«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός στην Πάτρα για απόπειρα ληστείας σε βάρος εγκύου
Συνελήφθη, προχθες (20-2-2016) το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της μικτής περιπολίας των Α΄ και Γ΄ Αστυνομικών Τμημάτων Πατρών, ένας 45χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας.

Ειδικότερα...
ο δράστης προχθές το βράδυ εισήλθε, παραβιάζοντας την θύρα εισόδου, σε οικία 32χρονης ημεδαπής εγκύου και αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα.

Ωστόσο, όταν έγινε αντιληπτός από την παθούσα τράπηκε σε φυγή, κατά τη διάρκεια της οποίας έσπρωξε την πόρτα της οικίας προκαλώντας ελαφρές σωματικές βλάβες στην παθούσα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της μικτής περιπολίας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 45χρονου σε κοντινή απόσταση και τη σύλληψη του.

Σημειώνεται ότι, ο 45χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για παρόμοια ποινικά αδικήματα, έχοντας αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στον Ανακριτή Πατρών, όπου μετά από την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

***
Εξιχνιάστηκε απόπειρα ληστείας σε βάρος 21χρονου ημεδαπού στην Πάτρα

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 30χρονος ημεδαπού ο οποίος αναζητείται


Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, απόπειρα ληστείας, που έλαβε χώρα σε βάρος 21χρονου ημεδαπού στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για απόπειρα ληστείας, σε βάρος ενός 30χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Ειδικότερα, ο δράστης προχθές (20-2-2016) το απόγευμα, στην Πάτρα, επιχείρησε με την άσκηση σωματικής βίας να αφαιρέσει χρήματα από 21χρονο, πεζό, ημεδαπό χωρίς να τα καταφέρει.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του δράστη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 30χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή από όχημα στην Αρχαία Ήλιδα

Δράστης είναι ένας 25χρονος ημεδαπός ο οποίος  αφαίρεσε 9.125 ευρώ

Από τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκε μεγάλο μέρος των χρημάτων το οποίο παραδόθηκε στον παθόντα


Εξιχνιάστηκε άμεσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αφελείας Αμαλιάδας, κλοπή η οποία είχε συμβεί πριν δυο μέρες, στην Αρχαία Ήλιδα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 25χρονου ημεδαπού για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα προχθές (20-2-2016) το μεσημέρι, ο δράστης αφαίρεσε από ανασφάλιστο όχημα 32χρονου ημεδαπού, το οποίο ήταν σταθμευμένο για μικρό χρονικό διάστημα, ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε το χρηματικό ποσό των 9.125 ευρώ, τρία μπλοκ επιταγών και διάφορα προσωπικά και φορολογικά έγγραφα.

Από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία του 25χρονου δράστη, ενώ σε έρευνες που ενήργησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού,  τόσο στην οικία του κατηγορουμένου, όσο και σε οικία φιλικού του προσώπου όπου συχνά διέμενε, βρήκαν το χρηματικό ποσό των 4.150 ευρώ το οποίο αφού κατέσχεσαν παρέδωσαν στον παθόντα.
   
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 25χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.