«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Τα αποτελέσματα της συνάντησης της ΣΕΑ, με τους Υπουργούς

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης της ΣΕΑ, με τους Υπουργούς: κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη (Επικρατείας), κ. Ιωάννη Βρούτση (Εργασίας, Κ.Α), κ. Άκη Σκέρτσο (συντονιστής του Κυβερνητικού Έργου).

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) στέλνει το αγωνιστικό της χαιρετισμό σε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας...
που πήραν μέρος στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αθήνας της 14.12.19.

Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, με την μαζική συμμετοχή τους, την πειθαρχία και την αγωνιστικότητα τους στην συγκέντρωση και την πορεία προς το Πρωθυπουργικό μέγαρο, μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, με ακατάπαυστη βροχή και αέρα, έγραψαν μια ακόμη αγωνιστική σελίδα διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους για μια καλύτερη ζωή.

H αντιπροσωπεία της ΣΕΑ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους υπουργούς, κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη (Επικρατείας), κ. Ιωάννη Βρούτση (Εργασίας, Κ.Α), κ. Άκη Σκέρτσος (συντονισμός του κυβερνητικού έργου). Έθεσε όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων που αναφέρονται αναλυτικά στο υπόμνημα της  προς τον Πρωθυπουργό, με αιχμή μπροστά στα Χριστούγεννα την άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους της 13ης σύνταξης και τα παράνομα παρακρατηθέντα. Επίσης έθεσε την απαίτηση των συνταξιούχων για συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό.

Οι απαντήσεις που λάβαμε στα άμεσα αιτήματα δεν μας ικανοποιούν και μας δημιουργούν μεγαλύτερη ανησυχία.  Δεν πήραμε θετική απάντηση για την άμεση καταβολή της 13ης σύνταξης και την καταβολή των παράνομων παρακρατηθέντων.

Η ανησυχία μας μεγάλωσε από το ό,τι η κυβέρνηση ετοιμάζει για κατάθεση νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα διατηρεί όλες τις μέχρι σήμερα αντεργατικές διατάξεις και θα προσθέτει νέες, που ουσιαστικά καταργούν τον δημόσιο-κοινωνικό της χαρακτήρα και  την παραδίδουν στους ιδιώτες.   Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους υπουργούς για το σύνολο των αιτημάτων μας ήταν γενικές, δηλαδή ότι με την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού θα γίνουν αναλογιστικές μελέτες και ό,τι προκύψει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους.

Για την καταβολή των παράνομα παρακρατηθέντων που απαιτήσαμε άμεσα να αποδοθούν, η απάντηση ήταν ότι αυτό θα γίνει μετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και θα αποδοθούν με βάση ό,τι αυτή προβλέπει, σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δίκες και προαπαιτούμενα, αλλά με βάση της δημοσιονομικές δυνατότητες.

Στο αίτημα μας για συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό, μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Από μεριάς της ΣΕΑ έγινε για μια φορά ακόμα καθαρό προς την κυβέρνηση ότι δεν υιοθετούμε την λογική ότι έγινε, έγινε και διεκδικούμε το σύνολο των όσων άδικα μας έχουν παρακρατήσει.

Η ΣΕΑ χαιρετίζει και ευχαριστεί τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ τον και  Τύπο που έχουν όλα αυτά τα χρόνια στηρίξει τους αγώνες των συνταξιούχων. Ταυτόχρονα εκφράζει την αγανάκτηση και την διαμαρτυρία της και καταγγέλλει μια μερίδα ΜΜΕ, καθώς και της δημόσιας Τηλεόρασης που όχι μόνο την αποσιώπησαν ή υποβάθμισαν την συγκέντρωσή μας, αλλά γιατί σταθερά καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες και αυταπάτες, αποπροσανατολίζοντας τους συνταξιούχους. Αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση με καλεσμένους εκπροσώπους μεγαλοδικηγορικών γραφείων και συνδικαλιστές στρατευμένους στο άρμα τους, που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να στέλνουν χιλιάδες  συνταξιούχους με το αζημίωτο σε  δικαστικές προσφυγές για να  βρουν λύση στα προβλήματά τους.

Ευχαριστεί όλους τους αξιοπρεπείς νομικούς που έχουν σταθεί δίπλα μας  όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, που πολλές φορές αφιλοκερδώς μας στήριξαν με χρήσιμες νομικές συμβουλές και έχουν αρνηθεί να συμμετέχουν σε αυτή την αθλιότητα.

Κάνουμε έκκληση για μία ακόμη φορά σε όλους τους συνταξιούχους, κανένας να μη προσφύγει στα δικαστήρια.   

Ενόψει των εορτών ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες  καλή δύναμη και υγεία, καλές γιορτές και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος. Να είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση, να προσέχουμε του εαυτούς μας να έχουμε υγεία. Και σε όσους έχουν εκφράσει το άγχος τους γιατί αργούμε να πεθάνουμε, μπορούμε να τους εκδικηθούμε για όσα έκαναν εναντίον μας όλα αυτά τα χρόνια με το να ζούμε περισσότερο.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις