«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 25χρονος στο Μεσολόγγι για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν εννέα δέματα που περιείχαν (4.422) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (19-2-2016), το πρωί στο Μεσολόγγι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 25χρονος ημεδαπός, με καταγωγή από την Αλβανία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα...
σήμερα το πρωί, στον Κόμβο Κεφαλόβρυσου, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων (Τμήμα Ιονίας Οδού), ο 25χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε γεωργικό ελκυστήρα, σταθμευμένο στο μπλόκο των αγροτών.

Αμέσως μετά, ο δράστης, εξερχόμενος του αυτοκινήτου του, απέκρυψε ένα ταξιδιωτικό σάκο που μετέφερε με αυτό, σε τσιμεντένιο στηθαίο, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, διότι είχε τραυματιστεί κατά το τροχαίο ατύχημα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου κατά τις έρευνες τους, σε ότι αφορά τη διαλεύκανση των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος, εντόπισαν τον ταξιδιωτικό σάκο και τον παρέδωσαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, ενώ βρέθηκαν στο εσωτερικό του εννέα δέματα που περιείχαν (4.422) γραμμάρια κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου μετέβησαν στο νοσοκομείο και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (50) ευρώ και μικροποσότητα κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 31χρονου στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη εννέα γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.


Ο συλληφθείς νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου και θα οδηγηθεί μετά τη νοσηλεία του στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου.

***
Συνελήφθη 31χρονος ημεδαπός στα Καλύβια Αιτωλοακαρνανίας για παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση, απειλή και εξύβριση σε βάρος αστυνομικών

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του δράστη και του 33χρονου αδελφού του για κλοπή φορτηγού οχήματος

Συνελήφθη, σήμερα (19-2-2016) το πρωί, στα Καλύβια Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 31χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση, απειλή και εξύβριση.

Επιπλέον, σε βάρος του δράστη και του 33χρονου αδελφού του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή οχήματος, πράξη για την οποία δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, πραγματοποίησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του 31χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο που κατείχε παράνομα.

Σημειώνεται ότι, κατά την έρευνα ο 31χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς, απωθώντας τους με τα άκρα του, ενώ παράλληλα τους εξύβριζε και τους απειλούσε.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε ότι, ο 31χρονος ενεργώντας από κοινού με τον 33χρονο αδερφό του, στις (11-2-2016) στο Αγρίνιο, αφαίρεσαν ένα  φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπού, το οποίο ανευρέθηκε από τους αστυνομικούς, στις (13-2-2016), στα Καλύβια Αιτωλοακαρνανίας και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθη 36χρονος για υπόθαλψη εγκληματία στο Μεσολόγγι

Συνελήφθη χθες (18-2-2016) το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός, άνδρας, ηλικίας 36 ετών κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία και απείθεια.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου υπέδειξαν στον 36χρονο ο οποίος οδηγούσε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο να ακινητοποιήσει το όχημα του προκειμένου πραγματοποιήσουν έλεγχο σε 33χρονο συνεπιβάτη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Ο 36χρονος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και κινούμενος μέσω αγροτικών οδών προσπάθησε να αποφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Το όχημα ακινητοποιήθηκε, μετά από αστυνομική καταδίωξη, σε αγροτική περιοχή στο Μεσολόγγι, όπου οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 36χρονου οδηγού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

***

Εμμανουήλ Σφακιανάκης
18-02-2016: Ανακοίνωση σχετικά με μετάθεση Υποστρατήγου της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγέθυνση κειμένου
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μετατίθεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

***
Κρίσεις Αστυνομικών Υποδιευθυντών Ελληνικής Αστυνομίας

Μετά την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Υποδιευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας, από το Ανώτερο Συμβούλιο Κρίσεων του Σώματος, υπό την Προεδρία της Αντιστρατήγου Ζαχαρούλας ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ και τη συμμετοχή τεσσάρων (4) Υποστρατήγων.

Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω εξήντα επτά (67) Αστυνομικοί Υποδιευθυντές Γενικών Καθηκόντων και δύο (2) Αστυνομικοί Υποδιευθυντές υπηρεσίας γραφείου, οι οποίοι δεν καταλαμβάνουν οργανική θέση:

     ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΟΣ Μιχαήλ
     ΜΑΝΙΔΑΚΗΣ Δημήτριος
     ΚΟΣΣΙΩΡΗΣ Γεώργιος
     ΚΑΤΣΙΦΗΣ Γεώργιος
     ΧΑΝΤΖΟΥΛΗΣ Κωνσταντίνος
     ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ Κωνσταντίνος
     ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Βασίλειος
     ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ Θεόδωρος
     ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ Μανούσος
     ΛΑΣΠΑΣ Ιωάννης
     ΚΟΚΟΡΟΣΚΟΣ Κωνσταντίνος
     ΜΠΟΔΙΩΤΗΣ Παναγιώτης
     ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ Δημήτριος
     ΜΠΑΛΛΑΣ Γεώργιος
     ΜΕΛΙΣΣΙΝΟΣ Χαράλαμπος
     ΔΑΛΑΒΟΥΡΑΣ Ανδρέας
     ΤΣΙΤΟΣ Θεοδόσιος
     ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Πέτρος
     ΤΣΑΤΣΗΣ Μιχαήλ
     ΑΡΓΥΡΗΣ Κωνσταντίνος
     ΚΙΤΣΑΚΗΣ Μιχαήλ
     ΤΕΣΣΕΡΗΣ Ευστράτιος
     ΓΛΥΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
     ΓΑΣΠΑΡΗΣ Στυλιανός
     ΚΑΤΕΡΗΣ Γεώργιος
     ΤΣΕΤΣΙΚΑΣ Νικόλαος
     ΝΤΡΙΝΙΑΣ Χαράλαμπος
     ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
     ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Αθανάσιος
     ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
     ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΕΑΣ Κωνσταντίνος
     ΛΥΜΠΙΝΑΚΗΣ Γεώργιος
     ΓΑΛΑΝΗΣ Ιωάννης
     ΚΟΥΜΠΟΥΝΗΣ Βασίλειος
     ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
     ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ Ευάγγελος
     ΚΕΦΑΛΙΑΝΑΚΗΣ Παντελής
     ΜΑΝΑΡΑΣ Πίνδαρος
     ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος
     ΠΕΤΣΙΝΗΣ Παναγιώτης
     ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σεραφείμ
     ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Θωμάς
     ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ Χρήστος
     ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ Χρήστος
     ΤΣΑΜΑΔΙΑΣ Γεώργιος
     ΧΡΗΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
     ΠΕΤΣΙΝΟΣ Χρήστος
     ΖΗΚΟΣ Νικόλαος
     ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κυριάκος
     ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
     ΒΑΛΣΑΜΑΣ Βασίλειος
     ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
     ΜΑΡΙΟΛΗΣ Δήμος
     ΣΚΑΝΔΑΛΟΣ Αριστείδης
     ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ Δαρείος-Άγγελος
     ΘΕΟΧΑΡΗΣ Χαράλαμπος
     ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗ Γεωργία
     ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ Γεώργιος
     ΠΟΥΠΟΥΖΑΣ Παναγιώτης
     ΜΑΝΟΥΡΑΣ Χρήστος
     ΜΟΥΡΤΟΣ Αριστείδης
     ΠΑΡΑΔΕΙΣΑΝΟΣ Αδάμ
     ΚΕΡΑΜΑΣ Θεόδωρος
     ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ Βασίλειος
     ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ Ασημάκης
     ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης
     ΒΡΑΝΤΖΑΣ Βασίλειος
     ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος
     ΤΖΙΤΖΗΣ Αντώνιος