«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Έμπρακτο παράδειγμα τιμιότητας οι δυο σπουδαστές από Μεσολόγγι και Κάλυμνο που παρέδωσαν χρήματα που βρήκαν στο δρόμο


Χωρίς "δεύτερες" σκέψεις δυο νεαροί σπουδαστές του τμήματος Νοσηλευτικής στο ΤΕΙ Ηρακλείου παρέδωσαν στην αστυνομία μεγάλο χρηματικό ποσό που βρήκαν ενώ περπατούσαν, σε δρόμο της πόλης.
Όπως, πληροφορούμαστε πρόκειται για σπουδάστρια που κατάγεται από το Μεσολόγγι, την Πολυξένη Αλεξανδρή και τον Καλύμνιο συναδελφό της, Γιάννη Ωρολογά.
Οι δυο σπουδαστές "κέρδισαν" τον θαυμασμό της εκεί τοπικής κοινωνίας για την ενέργειά τους καθώς το θέμα προβάλεται ως παράδειγμα ευσυνειδησίας και τιμιότητας.
Το flashnews.gr περιγράφει ως εξής το συμβάν:

"Μπροστά σε ένα ανέλπιστο θέαμα βρέθηκαν χθες βράδυο δυο φοιτητές στο Ηράκλειο οι οποίοι την ώρα που προχωρούσαν σε οδό κοντά στα ΤΕΙ Κρήτης, αντίκρισαν σκόρπια ευρώ στον δρόμο
Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, οι δυο φοιτητές που βρήκαν το μεγάλο ποσό στο δρόμο, αντί να το ιδιοποιηθούν το παρέδωσαν στην αστυνομία.
Πρόκειται για έναν νεαρό και μια κοπέλα περίπου 20χρόνων, που φοιτούν στο Ε' εξαμηνο νοσηλευτικης σχολης του ΤΕΙ Κρητης.
Λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ και ενώ βρίσκονταν στην οδό Αθιτάκη βρήκαν στο δρόμο 1080 ευρώ! Τα χαρτονομίσματα μάλιστα, ήταν σκορπισμένα στον δρόμο!
Και όμως, οι δυο φοιτητές, αφού μάζεψαν τα χρήματα από τον δρόμο, αντί να σκεφτούν να κρατήσουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, κάλεσαν την αστυνομία για να το παραδώσουν.
Τιμιότητα θέλουμε να ελπίζουμε ότι υπάρχει ακόμα και ευτυχώς που προκύπτουν περιπτώσεις σαν την παραπάνω που το επιβεβαιώνουν με τον πιο ηχηρό τρόπο." 

ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: Χάρις σε σας… Αγνά Βλαστάρια της Νιας Γενιάς…ελπίζουμε ακόμα!
Αξίζει να παλεύουμε για πιο Ανθρώπινη κοινωνία!!

Μπράβο Πολυξένη - Μπράβο Γιάννη!!!

Δεν έχω τίποτε άλλο να σας χαρίσω… σας αφιερώνω κάποιους παλιούς στίχους μου:

«Αχ Ελλάδα μου, Ελλάδα
Είχες κι έχεις την ικμάδα
Τόσα χρόνια
Αχ Ελλάδα μου, Ελλάδα
Του πολιτισμού η δάδα
Καίει αιώνια.»

Για να συμπληρώσω τώρα:
«Και της Ανθρωπιάς η δάδα
Καίει αιώνια.»

Μπράβο Πολυξένη - Μπράβο Γιάννη!!!

Δημήτρης Ντόκας