«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί στη Ναύπακτο για διακίνηση ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν περισσότερα από (1.100) γραμμάρια κάνναβης, στιλέτο, κυνηγετικό όπλο και απομίμηση πιστολιού (replica)
Συνελήφθησαν, χθες (9-10-2015) το βράδυ στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου τέσσερις ημεδαποί, μέλη της ίδιας οικογένειας, ηλικίας 24 (υιός), 60 (πατέρας), 57 (μητέρα) και 31(αδερφή) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παράνομης οπλοκατοχής.
Ειδικότερα...
χθες το απόγευμα στη Ναύπακτο στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 24χρονο τη στιγμή που ο τελευταίος κινούνταν στη περιοχή με το αυτοκίνητο του, κατά τον οποίο βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (240) ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη όπου διαμένει μαζί με τους υπόλοιπους τρείς συνεργούς τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
•    Κυνηγετικό όπλο, χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις κατοχής,
•    απομίμηση πιστολιού (replica),
•    μικροποσότητα κάνναβης και
•    ένα στιλέτο.

Από τις έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, εντόπισαν σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την οικία των δραστών, σε κοντινή απόσταση από τοπική οδό, κρυμμένα κάτω από δέντρα και σε χαμηλή βλάστηση:
•    (1.129) γραμμάρια κάνναβης σε πέντε συσκευασίες,
•    ζυγαριά ακριβείας,
•    συσκευασίες με υπολείμματα κάνναβης,
•    τρίφτη κάνναβης,
•    δύο κάρτες (sim) κινητού τηλεφώνου.
Από την προανάκριση  που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι ο 24χρονος λίγο πριν σταματήσει με το αυτοκίνητο του στον έλεγχο των αστυνομικών ειδοποίησε  τηλεφωνικά τους γονείς του, με αποτέλεσμα ο 60χρονος, η 57χρονη και η 31χρονη να συλλέξουν από την οικία τους όλες τις ναρκωτικές ουσίες , τις συσκευασίες με τα υπολείμματα αυτών, τη ζυγαριά και τον τρίφτη, να τα μεταφέρουν με αυτοκίνητο τους και να τα αποκρύψουν στο προαναφερόμενο σημείο.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκε.

***
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου να μεταφέρουν ηρωίνη με αυτοκίνητο
Κατασχέθηκαν πάνω από (140) γραμμάρια ηρωίνης
Συνελήφθησαν, επ’ αυτοφώρω, χθες (9-10-2015) το βράδυ στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στη χιλιομετρική θέση 102,000, στο ύψος του Κιάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 31χρονος και μια 24χρονη, αμφότεροι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, χθες το απόγευμα, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δράστες να μεταφέρουν με αυτοκίνητο από την Αθήνα στη Πάτρα (143,5) γραμμάρια ηρωίνης, που είχαν αποκρύψει σε εσωτερική κρύπτη κάτω από το τιμόνι.
Οι συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

***
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
Το Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο την 8 και 9/10, στο πλαίσιο της Λουξεμβουργιανής προεδρίας
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, εκπροσωπώντας τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας, συμμετείχαν χθες (08-10-2015) στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβε χώρα στο Λουξεμβούργο.
Τον κ. Φιλιππάκο συνόδευσαν η Προϊστάμενη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γεώργιος Αλεξόπουλος, Σύμβουλος Πρεσβείας Α’.
Αντικείμενο του Συμβουλίου των Υπουργών της Ε.Ε. αποτέλεσαν γενικότερα θέματα μετανάστευσης και εσωτερικής ασφάλειας.
Κατά λόγο αρμοδιότητας ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Φιλιππάκος, προβάλλοντας τις θέσεις της χώρας μας, τοποθετήθηκε ειδικότερα σε θέματα διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. σε συνδυασμό με θέματα μετανάστευσης και προσφυγικών ροών. Παράλληλα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην υλοποίηση του μηχανισμού μετεγκατάστασης (relocation) και των κομβικών σημείων (Hot Spot), ως και την ενίσχυση του υποστηρικτικού ρόλου του FRONTEX.
Επιπρόσθετα, στη συζήτηση αναφορικά με θέματα επιστροφών υπηκόων τρίτων χωρών, ο κ. Φιλιππάκος τόνισε την αναγκαιότητα λήψης περισσότερων ενεργειών από πλευράς Ε.Ε. και την άσκηση πιέσεων σε τρίτες χώρες, ειδικά για την εφαρμογή των συναφθεισών Συμφωνιών Επανεισδοχής.
O κ. Φιλιππάκος συμμετείχε τέλος και στις διαβουλεύσεις λοιπών θεμάτων της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου που αφορούσαν θέματα εσωτερικής ασφάλειας (τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα), που είχαν ωστόσο ενημερωτικό χαρακτήρα.
Το Συμβούλιο των Υπουργών αποφάσισε τη λήψη μέτρων προς υποστήριξη των Κρατών-Μελών «πρώτης γραμμής» της Ε.Ε., σχετικά με τη μελλοντική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και της πολιτικής επιστροφών στο πλαίσιο κατάρτισης της νέας στρατηγικής εσωτερικής ασφάλειας, ενώ ενέκρινε την εκ νέου αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού σε συνδυασμό με την ενίσχυση των δράσεων του FRONTEX στη Μεσόγειο και τη λειτουργία των κομβικών σημείων (Hot Spot).
Στο ίδιο πλαίσιο αποφασίστηκε και η από κοινού επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Υπουργού Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου, κ. Jean Asselborn, κατά το διήμερο 9 και 10/10 σε Ιταλία και Ελλάδα.
Με την ολοκλήρωση των συνομιλιών, η Λουξεμβουργιανή προεδρία ενέκρινε τις θέσεις των συμμετεχόντων Κρατών-Μελών και επισημάνθηκε η θετική στάση τους στην Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση, καθώς και η επιθυμία για εξεύρεση κοινών λύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και ενός δίκαιου και ισομερούς καταμερισμού ευθυνών.

***
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου «ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ RUN GREECE» στη Πάτρα
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο διεξαγωγής του ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ RUN GREECE,  στη Πάτρα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις :

1.    Πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων την Κυριακή (11-10-2015) από ώρες 09:00-13:30 στις κάτωθι οδούς :

α) Κορίνθου από Παπαφλέσσα έως Καρόλου (28ης Οκτωβρίου),
β) Κωνσταντινουπόλεως από Αγ. Σοφίας έως Καρόλου (28ης Οκτωβρίου),
γ) Μαιζώνος από Καρόλου έως Παπαφλέσσα,
δ) Παπαφλέσσα από Κανακάρη έως Μαιζώνος (καθοδικό ρεύμα κυκλοφορίας).

2.    Μερική διακοπή της κυκοφορίας όλων των οχημάτων την Κυριακή (11-10-2015) από ώρες 09:30-13:30 στα κατωτέρω τμήματα των οδών:

α) Κορίνθου από Καρόλου (28ης Οκτωβρίου) έως Αγ. Σοφίας,
β) Αγ. Σοφίας από Κορίνθου έως Κωνσταντινουπόλεως,

Στα ανωτέρω οδικά τμήματα η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από την δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας θα κινούνται οι αθλητές, ο δε διαχωρισμός των λωρίδων θα γίνει με εύκαμπτους οριοδείκτες (κορίνες).

3.    Απαγόρευση στάθμευσης όλων των οχημάτων Κυριακή (11-10-2015) από ώρες 07:00-13:30 στα κατωτέρω τμήματα των οδών:

α) Κορίνθου από Καρόλου (28ης Οκτωβρίου) έως Αγ. Σοφίας,
β) Αγ. Σοφίας από Κορίνθου έως Κωνσταντινουπόλεως,
γ) Μαιζώνος από Αγ. Νικολάου έως Ερμού,
δ) Κορίνθου από πλατεία Γεωργίου έως Ερμού,
ε) Κορίνθου από ΙΙΙ Ναυάρχων έως Σαχτούρη,

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

***
Εξιχνιάστηκαν κλοπές από οχήματα στον κόμβο Φιλοθέης Πύργου

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανηλίκων ημεδαπών τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπές από οχήματα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες τρεις βδομάδες στον κόμβο Φιλοθέης Πύργου και κλοπές μοτοσικλετών σε άλλες περιοχές της ίδιας πόλης.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 16, 15 και 14 ετών, για κλοπή κατά συναυτουργία.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει από τις 20/09/2015 μέχρι και τις 2/10/2015, πέντε κλοπές από οχήματα στον κόμβο Φιλοθέης και δύο μοτοσικλετών σε άλλες περιοχές του Πύργου.

Από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί ταυτοποιήθηκε ο τρόπος δράσης των ανηλίκων και συγκεκριμένα οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη στάση των οχημάτων προ του ερυθρού σηματοδότη, άνοιγαν τις ανασφάλιστες θύρες και αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα, ενώ όλα τα θύματά τους ήτανε γυναίκες.

Σημειώνεται ότι το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τα (1.200) ευρώ.

Οι μοτοσικλέτες που είχαν κλαπεί βρέθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας.

*** 
Συνελήφθησαν ακόμη δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας που είχε διαπράξει κλοπές σε οικίες και επιχείρηση στην Ηλεία και στην Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας

Συνελήφθησαν, χθες (08-10-2015) στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ακόμη δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε κλοπές σε οικίες και επιχείρηση στην Ηλεία και στην Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς άνδρες ηλικίας 59 και 47 ετών σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των συλληφθέντων είχε σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.(Σχετ Δελτίο Τύπου 24-09-2015: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που είχε διαπράξει κλοπές σε οικίες και επιχείρηση στην Ηλεία και στην Ιερή Μονή Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας)

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.