«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ - κλιμάκωση του αγώνα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ  & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του σωματείου, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η εκτίμηση για την απεργία της 4ης  Φεβρουαρίου   για το ασφαλιστικό και η κλιμάκωση της δράσης.

Εκτιμήθηκε ότι η απεργία έδειξε ότι η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα ( μικρομεσαία αγροτιά, μικροΕΒΕ, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, νεολαία) με οργάνωση κι αγώνα μπορούν να βάλουν φραγμό στην αντιλαϊκή  - αντεργατική πολιτική  που από κοινού σχεδιάζουν συγκυβέρνηση - Ε.Ε.- κεφάλαιο. 
Όσον αφορά τον κλάδο των κατασκευών η συμμετοχή στην απεργία στην περιοχή ήταν καθολική  και...
μεγάλη η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση  του Ε.Κ.Α. -  ΠΑΜΕ παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες .
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ :
ü     Εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς συνολικά στον κλάδο και στον τόπο κατοικίας για να συζητηθούν τα συμπεράσματα  από την απεργία και η κλιμάκωση του αγώνα.
ü     Με σύνθημά μας «να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα  για την κοινωνική ασφάλιση», οργανώνουμε την πάλη μας.
ü     Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου στη σύσκεψη  που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ε.Κ.Α. την Τετάρτη 24 Φλεβάρη ώρα  6:30  μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
ü     Με ομόφωνη απόφαση στηρίζουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Ε.Κ.Α. και της διοίκησης της Ομοσπονδίας  Οικοδόμων  για 48ωρη απεργία , αν τολμήσει η κυβέρνηση και το φέρει για συζήτηση  - ψήφιση στη βουλή.
Με την ταξική μας ενότητα και το δυνάμωμα της λαϊκής συμμαχίας έχουμε τη δυνατότητα να τους αναγκάσουμε  να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο λαιμητόμο που βάζει ταφόπλακα  σε ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση.
Αγωνιζόμαστε – διεκδικούμε – απαιτούμε κοινωνική ασφάλιση για όλους , δημόσια και υποχρεωτική.
Το Δ.Σ.