«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη 56χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων για απάτη
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη προχθές (29-09-2015) σε περιοχή της Αττικής, 56χρονος ημεδαπός, υπάλληλος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα...
σύμφωνα με καταγγελία, ο 56χρονος κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να εκδοθεί γρηγορότερα αναπηρική σύνταξη, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι προορίζεται για την επιτροπή. Για το λόγο αυτό έλαβε αρχικά το ποσό των 500 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τα ελάμβανε μετά την έκδοση της σύνταξης.
Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, ο 56χρονος δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στη διαδικασία συνταξιοδότησης, λόγω αναρμοδιότητας, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης ήταν καθ’ όλα νόμιμος και η σύνταξη θα εκδιδόταν τις προσεχείς ημέρες.
Προχθές (29-09-2015) το απόγευμα, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αττικής, παραδόθηκε στον υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, ενώ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και τον συνέλαβαν.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες (30-09-2015) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210–8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

***
Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτου Φιλιππάκου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και εξέφρασε την επιθυμία για τη συνέχιση της επικοινωνίας και συνεργασίας σχετικά με θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε σήμερα (30-09-2015) με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εγκαρδιότητας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την Αρχιεπισκοπή, με έμφαση στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα.

Ειδικότερα, ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο, για το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδας προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και τους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται προσωρινά στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Αρχιεπισκοπή αποφάσισε, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, να συνδράμει στη σίτιση των μεταναστών στα Προαναχωρησιακά Κέντρα της Αμυγδαλέζας και του Ταύρου.

Με τη σειρά του, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως η Εκκλησία είναι αρωγός στο πλευρό της πολιτείας και εξέφρασε την από κοινού επιθυμία με τον κ. Φιλιππάκο για συχνότερη επικοινωνία και συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.