«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΗΠΑΚ Οδοντιάτρων για την υπόθεση των απορριμμάτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Της ΔΗ.ΠΑ.Κ Οδοντιάτρων

Με αφορμή το κάλεσμα του  Δημάρχου για συμμετοχή του Οδοντιατρικού Συλλόγου στην προσφυγή στο Σ.τ.Ε. για την υπόθεση των απορριμμάτων, η ΔΗΠΑΚ Οδοντιάτρων επισημαίνει:
1 - Η υπόθεση διαχείρισης των απορριμμάτων είναι πρώτα και κύρια πολιτικό θέμα και όχι νομικό. Είναι ευθύνη του κράτους, διαχρονικά όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως και της σημερινής που δεν δίνουν λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
2 - Δεν είναι θέμα αντιδικίας με τους εργαζόμενους και το λαό της Ηλείας. Όσοι αναγάγουν το θέμα σε ζήτημα αντιπαράθεσης μεταξύ Δήμων και Δημάρχων και πολύ περισσότερων των ίδιων των εργαζομένων, και συνεχώς μεταθέτουν σε άλλους τις ευθύνες, θολώνουν τα νερά και αποπροσανατολίζουν.
3 - Η ΔΗ.ΠΑ.Κ ζητάει την  απόσυρση των μηνύσεων, αλλά ταυτόχρονα τονίζει ότι ...
το ζήτημα το οποίο προκύπτει είναι καθαρά πολιτικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Καλούμε σε αγώνα και επαγρύπνηση για διαχείριση των απορριμμάτων με άξονα τις λαϊκές ανάγκες, και όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς είναι στενά δεμένος με τους όρους διαβίωσης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Με τον τρόπο όμως που υλοποιείται το αντικείμενο αυτό, έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον, στο σύνολο των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων του υπόψη τομέα και στο πενιχρό εισόδημα, όσο απόμεινε, της λαϊκής οικογένειας.
Άλλωστε κάτω από την ίδια οπτική γωνία πρέπει να δούμε και εμείς οι Οδοντίατροι την υπόθεση διαχείρισης των απόβλητων (απορριμμάτων) των ιατρείων μας, μέσω της οποίας τελικά κερδισμένοι βγαίνουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους χώρους, λεηλατώντας το εισοδήμά μας ακόμη μια φορά, και ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, που βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της κρίσης στο χώρο της υγείας και όχι μόνο.
Βασική μας θέση είναι:  ότι η διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες,  με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, με άλλη εξουσία και οικονομία, μπορεί να εξασφαλιστεί.
Προϋποθέσεις είναι: Ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός, ο ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών που θα υλοποιεί φιλολαϊκά έργα. κ.α.
Στην κατεύθυνση αυτή και στη λύση αυτού του οξυμένου λαϊκού προβλήματος μόνο το ανασυνταγμένο λαϊκό κίνημα μπορεί και θα βάλει τη σφραγίδα του.

                                                                                      Αγρίνιο 23-2-2016
                                                                                      ΔΗ.ΠΑ.Κ Οδοντιάτρων