«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Η απαξίωση κα υποβάθμιση της δημόσιας παροχής  υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθώντας το δρόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( Ε.Ε)  και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων  στο χώρο της υγείας.

Η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει αφού οι περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό συνεχώς αυξάνονται  με βάση τις συμφωνίες των «μνημονίων» και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.  Οι ελλείψεις  στα δημόσια νοσοκομεία και...
τις μονάδες υγείας( ΠΕΔΥ – κέντρα υγείας κ.λ.π) σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε ιατροφαρμακευτικά υλικά  και παροχές υπηρεσιών έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Πολλές φορές γιατροί και προσωπικό δουλεύουν απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα.

Ειδικότερα στην περιοχή μας τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου  και όλες οι μονάδες υγείας έχουν πιάσει πάτο. Όποιος αρρωστήσει  σήμερα πρέπει να έχει γερό «κομπόδεμα»  για να πάει σε ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές για την υγεία του. Οι όποιες εξαγγελίες  της κυβέρνησης για κάλυψη ορισμένων αναγκών σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις οξυμένες ανάγκες  των νοσοκομείων , αντίθετα προσπαθούν  να μας καθησυχάσουν και να μας βάλουν στον ύπνο ( π.χ. καρδιολογική κλινική).

Συνάδελφοι εργαζόμενοι  και συνταξιούχοι, η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο, μόνο με αγώνα και ταξική πάλη μπορεί να αλλάξει και να ανατραπεί. Δεν πρέπει να δείξουμε  καμιά ανοχή και αναμονή  στην αντιλαϊκή πολιτική  κυβέρνησης- Ε.Ε. και επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο υγείας και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, φτώχειας και εξαθλίωσης.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε   :

Ενιαίο , καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράση στο χώρο της υγείας.

Να γίνουν οι αναγκαίες  χιλιάδες προσλήψεις  μόνιμης και αποκλειστικής απασχόλησης.

Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  με ανανέωση των βιβλιαρίων του Ι.Κ.Α και των άλλων ταμείων για όλους τους άνεργους  και τις οικογένειές τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , οι εργαστηριακές  εξετάσεις και παροχές των ασφαλιστικών ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους  με χρηματοδότηση 100%.

Ουσιαστικές αυξήσεις  στα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού  για τη δημόσια υγεία- πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση  που να καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες.

Άμεσα  κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και σε όλες τις μονάδες υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και με νέα οργανογράμματα.

Σταθερή και μόνιμη  απασχόληση  για όλο το προσωπικό , άμεση και σταθερή καταβολή των μισθών  και πληρωμή των εφημεριών. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 7 μ.μ.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΠΕΜΠΤΗ 22  ΟΚΤΩΒΡΗ 7:00 μ.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2015
Ε.Κ.Α.