«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Περισσότεροι από (1.100) μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας εκπαιδεύτηκαν στο Θεματικό Πάρκο « Κόκκινο στα Ατυχήματα- Πράσινο στην Ζωή»

Περισσότεροι από (1.100) μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας εκπαιδεύτηκαν στο Θεματικό Πάρκο « Κόκκινο στα Ατυχήματα- Πράσινο στην Ζωή»
Το Θεματικό Πάρκο λειτούργησε από τις 9 έως και τις 14 Δεκεμβρίου στον πολιτιστικό χώρο Λαχαναγορά του Δήμου Αγρινίου
Θα συνεχίσει την λειτουργία του σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα...
στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο, στον Πύργο, στην Αμαλιάδα, στην Πάτρα, στο Αίγιο, στην Δυτική Αχαΐα και στην Κλειτορία
Συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

(1.148) μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας εκπαιδεύτηκαν στο 1ο Θεματικό Πάρκο με θέμα «Κόκκινο στα Ατυχήματα – Πράσινο στην Ζωή», που λειτούργησε από τις 9 έως και τις 14 Δεκεμβρίου, στον πολιτιστικό χώρο Λαχαναγορά, του Δήμου Αγρινίου.
Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.
Η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του, στο Αγρίνιο, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή (1.150) παιδιών Δημοτικών Σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ επόμενοι σταθμοί του θα είναι το Μεσολόγγι και η Ναύπακτος.
Στο Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνονται τέσσερις βιωματικές - διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:
1. Το τηλεπαιχνίδι buzzer, όπου τα παιδιά απαντούν σε ερωτήσεις για την οδική ασφάλεια
2. Ο τάπητας «μαθαίνω να κυκλοφορώ», που μοιάζει με επιτραπέζιο παιχνίδι και έχει το μέγεθος ενός δωματίου
3. Το παιχνίδι «βρες το σήμα», όπου τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά να αναγνωρίζουν βασικές πινακίδες κυκλοφορίας που συναντούν στην καθημερινότητά τους
4. Το εργαστήριο ζωγραφικής, όπου τα παιδιά αποτυπώνουν τις εντυπώσεις και τα ερεθίσματα που αποκόμισαν από το θεματικό πάρκο

Οι εκπαιδεύσεις στο Θεματικό Πάρκο πραγματοποιούνται από αστυνομικούς των Υπηρεσιών Τροχαίας.
Το Θεματικό Πάρκο εισηγήθηκε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου ενώ συντονίζεται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα από τον Βοηθό Περιφερειάρχη κ. Ανδρέα Φίλια.
Τέλος, η δράση υλοποιήθηκε με την επιστημονική καθοδήγησή της υπεύθυνης δραστηριοτήτων – αγωγής υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δρ Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου.
Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τους επόμενους σταθμούς του θεματικού πάρκου στην σελίδα μας στο facebook # gadpdelladas


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ