«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Στολισμοί δένδρων


Τη Δευτέρα  16 Δεκεμβρίου 2019 το πρωί οι μαθητές του σχολείου , «Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα » στόλισαν με τις δημιουργίες τους το δέντρο στην πλατεία Ειρήνης. Οι  Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου στόλισαν στις εξής περιοχές:
Ο 1ος Δ.Π.Σ στην πλατεία Δημάδη, ο 2ος και ο 5ος στην πλατεία Μητροπολίτου Χριστοφόρου (Τρία Φανάρια), ο 6ος  στην πλατεία του γηπέδου Παναιτωλικού και του Αγ. Κωνσταντίνου στην πλατεία του Αγ. Κωνσταντίνου. Στους στολισμούς παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλές γιορτές σε όλους τους μαθητές.

***

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΏΝ

Στο πλαίσιοτης εορταστικής περιόδου η  ΚΟΙ.ΠΑ του Δήμου Αγρινίου διοργανώνει Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των δημοτικών παιδικών  και βρεφονηπιακών σταθμών.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη  18/12/2019  ο 5ος  Δ.Π.Σ θα ψάλει τα κάλαντα στο ΚΑΠΗ Αγρινίου στις 9.30 π.μ.
Την Παρασκευή  20/12/2019  ο  1ος  Δ.Π.Σ θα διοργανώσει Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τραγούδια και κάλαντα στο ΚΗΦΗ Αγρινίου στις 10.00 π.μ.
Την Κυριακή  22/12/2019  και ώρα 11:00 π.μ  οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί  θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στον κινηματογράφο  «ΑΝΕΣΙΣ» με θέμα: «Χαίρομαι όταν παίρνω – Μαθαίνω  και να δίνω. Όλοι οι  Παιδικοί Σταθμοί  της πόλης θα συμμετέχουν προσφέροντας δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών,  θα πάρουν δώρα, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και  θα παρακολουθήσουν την προβολή της ταινίας «Ένα δέντρο μια φορά» του Ευγένιου Τριβιζά.
Την Δευτέρα  23/12/2019  σε όλους τους Δ.Π.Σ θα πραγματοποιηθούν  Χριστουγεννιάτικες γιορτές με τη συμμετοχή όλων των φιλοξενουμένων νηπίων και βρεφών.

                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών παρουσίασε, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Αγρινίου, τον θεατρικό μονόλογο «Μεγάλα, κίτρινα λουλούδια».Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό θεατρικό έργο, με θέμα την γυναικεία κακοποίηση και την ενδοοικογενειακή βία, βασισμένο σε αληθινή ιστορία.
Την παράσταση παρακολούθησαν εκπρόσωποι φορέων του τόπου μας αλλά και πλήθος συμπολιτών μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας στο κάλεσμα του ξενώνα ήταν,για ακόμη μια φορά,συγκινητική.
Ευχαριστούμε, από καρδιάς τους συντελεστές του έργου, για την εξαιρετική σκηνοθεσία και την καθηλωτική ερμηνεία. Μέσω της θεατρικής τους τέχνης και με την ανιδιοτελή συμβολή και προσφορά τους, στέκονται αρωγοί στο έργο του ξενώνα και συμβάλλουντα μέγισταστην προσπάθεια για ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας.
Πριν από την παράσταση, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σχετικά με το μείζον κοινωνικό πρόβλημα τηςέμφυλης βίας, αλλά και για  την λειτουργία και το έργοτου ΞενώναΦιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ