«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλλαν στον  Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου  μέλη της  Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αγρινίουκαθώς και μέλη τουΣυλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας...

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ευχήθηκε Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά: «Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με  ελπίδα και αισιοδοξία ότι θα είναι καλύτερη για τον τόπο μας.Εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος να χαρίσει υγεία, ευτυχία, δύναμη και δημιουργικότητα στον  καθένα ξεχωριστά και στις οικογένειες σας.

Να είναι έτος ελπίδας και ενότητας με  κοινή στόχευση και βηματισμό. Εύχομαι σε όλους τους Αγρινιώτες, το 2020, να φέρει υγεία, ευτυχία, αγάπη. Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά».
                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

«Πανηγυρική δικαίωση της Δημοτικής Αρχής»


Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης απορρίφθηκε η ένσταση που κατέθεσαν τρεις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κατά της απόφασης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου.
Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέρριψε το αίτημα των παρατάξεων Αγρίνιο Μπορείς, Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία και Ο Τόπος μας Αξίζει εκτιμώντας ότι κατά τη  συζήτηση και τη ψήφιση τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ακόμη σημείωσε  ότι οι εναλλακτικές προτάσεις δενσυνοδεύονταν από εισήγηση της αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε σχετικά :«Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αποτελεί πανηγυρική δικαίωση της Δημοτικής Αρχής. Σεβόμενοι απόλυτα την διαδικασία και έχοντας εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες καταθέσαμε  το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου συγκεντρώνοντας την πλειοψηφία των παρόντων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντί αυτού οι κ. Σταρακά, Καμμένος και Καζαντζής κατέθεσαν , μόλις ελάχιστες ώρες πριν τη συζήτηση,  την πρότασή τους χωρίς την έγκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Όπως σημειώνεται άλλωστε στο σκεπτικό της απόφασης η «μη  τήρηση του επιβαλλόμενου τύπου αφορά αποκλειστικά και μόνο τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης».
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται απόπειρες διαστρέβλωσης των πραγματικών στοιχείων και δεδομένων  με προφανή στόχο τηδημιουργία εντυπώσεων.
Οι επικεφαλής των παρατάξεων με  πρόχειρες κινήσεις και παρατυπίες είχαν ως μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν  κλίμα αποσυντονισμού της συζήτησης  και όχι να εισφέρουν σε έναν  δημιουργικό και γόνιμο διάλογο. Άλλωστε,  όπως δήλωσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,  όλες οι προτάσεις θα μπορούσαν να ενταχθούν σε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος.  Δικός μας στόχος  παραμένει η ένωση και η σύνθεση δυνάμεων προς όφελος των πολιτών. 
Η Δημοτική Αρχή με τη συνεπή στάση της αποδεικνύει  σε κάθε ευκαιρία την σοβαρότητα και την ευθύνη με  την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα της πόλης. Όλοι θα πρέπει να σεβόμαστε το ρόλο μας  έναντι των συνδημοτών μας».

                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***

Συμμετοχη SANTA RUN

Με μεγάληανταπόκριση που άγγιξε τους 1800 συμμετέχοντες  πραγματοποιήθηκε το  1st AgrinioNightRun&SantaRun. Ο Αγώνας που ήταν  αφιερωμένος στα Γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγρινίου καιτον  Φιλαθλητικό  Σύλλογο Αγρινίου  με την συμμετοχή   των  συλλόγων  ΓΕΑ, ΣΔΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ , ΙΩΝΙΚΟΣ 80 και Ερασιτέχνη ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ .
Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης δήλωσε σχετικά :” Hφετινή συγκινητική ανταπόκριση μας παρακινεί να συνεχίσουμε αυτή την διοργάνωση που έγινε μια μεγάλη γιορτή για την πόλη. Η εικόνα εκατοντάδων παιδιών και ενηλίκων να τρέχουν για έναν σπουδαίο σκοπό ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για το Αγρίνιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι  βοήθησαν για το αποτέλεσμα. Τους συνδιοργανωτές μας και οπωσδήποτε τους χορηγούς που είναι οι : Αρτοποιείο Κατσούπη, Κοτόπουλα Μπαρμπαγιάννη, locaCAFÉ, illNOVECAFÉ, PORTETOCAFÉ, MarinasHouse, Εργαστήριο Παραδοσιακών Προϊόντων «λουκουμμμ…ακι», Οικοδομικά Υλικά ΜαχαλιώτηςΔαλιάνης, Χ. Αθανασίου ΑΕ, Πριτσούλης Μarkets, Foto Δερβίσης, ILFORNO”.

                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ