«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Απόφαση Δ.Σ. Ε.Κ. Αγρινίου σε πρόγραμμα δράσης του ΠΑΜΕ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515

Αγρίνιο  5 /10/2015
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α συνεδρίασε την Παρασκευή 2 Οκτώβρη  ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία του Ε.Κ.Α .
Αφού  εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου είναι αρνητικό για την εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα  και ότι η αποχή που επέλεξε μεγάλο μέρος του λαού  εκφράζοντας σε μεγάλο βαθμό τη δυσαρέσκεια , την απογοήτευση, την αγανάκτησή του στο αστικό πολιτικό σύστημα , δεν αποτελεί ενεργητική στάση αμφισβήτησης στη σημερινή κατάσταση και στα αίτια που τη γεννούν. Αντίθετα ενισχύει την ηττοπάθεια και την παραίτηση με τη λογική τίποτα δε γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει...

Συζήτησε για τα προβλήματα των εργαζομένων τόσο τα γενικότερα- εργασιακά, ασφαλιστικό, Σ.Σ.Ε. κ.α.-  όσο και στην περιοχή όπως  τα προβλήματα  της απλήρωτης εργασίας , τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, ότι αν δεν υπογράψουν ατομικές συμβάσεις θα τους κάνει προειδοποίηση απόλυσης , την κατάσταση που επικρατεί  στους εργαζόμενους στα εξάμηνα που η πολιτεία τους ονομάζει  «ωφελούμενους », την κατάσταση στους οδικούς άξονες, τα ζητήματα της αλληλεγγύης κ.λ.π
Εκτίμησε ότι η επίθεση θα ενταθεί , η καινούργια συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) , έχοντας τη στήριξη των κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο , όλων των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου, θα προσπαθήσει να κάνει συνένοχο το λαό στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της  με καινούργιες ψευδαισθήσεις  και αυταπάτες , όπως  ότι δε θα πλήξουν τα μέτρα τους αδυνάτους  και ότι έχει παράλληλο πρόγραμμα- ισοδύναμα, αντισταθμιστικά.
Όλα αυτά η εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα τα έχουν δοκιμάσει  στο παρελθόν απ’ όλους τους εκπροσώπους του κεφαλαίου  ή με μονοκομματικές ή με κυβερνήσεις συνεργασίας. 
Ανεξάρτητα από την ψήφο τους ή όσοι επέλεξαν την αποχή στις εκλογές του Σεπτέμβρη η εργατική τάξη και ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα τους. Πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους  συσπειρωμένοι στα ταξικά τους όργανα ( σωματεία – συλλόγους- λαϊκές επιτροπές- επιτροπές αγώνα)  να συμβάλλουν στην ανασύνταξη  του εργατικού λαϊκού κινήματος δυναμώνοντας  τη λαϊκή συμμαχία . Όχι απλά να τους αμφισβητήσουν, αλλά οργανώνοντας τον αγώνα τους να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής  της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που από κοινού μεθοδεύουν η Ε.Ε, η κυβέρνηση και η εργοδοσία.
Σ’ αυτή τη  λογική  το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  ανταποκρινόμενο  στο κάλεσμα  του ΠΑΜΕ αποφάσισε   πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα  με πρώτο σταθμό το Συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη  και κορύφωση , με πανελλαδικό  συντονισμό, για απάντηση με απεργία στις 12  Νοέμβρη .
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα , αν η κυβέρνηση φέρει νωρίτερα μέτρα για ψήφιση στη Βουλή  να απαντήσουμε μαχητικά, αγωνιστικά . Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε. Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία.
  ΤΟ  Δ.Σ.