«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΙΜΑ ΤΗN ΑΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ

Ο Δήμος της Ιερής  Πόλης   και το Πνευματικό του Κέντρο τιμώντας τη μνήμη της πεζογράφου Ακακίας Κορδόση που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 17 - 18 Οκτωβρίου δύο  εκδηλώσεις.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 στις 7.30 το απόγευμα στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο όπου ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος θα αναφερθεί στο σκεπτικό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου και του Πνευματικού του Κέντρου για την απόδοση  τιμής στο πρόσωπο της Ακακίας ενώ...
στη συνέχεια,  με συντονιστή τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ντίνο Γιαννόπουλο,  θα ακουστούν  ολιγόλεπτες  ομιλίες   από την φίλη  της  Βάσω Μπίσσα, την μαθήτριά της Λένα Κοπανέλη, την  συνάδελφό της Μάχη Παπαζήση, τον  γλύπτη - θαυμαστή της  Βασίλη Παπασάικα, την ομότεχνό της Ελένη Πριοβόλου και τον  «αδελφό» της Βασίλη Πάικο.

Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στις 11 το πρωί  στον συνοικισμό «Πλώσταινα» όπου,  υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής «Διονύσιος Σολωμός»,  θα γίνει η ονοματοθεσία της  πλατείας που βρίσκεται εκεί  καθώς και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της.

Λόγω των πάμπολλων φίλων της Ακακίας ο Δήμος  θα αποστείλει ατομικές προσκλήσεις μόνο σε όσους το πρωτόκολλο επιβάλλει.

Όσοι λοιπόν φίλοι της  Ακακίας θέλουν μαζί   με τη Δημοτική Αρχή και το Πνευματικό του Κέντρο  να τιμήσουν τη μνήμη της καλούνται να παραστούν στις εκδηλώσεις χωρίς ιδιαίτερη πρόκληση.