«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Σήκωσαν και πάλι τις μπάρες των διοδίων του Ακτίου οι αγρότες

 Συλλαλητήριο στα διόδια του Ακτίου πραγματοποίησαν εκ νέου την Κυριακή 21 Φλεβάρη από τις 12:00 μέχρι τις 15:00, οι αγρότες από τα μπλόκα του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας και του Λούρου Πρέβεζας που συνεχίζουν τον αγώνα τους για την απόσυρση του νόμου – λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό.
Εν τω μεταξύ στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής στη Νίκαια της Λάρισας και στην οποία πήραν μεταξύ άλλων μέρος αντιπρόσωποι από τα μπλόκα των αγροτών στον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας και τον Λούρο Πρέβεζας οι εκπρόσωποι των αγροτών αποφάσισαν ότι...
 παραμένουν αμετακίνητοι στα μπλόκα διεκδικώντας το πλαίσιο των πέντε αιτημάτων και ζητούν από την κυβέρνηση, σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, να τοποθετηθεί συγκεκριμένα σε καθένα από αυτά.
 Υπενθυμίζεται ότι τα πέντε αιτήματα που θέτει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων είναι τα εξής:
1. Ν΄ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολογόγητο, ατομικό, αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ν΄ αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
 3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
 4. Καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν΄ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για τη φορολογία στο τσίπουρο.
Την Δευτέρα 22/2 θα κλείσει ο δρόμος στον Άγιο Νικόλαο στο διάστημα 12:00 με 14:00