«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 25 Φλεβάρη 2016

Απ. Κατσιφάρας: Δε σταματάμε να διεκδικούμε για το καλό των παιδιών μας -Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων


Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, τα εγκαίνια του ολοκαίνουργιου Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων, ένα έργο προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013.
Πρόκειται για ένα ακόμη υπερσύγχρονο και λειτουργικό σχολικό συγκρότημα, το οποίο...
ολοκληρώθηκε μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, παραδόθηκε προς χρήση και λειτουργεί κανονικά από τη νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο του 2015.
«Ένα ακόμη σχολείο παραδίδεται στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Ως Περιφέρεια δώσαμε προτεραιότητα στα σχολεία που είχαν καταστραφεί ή υποστεί πολλές ζημιές εξαιτίας του σεισμού τον Ιούνιο του 2008» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας συμπληρώνοντας «το νέο αυτό κτίριο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές και περιβαλλοντικές αρχές και υποδέχεται πλέον όλους τους μαθητές της περιοχής, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έκαναν μάθημα, σε πολύ δύσκολες συνθήκες».
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας κατά την ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσους μόχθησαν και συμμετείχαν αποτελεσματικά για την ολοκλήρωση αυτού του μείζονος σημασίας έργου για ολόκληρη την περιοχή: «Εκφράζω τις ευχαριστίες μου σε όλους όσοι συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε να φτάσουμε στη σημερινή ευχάριστη ημέρα».
Μετά το Γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας, το Λύκειο Δεμενίκων, το Γυμνάσιο Λουσικών και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, το Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων είναι ένα ακόμη από τα σημαντικά έργα που πραγματοποιήθηκαν μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Δυτικής Ελλάδας, ενώ προχωρά με γοργούς ρυθμούς και το Γυμνάσιο στο Λάππα.
«Παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία ένα από τα ενταγμένα έργα συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ που εκτελούμε ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με καθαρά ευρωπαϊκούς πόρους για την Παιδεία. Στόχος μας ήταν και παραμένει να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να μην σταματάμε να διεκδικούμε. Προς όφελος των τοπικών κοινωνιών μας, των πολιτών μας, των παιδιών μας» κατέληξε ο Απ. Κατσιφάρας.
Στη χθεσινή εκδήλωση των εγκαινίων, εκτός του Περιφερειάρχη, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσιος Μαυρόγιαννης.

Το έργο
Το νέο Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων είναι συνολικής δυναμικότητος 300 μαθητών.
Αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, δύο εργαστήρια, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσα εστιατορίου για την χρήση του ολοήμερου σχολείου.
Επιπλέον περιλαμβάνει γραφείο διευθυντού, γραφείο δασκάλων και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Το κτίριο είναι τριώροφο συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ.

***

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα με τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Φ. Τσόλκα
Με τον νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγο Φώτη Τσόλκα, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, συναντήθηκε σήμερα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη να συγχαίρει τον Υποστράτηγο, ευχόμενος μάλιστα «καλή επιτυχία και καλή δύναμη» στο δύσκολο, αλλά τόσο σημαντικό έργο του.
Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης τέθηκε η διαρκής επικοινωνία και η αγαστή συνεργασία, την οποία συμφώνησαν να έχουν οι δύο πλευρές με τον κ. Κατσιφάρα να επισημαίνει πως στο επίκεντρο πρέπει να βρίσκεται η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.
Παράλληλα, συζητήθηκαν διάφορα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή, όπως είναι η ασφάλεια των πολιτών, η εξάλειψη της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας κ.α.



***

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλωσορίζει το Lets Do It Greece – Αύριο και το Σάββατο οι ημερίδες για την Πανελλήνια Εθελοντική Περιβαλλοντική Εκστρατεία
Για μία ακόμη χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας φιλοξενεί την Πανελλήνια Εθελοντική Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Lets Do It Greece», την οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα της και αύριο Παρασκευή καλωσορίζει τον Εθελοντή – Οραματιστή και Συντονιστή Νίκο Κιούση και σημαντικούς εθελοντές της οργανωτικής ομάδας.
Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους του «Lets Do It Greece» προκειμένου να υπογράψει για τη συμμετοχή της Δυτικής Ελλάδας στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση, η οποία θα πραγματοποιηθεί φέτος την Κυριακή 17 Απριλίου.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct Πάτρας», ημερίδες για την εθελοντική εκστρατεία «Let’s do it Greece», σε κάθε μία από τις τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία).
Συγκεκριμένα οι ημερίδες θα γίνουν:
• Πάτρα: Αύριο Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας (Τριών Ναυάρχων 40)
  Μεσολόγγι: Αύριο Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 5:00 μ.μ. στο Διοικητήριο του Μεσολογγίου (Κύπρου 30)
• Πύργος: Μεθαύριο Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στο Διοικητήριο του Πύργου (Μανωλοπούλου 47).
«Κάθε χρόνο η Δυτική Ελλάδα ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, για τη μεγάλη συμμετοχή της στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε ενεργά το «Let's do it Greece» ανελλιπώς από το 2013, διευκολύνοντας και προβάλλοντας τις δράσεις εθελοντών και φορέων στη Δυτική Ελλάδα, έχοντας ως στόχο τη διάδοση του υγιούς εθελοντισμού, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εθελοντών και των φορέων» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και καταλήγει: «Αυτή τη σημαντική διοργάνωση έχει ένα μήνυμα: Όταν πραγματικά το θέλουμε, μπορούμε να συντονιστούμε και να συνεργαστούμε επιτυγχάνοντας σπουδαία πράγματα».


 ***

Υπεγράφη η σύμβαση για την συντήρηση επαρχιακών οδών σε Ν. Φιγαλεία, Επικ. Απόλλωνα και Ανδρίτσαινα
Ένα μείζονος σημασίας έργο για την συντήρηση και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας ενός σημαντικού οδικού άξονα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Σήμερα υπεγράφη η σύμβαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο με τον ανάδοχο για τo έργο «Συντήρηση Επαρχιακών Οδικών Αξόνων Θολό – Ν. Φιγαλεία – Επικ. Απόλλων και Επικ. Απόλλων – Ανδρίτσαινα – όρια Ν. Ηλείας ετών 2015-2016» με προϋπολογισμό 2.500.000 ευρώ και πηγή χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 501/2014).
«Το έργο αφορά την πλέον ορεινή και δύσβατη περιοχή της Ηλείας, διευκολύνοντας την μετακίνηση των κατοίκων και τις συνθήκες οδικής ασφάλειας. Επιπλέον αποτελεί παρέμβαση σε μια τουριστική περιοχή που δέχεται λόγω του Επικούρειου Απόλλωνα, περισσότερους από 40 χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο. Η εικόνα του οδικού μας δικτύου και η καλύτερη μετακίνηση των επισκεπτών, προάγει το τουριστικό μας προϊόν» σημειώνει ο κ. Γεωργιόπουλος.
Η σύμβαση αφορά στις εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν για την συντήρηση επαρχιακών οδικών αξόνων:
α) Θολό – Κ. Φιγαλεία-Πετράλωνα -Περιβόλια-Ιερόν Απόλλωνος,
β) Επαρχιακή οδός 14 (76 Ε.Ο. Μεγαλόπολη, όρια Ν. Ηλείας -Ανδρίτσαινα-Ναός Επικούριου Απόλλωνα και
γ)Τμήμα Περιβόλια- Άνω Φιγαλεία προς Νέδα στα τμήματα αρμοδιότητας της Π.Ε. Ηλείας.
Οι εργασίες συντήρησης έχουν ως στόχο την αποκατάσταση των φθορών και βλαβών του επαρχιακού δικτύου, την άρση της επικινδυνότητας και επιδιώκουν την επαναφορά του έργου στην αρχική του κατάσταση και τη γενικότερη βελτίωση του και περιλαμβάνουν κυρίως εργασίες: χωματουργικών, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και ασφάλειας, συντήρησης και οδοφωτισμού.