«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 2-10-2015

Συντηρήσεις αντιπλημμυρικών έργων και προσθήκη επιπλέον δικαιούχων στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο
Μελέτες, συντηρήσεις και αποκαταστάσεις σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων συνολικού ύψους πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ σε διάφορα σημεία της Περιφέρειας, περιλαμβάνει η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας που θα γίνει...
την ερχόμενη Δευτέρα στην Πάτρα.
Στην πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου σημειώνεται η 17η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου  2015 και ώρα 15.00΄ στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50).
Στη συνεδρίαση θα τεθούν τα θέματα της έγκρισης τροποποίησης – συμπλήρωσης του καταλόγου των δικαιούχων ΟΤΑ Α΄ βαθμού της Π.Ε. Ηλείας στα Υποπρογράμματα του εγκεκριμένου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Ηλεία», όπως και η αξιοποίηση του υπολοίπου Τραπεζικού Λογαριασμού του έργου «Europe Direct Δυτικής Ελλάδας» από τη λειτουργία τω`ν προηγούμενων χρόνων και η κατανομή του υπολοίπου του Τραπεζικού Λογαριασμού για χρηματοδότηση ειδικού προγράμματος με τίτλο «Η Δυτική Ελλάδα στην Ευρώπη».
Επιπλέον, μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβάνεται η έγκριση πρότασης τροποποίησης του τεχνικού δελτίου του έργου: «Συντήρηση-αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων αρμοδιότητας Π.Δ.Ε. ετών 2015-2016», αντίστοιχα έργων αρμοδιότητας Π.Ε. Αχαΐας, καθώς και η μελέτη αντιπλημμυρικών έργων και οριοθέτηση ποταμού Ευήνου από τις εκβολές του έως τη ΧΘ 12+000 δυτικά του οικισμού Περιθώρι συνολικού μήκους 12 χλμ.
«Αυτά τα έργα είναι σημαντικά καθώς έτσι διασφαλίζουμε τις τοπικές κοινωνίες και τις θωρακίζουμε, κάνοντας παράλληλα απομάκρυνση των φερτών υλικών που καταλήγουν σε διάφορα σημεία από τις κατά καιρούς έντονες βροχοπτώσεις, ενώ προστατεύεται και το περιβάλλον» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα έργα έχουν ενταχθεί στη ΣΑΕΠ 501 και στη ΣΑΜΠ 001 του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2015.
***
Γρ. Αλεξόπουλος: Σε ετοιμότητα για τη διεξαγωγή του 7ου Διεθνούς Σιρκουί Καρτ

Όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Πάτρα το 7ο κατά σειρά Διεθνές Σιρκουί Καρτ (7ο PICK Λουξ COLA), όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Τροχαίας Πατρών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της ΦΙΛΜΠΑ και της οργανωτικής ομάδας του Pick, έγινε ο τελευταίος έλεγχος και μία συνολική αποτίμηση της υπηρεσιακής ετοιμότητας όλων για την ασφαλή διεξαγωγή του πλήρους προγράμματος του Σαββατοκύριακου, με τους συμμετέχοντες να υπερτονίζουν τη σημασία των μέτρων ασφαλείας για τους διαγωνιζόμενους και τους θεατές.
«Τα οφέλη για την Περιφέρειά μας και ιδίως για την Πάτρα, από τη διοργάνωση είναι τεράστια, τόσο οικονομικά όσο και αναπτυξιακά, καθώς πλέον το Pick έχει καθιερωθεί και συνδεθεί στη σκέψη όλων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με την περιοχή μας» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρ. Αλεξόπουλος προσθέτοντας πως «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να προάγει, να ενθαρρύνει και να στηρίζει τόσο σημαντικές προσπάθειες που γίνονται για να προβάλλουν την πόλη μας. Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε αρωγοί σε αυτό το μείζονος σημασίας αγωνιστικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Κ. Παπανικολάου, η Διοικήτρια της Τροχαίας Πατρών Ιωάννα Παναγοπούλου, ο Ι. Αθανασόπουλος εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, Λεωνίδας Κοντάκος από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πάτρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης, ο προϊστάμενος του γραφείου Επιχειρήσεων της Π.Υ. Αχαΐας Ματθαίος Κυρίτσης, ο Διοικητής του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Μπαράκος, εκ μέρους των Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η αρχηγός Ανδριάνα Φιλοπούλου και ο υπαρχηγός Ιωάννης Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος της ΦΙΛΜΠΑ Κυριάκος Καπετανάκης, καθώς και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Αγώνα Pick Πάτρας.
***

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου η δημοπρασία του έργου «Αποπεράτωση Αποχετευτικού Δικτύου Δ.Ε. Αστακού»
Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να γίνει η δημοπρασία του έργου «Αποπεράτωση Αποχετευτικού Δικτύου Δ.Ε. Αστακού», από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καθώς σήμερα εστάλη για δημοσίευση η περίληψη της διακήρυξης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 140.650 ευρώ και ανήκει στην κατηγορία «Υδραυλικών Εργασιών». Το φυσικό αντικείμενο αφορά την εκτέλεση εργασιών κατασκευής δικτύου αποχετευτικών αγωγών μήκους 129,50 μ. και τοποθέτησης τεσσάρων (4) φρεατίων πολυαιθυλενίου.
«Με την κατασκευή του ανωτέρου έργου θα ολοκληρωθεί το Αποχετευτικό Δίκτυο και ο Βιολογικός Καθαρισμός της Δ.Ε. Αστακού, ένα σημαντικό έργο υποδομής. Πρέπει να κατασκευαστεί το έργο και να παραδοθεί στους πολίτες όσο το δυνατόν συντομότερα, λειτουργικό, όπως άλλωστε έχει ζητήσει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας.