«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ένας ακόμη διακινητής ναρκωτικών στην Αχαια

Κατασχέθηκαν 260 γραμμάρια ηρωίνης σε μορφή βράχου

Συνελήφθη, χθες (11-2-2016) το μεσημέρι, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 51χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα- για διακίνηση, μεταφορά και  κατοχή ναρκωτικών καθώς και για αντίσταση.

Ειδικότερα...
κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, στην περιοχή των Σαγαιίκων Αχαΐας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 51χρονο να κινείται με όχημά, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Γομοστού, το οποίο στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης ακινητοποιήθηκε για έλεγχο.

Σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, στο αυτοκίνητο του 51χρονου, βρήκαν επιμελώς κρυμμένη, κάτω από το κάθισμα του οδηγού, μια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους 253,5 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.

Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε, οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή του 51χρονου, μια ακόμα συσκευασία ηρωίνης, βάρους 6,4 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του δράστη, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι, ο 51χρονος διακινητής ναρκωτικών, κατά την ακινητοποίηση του οχήματος του από τους αστυνομικούς, αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψη του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



***
Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές σε οικίες στη Πάτρα και στη Δυτική Αχαΐα

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί  και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των υπολοίπων τεσσάρων συνεργών τους

Εξιχνιάστηκαν (31) κλοπές σε οικίες

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, συμμορία που διέπραττε κλοπές σε οικίες στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών ηλικίας 19 και 18 ετών, οι οποίοι έχουν συλληφθεί και τεσσάρων ακόμη ημεδαπών συνεργών τους ηλικίας 18 (γυναίκα) , 17,16 και 11 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στην Κάτω Αχαΐα, οι δύο συλληφθέντες και ο 11χρονος εισήλθαν σε οικία 49χρονης ημεδαπής και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαϊας, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, στην ίδια περιοχή, ενώ στη συνέχεια τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πρόκυψε ότι οι δράστες ενεργώντας σε ομάδες με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει από τον προηγούμενο Αύγουστο μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ακόμη (30) κλοπές σε οικίες, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει διάφορα χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα μέλη της σπείρας  είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, επιλέγοντας να δρουν κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες κατά τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι από τα διαμερίσματα τους.

Μάλιστα για να διασφαλίζουν την μη ύπαρξη ενοίκων στο εσωτερικό της οικίας χτυπούσαν  το κουδούνι της οικίας, ενώ στη συνεχεία παραβίαζαν με την χρήση αιχμηρών αντικείμενων τις θύρες ή παράθυρα της οικίας ή εισέρχονταν στο εσωτερικό της από ανασφάλιστες θύρες ή παράθυρα.

Οι δράστες είχαν διαπράξει τις κλοπές στις περιοχές των Βραχνείκων, Τσουκαλεΐκων,  Ροΐτίκων, Οβρυάς, Δεμένικων, Μπεγουλακίου, Περιβόλας, Ζαρουχλείκων, Εγλυκάδα, Ψάχου και Αγίου Ιωάννη Πράτσικα του Δήμου Πατρέων και στην Κάτω Αχαϊα.

Από την παράνομη δράση τους τα μέλη της συμμορίας είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (43.000) ευρώ, εκ των οποίων πάνω από (8.000) ευρώ είναι τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει.

Επιπλέον, ο 19χρονος και ο 18χρονος έχουν απασχολήσει κατ΄επανάληψη τις Άρχες για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε υπόθεση που  αφορούσε οργανωμένες ψηφιακές επιθέσεις  σε βάρος διαδικτυακών καταστημάτων (e-shop)

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου ημεδαπού «Cracker» για παράνομη χρήση ή πρόσβαση σε προγράμματα ή στοιχεία ηλεκτρονικού υπολογιστή


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διερευνήθηκε υπόθεση παράνομης χρήσης ή πρόσβασης σε προγράμματα ή στοιχεία και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 45χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, διερευνήθηκαν ψηφιακά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο 45χρονος ημεδαπός, μαζί με άλλους διαδικτυακούς χρήστες, προβαίνουν σε ηλεκτρονικές επιθέσεις μαζικής άρνησης παροχής υπηρεσιών (Distributed Denial of Service – DDoS)  σε βάρος ιστοσελίδων.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες έναντι αμοιβής, προξενούν φθορές σε ιστοσελίδες και διαδικτυακά καταστήματα πώλησης προϊόντων (e-shop), αποκτώντας πρόσβαση σε κωδικούς πιστωτικών καρτών τρίτων ατόμων και στοιχεία διαδικτυακών πληρωμών, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνούσε υπόθεση που αφορούσε διαδικτυακή επίθεση σε βάρος διαδικτυακού καταστήματος (e-shop) φαρμακείου, που διήρκησε πέραν του ενός χρόνου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει στην επιχείρηση, συνολική ζημία ύψους 350.000 ευρώ.

Οι διαδικτυακές επιθέσεις ήταν τύπου μαζικής άρνησης παροχής υπηρεσιών (Distributed Denial of Service – DDoS) ήταν ιδιαιτέρως σφοδρές καθώς κατά καιρούς χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές «φαντάσματα» που προκαλούσαν 70.000.000 επισκέψεις ημερησίως στο παραπάνω ηλεκτρονικό κατάστημα, καθιστώντας το  έτσι μη λειτουργικό.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, προς διερεύνηση και διαλεύκανση των παραπάνω υποθέσεων. Από τη διενεργηθείσα ψηφιακή έρευνα και μετά από συσχετισμό και ανάλυση των διαδικτυακών επιθέσεων ως προς τον τρόπο τέλεσης τους (modus operandi) προέκυψε ότι δράστης ήταν ο 45χρονος.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στην πατρική του οικία και στο σπίτι του 45χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) σκληροί δίσκοι και φορητό αποθηκευτικό μέσο (usb stick). Από την επιτόπια έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές διαπιστώθηκε ότι πρόσφατα είχε πραγματοποιηθεί διαγραφή -διαμόρφωση των σκληρών δίσκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά ευρήματα και αποθηκευτικά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η  ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών μέσω των οποίων έγιναν οι διαδικτυακές επιθέσεις συνεχίζεται, σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες Χώρες της αλλοδαπής για τον εντοπισμό και ταυτοποίηση περισσοτέρων προσώπων που ενεργούσαν οργανωμένα σε βάρος διαδικτυακών επιχειρήσεων «εκτελώντας» συμβόλαια από ανταγωνίστριες εταιρείες, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος από τους ψηφιακούς βανδαλισμούς που ενεργούσαν.

Η δικογραφία που σχηματίζεται θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

***

Παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ





Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε τα παρακάτω σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, στη διάρκεια παρέμβασής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στη διάρκεια της εκπομπής «Οι Αταίριαστοι» των δημοσιογράφων Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα:



Δημοσιογράφος: Μας πήρε τηλέφωνο να κάνει μια παρέμβαση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κύριος Τόσκας. Καλό μεσημέρι κύριε Υπουργέ.



Υπουργός: Καλό μεσημέρι κύριε Κούτρα.



Δημοσιογράφος: Νάστε καλά. Σας ακούμε.



Υπουργός: Κοιτάξτε, με αφορμή τα επεισόδια τα οποία γίνονται ειδικά στην περιοχή του Χαϊδαρίου, εγώ έχω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της ειρηνικής συγκέντρωσης να το διαφυλάξουμε. Όμως δεν είναι ώρα να μασάμε τα λόγια μας. Προοδευτικά τα ακροδεξιά στοιχεία, τα χρυσαυγίτικα στοιχεία, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί σε αυτή την περιοχή προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση, έκαναν καταστροφές, κατέστρεψαν περιπολικά, κυνήγησαν αστυνομικούς, τραυμάτισαν αστυνομικούς, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από τις διεκδικήσεις του αγροτικού κινήματος και είμαι σίγουρος ότι οι δημοκράτες αγρότες θα σταθούν αντιμέτωποι και δε θα επιτρέψουν τέτοιες συμπεριφορές.



Δημοσιογράφος: Δεν είναι αγρότες δηλαδή κύριε Υπουργέ μας λέτε; Ακροδεξιά στοιχεία;



Υπουργός: Δε λέω ότι όλοι είναι ακροδεξιά στοιχεία. Πρωτοστατούν κάποια ακροδεξιά στοιχεία τα οποία προσπαθούν να παρασύρουν τους απλούς αγρότες, οι οποίοι έχουν τις διεκδικήσεις τους. Προσπαθούν να αποτρέψουν τη συγκέντρωση των αγροτών με τα αιτήματά τους



Δημοσιογράφος: Και για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κύριε Τόσκα; Το ίδιο ισχύει και για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μπροστά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κύριε Υπουργέ;



Υπουργός: Όχι δεν είναι ίδια περίπτωση. Την κάθε περίπτωση την εξετάζουμε ξεχωριστά. Είναι καταδικαστέα και αυτά τα επεισόδια τα οποία έγιναν το πρωί έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πλην όμως είναι ξεχωριστή περίπτωση ό,τι αφορά την πολιτική χροιά των ανθρώπων στο Χαϊδάρι. 



Δημοσιογράφος: Είπατε ότι είναι Χρυσαυγίτες. Υποθέτω ότι δε θα αφήσετε το μπλόκο να περάσει λοιπόν από το Χαϊδάρι;



Υπουργός: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε έκτροπα, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αποπροσανατολισμό και εκτροπή των αγροτικών διεκδικήσεων σε άλλες κατευθύνσεις. Οι αγροτικές διεκδικήσεις είναι σεβαστές και αυτές θα τις διαφυλάξουμε.



Δημοσιογράφος: Σας ευχαριστούμε κύριε Υπουργέ. Καλό απόγευμα.