η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτ/νίας (διδασκαλία : Ευσταθία Γρέντζελου, Γιώργος Αθανασόπουλος) και Χορός Ιεροψαλτών (δ/νση Γεώργιος Λιούλιος).
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτ/νίας καλωσορίζει τραγουδώντας και προσφέρει κεράσματα στη γειτονιά του, ενώ τα παιδιά της χορωδίας, ανάβοντας ένα κερί μας καλούν στο εσωτερικό του Ναού που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση σε ατμόσφαιρα κατάνυξης.
Την αφίσα φιλοτέχνησε η εικαστικός : Μαρία Φερεντίνου

***
τ ό   τ ά μ α
Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, η έκθεση του Αγρινιώτη Εικαστικού Θανάση Βαλαώρα με τίτλο «Τάμα» . Είναι η 3η παρουσία μετά τα Υδάτινα όρια το 2015 και   Ζωή Εν Τάφω το 2017 στο Αγρίνιο. Η έκθεση αποτελεί ένα “ταξίδι” στην 33χρονη καλλιτεχνική πορεία του γνωστού και καταξιωμένου δημιουργού.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου καθώς και πολλοί φίλοι του Καλλιτέχνη.
Η έκθεση φιλοξενείται στον επαγγελματικό εκθεσιακό χώρο “Αβραξάς” επί της οδού Σπ. Τσικνιά 50 (εντός στοάς) στο Αγρίνιο.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11/12/ 2019 έως τις 18/1/2020
Από τις 10:00 έως 14:00 και 18:00 έως 22:00 και Κυριακές 10:00 έως 14:00.
***
Σύσκεψη φορέων για την ορθή διαχείριση των ζώων συντροφιάς με τίτλο ‘Μεριμνώ για τα ζώα συντροφιάς
Με τησυμμετοχή φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκεευρεία  σύσκεψη για την ορθή διαχείριση των ζώων συντροφιάς ύστερα από πρόσκληση της Διεύθυνσης Τοπικής Οικ. Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου. Μετά την παρουσίαση των δράσεων του ολοκληρωμένου προγράμματος του Δήμου Αγρινίου από την κ. Β.Καραπαπά,  και ειδικότερα την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ευαισθητοποίησης των μαθητών με θέμα «Αγαπάμε τα ζώα, δημιουργούμε πολιτισμό», ακολούθησε ομιλία με θέμα την: Φροντίδα και προστασία των αδέσποτων ζώωναπό τον κτηνίατρο Αλέξανδρο Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος  τόνισε την σημασία της συμβίωσης και της σωστής επικοινωνίας του ανθρώπου με τα ζώα για την υγεία του ανθρώπινου πληθυσμού.
Στην ενότητα: Ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ζωοφιλίαςοΥπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτ/νιας Θεόδωρος Τσιλίκας ανέλυσε το καινοτόμο πρόγραμμα "Αγαπάμε τα ζώα _ δημιουργούμε Πολιτισμό" το οποίο εμπίπτει στα ενδιαφέροντα των παιδιών και ενισχύει την πεποίθηση ότι δύνανται, ως ενεργοί πολίτες, να διαμορφώσουν συνθήκες ζωής που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και τις προσδοκίες τους. Την ομιλία πλαισίωσαν οι μαθήτριες της Πέμπτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελία Τσελίκα και Αρετή Φαρμάκη που ανέπτυξαν την οπτική του συγκεκριμένου προγράμματος από τη μεριά των μαθητών.
Στην 3η ενότητα:Τήρηση κανόνων για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, η κ Θ. Παπαπαβασίλη (υπάλληλος του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής) παρουσίασε συνοπτικά τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς και την αναγκαιότητα επικέντρωσης της διαχείρισης στα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ως κύρια δεξαμενή αύξησης του πληθυσμού των αδέσποτων.Οι παρουσιάσεις έκλεισαν με τον εκπαιδευτή σκύλων κ. Κ. Μπιτσικώκο που ανέπτυξε τα οφέλη της εκπαίδευσης του σκύλου στην αρμονική συμβίωση ανθρώπου – ζώοκαι τη σημασία της ενημέρωσης των κτηνοτρόφων για τις υποχρεώσεις τους ως προς τα σκυλιά φύλακες. Ο Διοικητής του Α.Τ. Αγρινίου κος. Γ. Σταμουλακάτος επεσήμανε τη σημαντικότητα της τήρησης των κανόνων από τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς και τη δημιουργία προσωρινού ενδιαιτήματος για η φιλοξενία ιδιαίτερων περιστατικών. Τόνισε ακόμη ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι σε συνεχή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς για την καλύτερη διαχείριση των ζώων συντροφιάς.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση για τα ζώα συντροφιάς στην περιοχή του Δήμου. Όλοι συμφώνησαν ότι κύρια πηγή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι η εγκατάλειψη των δεσποζόμενων ζώων  και ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα δεσποζόμενα ζώα για την τήρηση των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών βάση των διατάξεων και ότι οι ενημερώσεις στα σχολεία θα αποτελέσουν βάση για την αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και ειδικότερα: o Διοικητής του Α.Τ. Αγρινίου Γ. Σταμουλακάτος, ο Δ/ντης της Δ.Α. Ακαρνανίας Δ. Γαλαζούλας, o Δ/ντης Α/θμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας Χρήστος Κολοβός, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Τσιλίκας, ο Δ/ντης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτ/νιας  Σ. Νικολόπουλος, η  Φ. Βλάχου πρόεδρος της Τοπικής  Κοινότητας Αγρινίου, ο  Δ. Στεφανάτος πρόεδρος της Τ.Κ. Δοκιμίου, ο Γ. Μπάνης πρόεδρος Τ.Κ. Σκουτεσιάδας,  ο  Σ. Λαγός πρόεδρος της Τ.Κ Αγίου Ανδρέα, εκπρόσωποι φιλοζωϊκών σωματείων, κτηνίατροι, εκπαιδευτές σκύλων, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νιας, μέλη της Πενταμελούς Επιτροπής και της Τριμελούς επιτροπήςτου Δήμου Αγρινίου, η πρόεδρος  της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου και Εκπρόσωπος της Π.Φ.Π.Ο. κα Β. Αναγνωστοπούλου, ο Δ/ντης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιάτσος Κων/νος και αρκετοί δημότες.
***

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης


Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αγρινίου «Παραμύθι Από Ζάχαρη» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγάπηςη  Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και οιΚοινωνικές  Δομέςπραγματοποίησαν, στην πλατεία Παναγοπούλου,  δράση με τίτλο «Στολίζουμε Το Δέντρο Της Αγάπης».
Συγκεκριμένα συμμετείχαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομές Αστέγων, Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά (ΕΣΠΑ 2014-20120), Κοινωνικό Ιατρείο – Κοινωνικό Οδοντιατρείο και η Ακτίνα Εθελοντισμού
Η ομάδα μπάσκετ του ΑΟ Αγρινίου, οι μαθητές του 4ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου, τα παιδιά και οι εκπαιδευτές του Βρεφονηπιακού Σταθμού – Νηπιαγωγείου «Η Κιβωτός», του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ο Κόσμος του Disney», του Παιδικού Πανεπιστημίου «Η Καραμελίτσα», καθώς και οι ωφελούμενοι του ΚΔΗΦΑμεΑ «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» διασκέδασαν με:
·         karaokeparty
·         facepainting
·         και ζεστό ρόφημα σοκολάτα από τη «Δομή Παροχής Συσσιτίου»,
γράφοντας ευχές για τις ημέρες των Χριστουγέννων, εκδηλώνοντας συναισθήματα αγάπης και χαράς.
Αφιλοκερδώς συνέβαλαν στη συγκεκριμένη προσπάθεια, το τμήμα «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ» του Δημοσίου ΙΕΚ Αγρινίου, το «Κτήμα amaro», η εταιρία «Μπινιάρος» και το supermarketτου Αλεξάκη Βασίλειου.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ