«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκαν εννέα διαρρήξεις  στο Σπαρτιά Αιτωλοακαρνανίας
Δράστης είναι ένας 17χρονος ημεδαπός
Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, εννέα διαρρήξεις σε οικίες που είχαν συμβεί πριν πέντε μήνες περίπου, στον Σπαρτιά  Αιτωλοακαρνανίας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού για διάπραξη κλοπών.
Ειδικότερα...
ο 17χρονος σπάζοντας τα παράθυρα ή τις πόρτες των οικιών, διέρρηξε εννέα εξοχικά σπίτια στο Σπαρτιά Αιτωλοακαρνανίας χωρίς να αφαιρέσει κάτι, καθότι αναζητούσε αποκλειστικά χρήματα.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου προέκυψε ότι δράστης των κλοπών είναι ο 17χρονος ημεδαπός. 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου θα υποβληθεί άμεσα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.
***
Συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός στο Αγρίνιο για κλοπή σε κατάστημα

Σε βάρος των γονέων του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας

Συνελήφθη, χθες (25-2-2016) το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 14χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται ο 45χρονος πατέρας και η 40χρονη μητέρα του δράστη, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Ειδικότερα, ο δράστης στις (24-2-2016) το απόγευμα, παραβιάζοντας πλαϊνή θύρα,  εισήλθε σε κατάστημα εμπορίας ξηρών καρπών και αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των (240) ευρώ.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 14χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε χθες το πρωί, στο Αγρίνιο και συνελήφθη.

Παράλληλα, από τους αστυνομικούς συνελήφθη και ο πατέρας του ανήλικου δράστη για παραμέληση της εποπτείας του, ενώ ενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας του.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές και τις δικαστικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για ληστεία σε βάρος 30χρονου στην Βόνιτσα

Οι δράστες ενεργώντας από κοινού με πέντε ακόμα άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί, χτύπησαν τον παθόντα και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ


Συνελήφθησαν, χθες (25-2-2016) αργά το βράδυ, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πρέβεζας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 24 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Με την ιδια κατηγορία βαρύνονται ακόμη πέντε ημεδαποί άνδρες, συνεργοί των συλληφθέντων, ηλικίας από 19 έως και 29 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Ειδικότερα, οι επτά δράστες ενεργώντας από κοινού, επιβιβαζόμενοι σε δύο αυτοκίνητα, ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος, κινήθηκαν προς το μέρος του πεζοί και προκαλώντάς του σωματικές βλάβες, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο 17χρονος τραυμάτισε τον παθόντα με κατσαβίδι στο κεφάλι, με αποτέλεσμα την μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από την έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δραστών με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 24χρονου και του 17χρονου στην Πρέβεζα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους.

***
Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός στον Πύργο για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Εκριζώθηκαν 21 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία και κατασχέθηκαν

Συνελήφθη, χθες (25-2-2016) το μεσημέρι, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση, βαρύνεται με την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών και ένας ακόμη 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες αναφορικά με την δράση του 52χρονου, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του στον Πύργο, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, είκοσι ένα δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσε, είτε σε γλάστρες στο μπαλκόνι της οικίας του,  είτε στην αυλή του.

Κατά την έρευνα, στην οικία βρίσκονταν και ο 37χρονος, στην κατοχή του οποίου οι αστυνομικοί βρήκαν τρία γραμμάρια χλωρής κάνναβης και την κατέσχεσαν.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, προέκυψε ότι ο 37χρονος, λίγο πριν συλληφθεί, είχε προμηθευτεί την κάνναβη, από τον 52χρονο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 40χρονου ημεδαπού για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 40χρονου ημεδαπού για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία της μητέρας 13χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία είχε διαπιστώσει ότι η ανήλικη κόρη της, συνομιλούσε σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με άλλους χρήστες, αντάλλασσε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου και κατόπιν προτροπής τους, είχε στείλει σε συνομιλητές της γυμνές φωτογραφίες της.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Άμεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε τα ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν σε συγγενικό πρόσωπο του 40χρονου. 
Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη χθες (25-02-2016) στην οικία του ανωτέρω και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, διεξήγαγε νομότυπη έρευνα στα ψηφιακά μέσα, που κατείχε και διαχειριζόταν. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 40χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
•    ένα (1) κινητό τηλέφωνο με δύο (2) κάρτες SIM και μία (1) εσωτερική κάρτα αποθήκευσης τύπου MicroSD.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.
Ο 40χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

***
Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε σήμερα, 26 Φεβρουαρίου 2016, με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.
Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε άκρως φιλικό κλίμα, συζήτησαν μέτρα αντιμετώπισης των επειγόντων αναγκών αστυνόμευσης σε περιοχές της πρωτεύουσας, όπως η Πλατεία Βικτωρίας, λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών, καθώς και τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας των Αρχών Ασφαλείας και των Υπηρεσιών του Δήμου στο μέλλον.
Με το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός και ο Δήμαρχος έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας: «Στη σημερινή συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Καμίνη εξετάσαμε τα προβλήματα. Εξετάσαμε κύρια το πρόβλημα της περιοχής της Πλατείας Βικτωρίας όπου υπάρχει συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών και υπάρχουν και άλλα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή τη συσσώρευση. Συζητήσαμε επίσης και για κάποιες άλλες περιοχές της Αθήνας, όπου πρέπει να εξετάσουμε τα θέματα της ασφάλειας, να εξετάσουμε  τα θέματα των κατοίκων της περιοχής.
Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση πάνω σε αυτά τα προβλήματα. Με τον κ. Δήμαρχο έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Θα συμβάλουμε όσο μπορούμε στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Θα δείτε πολύ γρήγορα βήματα που θα γίνουν σ’ αυτή τη κατεύθυνση. Ο κ. Δήμαρχος μας πρότεινε και κάποιους χώρους, κάποιες άλλες συνεργασίες, αλλά αυτό θα το δούμε το επόμενο διάστημα. Σε αυτή τη κατεύθυνση κινούμαστε με πρακτικά βήματα και οι δύο είμαστε άνθρωποι της πράξης. Επομένως θα προχωρήσουμε με καλή διάθεση, με καλή συνεργασία για να λυθούν προβλήματα της πόλης, που έτσι κι αλλιώς είναι επιβαρυμένη με τόσα άλλα ζητήματα. Είναι σε κορύφωση αυτή τη στιγμή το προσφυγικό πρόβλημα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αφήνουμε στην άκρη τα ζητήματα της μεγαλύτερης πόλης της χώρας μας.» 
Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης: «Να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό για τη συνεργασία. Έπρεπε να μεταφέρουμε αυτό το μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών της Αθήνας, των γειτονιών της Αθήνας και ειδικότερα σε κάποιες περιοχές του κέντρου, γύρω από τη πλατεία Βικτωρίας, που έχουν υποστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μια μεγάλη πίεση, αλλά όπως λέω ειδικά το τελευταίο καιρό, πρέπει όλοι να κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας. Πρέπει επίσης να επαινέσουμε τους ανθρώπους, οι οποίοι παρ’ όλα αυτά που περνάνε, κρατάνε κι αυτοί μια αξιοσημείωτη ψυχραιμία.
Έτσι, αν πορευθούμε λοιπόν συνεργαζόμενοι, η Αστυνομία μαζί με τον Δήμο και την κοινωνία, να προσπαθήσουμε και το καθήκον μας να κάνουμε απέναντι στους ανθρώπους που έρχονται και ζητάνε άσυλο στην Ευρώπη, αλλά και την κανονικότητα στη πόλη μας να προασπιστούμε, να την περιφρουρήσουμε, ούτως ώστε να προχωρήσουμε κανονικά για τα επόμενα βήματα. Ευχαριστώ πολύ.»

***
Επίσημη συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον ομόλογό του Αρχηγό της Αστυνομίας της π.Γ.Δ.Μ. Goranco Savovski, στη Θεσσαλονίκη
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις τρέχουσες εξελίξεις επί του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και θέματα καταπολέμησης του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος
Επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών και αναδείχτηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση των διμερών σχέσεων, στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (25-02-2016), στη Θεσσαλονίκη, επίσημη συνάντηση εργασίας του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον ομόλογό του, Αρχηγό της Αστυνομίας της π.Γ.Δ.Μ., Goranco Savovski.
Οι δύο Αρχηγοί συνοδεύονταν από αντιπροσωπείες ανώτατων Αξιωματικών, οι όποιοι προΐστανται ή εποπτεύουν Υπηρεσίες και περιοχές, που εμπίπτουν στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας των δύο χωρών. 
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η Προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Θωμάς Σάνδρος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μάλλιος και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Ελλάδας στα Σκόπια. Επίσης, από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών παρευρέθηκε ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ της Γ4 Διεύθυνσης Δικαιοσύνης – Εσωτερικών Υποθέσεων – Schengen Ιωάννης Πεδιώτης.
Από την πλευρά της π.Γ.Δ.Μ., συμμετείχαν ο επικεφαλής των Κεντρικών Αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας, Goran Gjorgjievski, ο επικεφαλής της Συνοριοφυλακής Marinko Kochovski, ο επικεφαλής αστυνομικός σύμβουλος για θέματα Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Boris Palcheski και η επικεφαλής του Γραφείου Προξενικών, Οικονομικών και Εμπορικών θεμάτων της π.Γ.Δ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, Maja Apostolova.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις επί του προσφυγικού ζητήματος.
Τα λοιπά ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούν κυρίως στην εδραίωση διαύλων επικοινωνίας, μεταξύ των δύο χωρών, στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας, για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, ιδίως στους τομείς της διακίνησης ναρκωτικών, της εμπορίας ανθρώπων και του διασυνοριακού εγκλήματος.
Επιπλέον, συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, τεχνογνωσίας και εκπαιδεύσεων στο αστυνομικό προσωπικό της π.Γ.Δ.Μ.
Κατά τη διάρκεια της επίσημης συνάντησης, η οποία εκτιμάται ως ιδιαίτερα εποικοδομητική, κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία οι δύο πλευρές αναμένεται να αξιοποιήσουν με σκοπό την βέλτιστη διαχείριση των ζητημάτων που τέθηκαν. 
Στο πλαίσιο αυτό, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών και αναδείχτηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω βελτίωση και ενδυνάμωση της διμερούς αστυνομικής συνεργασίας.