«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Πρόγραμμα Χριστουγέννων  το Σάββατο 21 – 12 - 2019

Παραμύθι από ζάχαρη

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου, στο παραμύθι από ζάχαρη
Αναλυτικά το πρόγραμμα το Σάββατο 21 2019 έχει ως εξής :
Στις 12.30 η Ακαδημία Dance Academy με Υπεύθυνη την κ. Πίσιου Ελένη) θα χορέψει και θα μας διασκεδάσει σε ρυθμούς Latin, HipHop και Μοντέρνου χορού στην πλατεία Δημοκρατίας.
Στις 18:00 στην  Παλαιά Δημοτική Αγορά θα πραγματοποιηθεί η Παρουσίαση του Χριστουγεννιάτικου βιβλίου ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ¨ της Ευτυχίας Πατσιαλού, συγγραφέας - στιχουργός.
Ταυτόχρονα από...
18:30-20:00,  στην Παιδική Δημοτική  Βιβλιοθήκη Αγρινίου με αφορμή την 21 Δεκεμβρίου: Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με Υπεύθυνη κα Ειρήνη Χαντζή.
Στις 19:00  - 21:00 η Χορωδία Ενηλίκων  ¨Η Αγέλαστη πολιτεία¨ από το Καλλιτεχνοχώρι θα είναι στη Μαγική Αυλή  - Παγοδρόμιο
Στις 20: 00 Το εφηβικό θεατρικό τμήμα του Παραδοσιακού καλλιτεχνικού εργαστηρίου θα παρουσιάσει το έργο ¨Η Σταχτοπούτα Αλλιώς¨  σε Σκηνοθεσία Γιάννη Σταμπέλου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά.

***

Ανακύκλωση των πράσινων αποβλήτων του Δήμου Αγρινίου

Στην ανακύκλωση των πράσινων αποβλήτων και την επανάχρησή τους για την παραγωγή φυτοχώματος προχωρά ο Δήμος Αγρινίου με μια ακόμη,  φιλική προς το περιβάλλον, πρωτοβουλία. 
Με ομόφωνη απόφαση  η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δωρεάν παραλαβή των δημοτικών πράσινων αποβλήτων από την εταιρεία VITALIA ΕΠΕ, που παράγει φυτόχωμα, με αντάλλαγμα τηνκαταρχήν δωρεάνπαροχή ποσότητας240 συσκευασιών  έτοιμου φυτοχώματος για τις ανάγκες της κηποτεχνίας του Δήμου Αγρινίου.  Οι ποσότητες αυτές θα καταβάλλονται από την εταιρεία μέχρι την 31ηΙανουαρίου κάθε έτους. 
Όπως όλοι γνωρίζουν ο Δήμος Αγρινίου συγκεντρώνει  μεγάλο όγκο δημοτικών πράσινων αποβλήτων που προέρχονται από κλαδέματα σε  πάρκα, κοινόχρηστους χώρους και κήπους  ιδιωτών. Με τη διαδικασία αυτή,  όπως εξηγεί ο Αντιδήμαρχος  Χρήστος Γκούντας, τα οφέλη είναι πολλαπλά: «Πρόκειται για  έναν πρόσφορο τρόπο εκμετάλλευσης των δημοτικών πράσινων αποβλήτωνστη λογική της κυκλικής οικονομίας.  Ο Δήμος Αγρινίου ωφελείται καταρχήν οικονομικά  από την εξοικονόμηση εργατοωρών,  καυσίμων και την χρηματική εισφορά για  ταφή τους στον ΧΥΤΑ όπου όδευαν μέχρι σήμερα. Σημαντικά όμως είναι και τα περιβαλλοντικά οφέλη. Δεν αρκεί να μιλάμε για το περιβάλλον. Το ζήτημα είναι να κάνουμε κάτι γι’ αυτό στην πράξη. Αναπτύσσουμε περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση, υιοθετούμε φιλική προς το περιβάλλον πολιτική.  Αλλάζουμε νοοτροπία. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι τελικά τίποτα δεν πάει χαμένο».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ